Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Август » 5 » 11:46:53

При получении взятки в 7 тыс. дол. задержан голова сельсовета. ФОТО

05.08.2008, 11:46:53 4072 0
При получении взятки в 7 тыс. дол. задержан голова сельсовета. ФОТО

На Житомирщині працівники УБОЗ „схопили за руку” ще одного сільського голову, який вимагав та отримав 7 тисяч доларів хабара.

Як повідомили «Журналу Житомира», 30 липня працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю затримано сільського голову однієї з сільських рад Баранівського району Житомирщини, який отримав хабара у розмірі 7 тисяч доларів США від приватного підприємця за виділення земельної ділянки.

Як повідомив в.о. начальника УБОЗ УМВС Андрій Струпинський, 39-річний службовець з корисливих мотивів, діючи в інтересах жителя м.Житомира, підробив рішення виконкому сільської ради, куди було внесено завідомо неправдиві відомості про надання дозволу на будівництво спортивно-розважального комплексу та виділення для цього земельної ділянки на території сільської ради.

Наразі правоохоронцями голову сільської ради затримано. Під час затримання у нього вилучено гроші та документи, що підтверджують незаконну діяльність.

За даним фактом прокуратурою області порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України  та ч.2 ст.368 (Одержання хабара у великому розмірі) КК України. За вчинення подібних протиправних дій законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати певні посади на певний строк.

Розслідування справи триває.



Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: