Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Июль » 16 » 13:30:29

В Житомирской области нашли останки пятерых красноармейцев. ФОТО

16.07.2008, 13:30:29 3820 0
В Житомирской области нашли останки пятерых красноармейцев. ФОТО

14-го липня на Житомирщині до Олевського райвідділу МНС зателефонував голова сільради Нових Білокоровичів, який повідомив, що біля населеного пункту при проведенні земляних робіт виявлені кілька ручних гранат Ф-1 часів Великої Вітчизняної війни.

Як з’ясувалося, нелегальні шукачі металобрухту спробували викопати кабель, який колись належав розформованій військовій частині. Лопатами вони підняли на поверхню гранати. Потім на цю знахідку натрапили діти. На щастя, хлопці не торкалися боєприпасів – їх налякало побачене – гранати були закріплені на поясі… одного зі скелетів.

15-го липня сюди прибули піротехніки МНС, які провели розкопки і виявили останки 5 військовослужбовців та 6 гранат, імовірність вибуху яких була досить великою. Передусім рятувальники знешкодили гранати, а потім визначили, що тут лежать полеглі на початку Великої Вітчизняної війни радянські солдати.

Червоноармійці були у повній екіпіровці, з набоями, побутовим приладдям та санітарною сумкою. За словами місцевих жителів, тут у 1941 році підрозділ Червоної армії потрапив у засідку, влаштовану німецькими десантниками. Ці останки наших вояків лежали на площі одного квадратного метру. Знайдені і 3 капсули з даними на солдатів, але дві з них виявилися порожніми.

Якщо вдасться прочитати, що написано у третій, є шанс дізнатися, хто наклав тут головою.

За словами начальника райвідділу МНС Віктора Стужука, у селі до воєнної пам’яті ставляться з особливою шаною. З ініціативи офіцера сільрада вирішує питання щодо проведення експертизи для встановлення особистості загиблих військовиків. Райдержадміністрація та ветеранська організація вже підключилися до проведення гідного перезахоронення праху невідомих поки що захисників Вітчизни.


фото: Центр зв’язків із громадськістю ГУМНС у Житомирській області.

   
   
   
   
   
   

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: