Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Июль » 3 » 14:17:21

В Житомире планируют открыть Генконсульство Польщі

03.07.2008, 14:17:21 4324 0
В Житомире планируют открыть Генконсульство Польщі

В Україні відкриють ще одне Генконсульство Польщі. Про це повідомив сьогодні, 3 липня, під час прес-конференції Генеральний консул Польщі у Львові Вєслав Осуховскі.

"Наше консульство відкриває дуже багато віз, найбільше в світі, але бажаючих ще більше. Тому я звернувся із пропозицією до нашого міністерства щодо відкриття ще одного консульства на території України. Нас підтримали.

Розглядаються чотири міста - Вінниця, Житомир, Тернопіль, Івано-Франківськ. В якому місті влада запропонує найкращі умови, там і відкриють консульство. Проте це потребує великих коштів, тому не можу назвати жодної дати", - повідомив Генконсул.



Нагадаємо, в грудні минулого року Юрій Забела направив офіційного листа пану Томашу з проханням порушити клопотання перед Генеральним Консульством Республіки Польща щодо відкриття в м. Житомирі візового пункту.

В листі, зокрема, наголошується, що відкриття представництва з оформлення віз в обласному центрі – нагальна потреба часу. Адже в зв’язку з активізацією економічної співпраці Житомирщини та Польщі кількість жителів області, які їдуть до сусідньої держави, стрімко зростає, а за візою доводиться вирушати до м. Луцьк. Приєднання Республіки Польща до Шенгенської угоди з 01.01.08 ще більше ускладнить процес оформлення віз.

Генеральний консул Томаш Янік повідомив, що сам особисто докладе максимум зусиль, аби проблеми, які виникають у ході оформлення належних документів, були розв’язані. Крім цього, пан Томаш Янік висловив переконання, що „та добра атмосфера польсько-української співпраці в галузі бізнесу, культурно-просвітницького спілкування, збережеться й на час його каденції”.


ДОВІДКА: В ЖитомирськіЙ області проживає майже 50 тис. етнічних поляків, діє 29 польських національно-культурних товариств, зареєстровано 120 римо-католицьких релігійних організацій.

Житомирська облдержадміністрація та Житомирська обласна рада активно сприяють розвитку ділових та культурних зв’язків між двома країнами. Станом на 01.11.07 укладено 11 міжрегіональних угод про співпрацю міст та районів Житомирщини та Польщі.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: