Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Август » 24 » 18:44:52

У Житомирі відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня незалежності

24.08.2008, 18:44:52 8025 1
У Житомирі відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня незалежності

24 серпня 2008 року в Житомирі пройшов урочистий мітинг, присвячений Дню незалежності України.
 
Як повідомила «Журналу Житомира» прес служба Житомирської обласної організації ВО "Свобода", урочистості розпочалися о 10 годині біля пам'ятника Тарасові Шевченку.
 
На мітингу виступив в. о. голови Житомирської міської організації Сергій Кривицький, який зазначив у своєму виступі, що День незалежності є одним з найголовніших свят для українців, адже саме за це проливали свою кров мільйони відомих і незнаних на сьогодні синів України. Вони несли вогонь боротьби у серцях, крізь віки та будь яки перешкоди і наша справа - продовження їх святої боротьби, оскільки  Культ героїзму, самопосвяти, пожертви в ім'я Вітчизни, в ім'я Справи є одним з основоположним в нашій історії. І наша справа - продовження цієї боротьби, за наповнення Держави українським змістом.
 
На мітингу було зачитано заяву, яку оприлюднила цими днями Житомирська обласна організації ВО "Свобода", щодо ганебних дій голови Романівської РДА: Ясінського Валерія, в якій "свободівці" вимагають його негайного звільнення за антиукраїнські дії, під час святкування Дня незалежності 21 серпня в смт. Романів. "...бо як можливо пояснити такий кричущий факт, коли по закінченню святкування з неба під час салюту на українців прямо на голови посипались прапори Російської Федерації.
 
Цей інцедент трапився фактично з-за вини організаторів, тобто РДА, які навіть не перевірили якість закупівельного феєрверку, це наштовхує на думку, що то була добре спланованою акцією, з паплюження свята Дня Незалежності України. Фактично, Романівська РДА найпершою почала святкувати "Дєнь російського прапора" за гроші українців. В черговий раз позиція ВО "Свобода", щодо люстрації підтвержуеться - не можуть вчорашні комуністичні функціонери інакше жити і їм не місце у владних кабінетах",- йдеться в заяві.
 
Також цього дня у м. Новоград-Волинський відбувся урочистий марш та автопробіг під українськими прапорами з нагоди свята, що пройшов центральними вулицями міста. У заходах взяв участь голова Житомирської обласної організації Руслан Коцюбинський.

Схожі новини:


Комментариев: 1
РусланКоцюбинський
1 Руслан Коцюбинський (РусланКоцюбинський)   • 16:11:34, 28.08.2008 [Материал]

Слава Україні !
Оголошення на ЖЖ інфо: