Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2008 » Июль » 15 » 12:40:15

Житомирский АМКУ оштрафовал госуправление окружающей среды

15.07.2008, 12:40:15 3865 0
Житомирский АМКУ оштрафовал госуправление окружающей среды

Житомирське відділення АМКУ оштрафувало Державне управління навколишнього середовища на 5500 грн. за зловживання монопольним становищем. Про це «Журналу Житомира» повідомила Перфільєва Юлія, прес-служба АМКУ.

Управління прийняло наказ від 12.01.2005 № 7, яким затвердило без відповідного економічного обґрунтування диференційовані в залежності від обсягів і складності робіт розміри плати за надання Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області послуг екологічного характеру:
  • - надання консультацій з питань підготовки документів з питань вивезення та ввезення продукції, що може містити озоноруйнуючі речовини, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, а також виготовлення та реалізація озоноруйнуючих речовин (відповідно до вартості контракту);
  • - надання консультацій з питань підготовки документів для одержання дозволів на виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилізацію отруйних речовин, у т.ч. продуктів біотехнології та інших біологічних агентів;
  • - надання консультацій з питань розроблення природоохоронних програм підприємств (планів, заходів, режимів роботи і користування) та виконання робіт з проведення кількісної оцінки складу відходів.

Разом з тим, Управління укладало угоди з різними умовами із споживачами щодо надання платних послуг екологічного характеру, а саме виконання робіт з проведення кількісної оцінки складу відходів.

Управління визнало своє порушення, створивши робочу групу для підготовки розрахункових документів встановлення вартості послуг та робіт екологічного характеру (калькуляцій з відповідними розшифровками статей витрат).



Крім цього, Житомирське відділення АМКУ оштрафувало Комунальне автотранспортне підприємство 0628 (Житомир) на 9 тис. грн. за зловживання монопольним становищем.

Автотранспортне підприємство 0628 встановлювало в договорах зі споживачами послуг різні умови їх надання, невірно нарахувало плату споживачам за послуги з вивезення твердих побутових відходів.

На засіданні адміністративної колегії керівником підприємства Корубутом В.В. порушення визнано.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: