Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2008 » Август » 15 » 10:12:40

В Житомире пройдет пятый фестиваль экранных искусств „Кінотур”

15.08.2008, 10:12:40 4455 0
В Житомире пройдет пятый фестиваль экранных искусств „Кінотур”

З 22 по 26 жовтня в Житомирі пройде п’ятий міжнародний фестиваль екранних мистецтв „Кінотур” – єдиний в Україні, де представлена щоденна нелегка робота військовослужбовців.

У рамках фестивалю на розсуд глядачів будуть представлені прем’єрні покази нових кінострічок іноземного та вітчизняного виробництва, програма ізраїльського кіно та творчість придністровських майстрів телеекрану. На ювілейний фестиваль запрошені відомі кіномитці, серед яких всесвітньо відомий польський режисер Єжи Гофман.

Під час прес-конференції, присвяченій початку роботи кінофестивалю, учасниками якої стали керівництво Житомирської облдержадміністрації, представники Житомирської міської ради та засновники фестивалю, було обговорено безліч питань з якими зустрічалися організатори в ході його підготовки, пише Дмитро Корнійчук, газета "20 хвилин".

Зокрема, було піднято питання, що в Житомирській області діють лише п’ять кінотеатрів і немає жодного де б можна було проводити фестивалі міжнародного рівня.

Житомиру потрібен сучасний кінотеатр, який би перетворив його на маленькі Канни,- вважає народний артист України, голова спілки кінематографістів, Борис Савченко.

– Фестивалю в Житомирі потрібно дати якийсь кінотеатр, щоб він постійно діяв, щоб він мав свою виконавчу програму, не тільки комерційну, а й ту яка зробить Житомир маленькими Каннами, - заявив Борис Савченко.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: