Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Спорт і Здоров'я » 2008 » Август » 28 » 14:17:49

Богдан Хмара из Житомира собрал собственноручно мотодельтаплан. ФОТО

28.08.2008, 14:17:49 14422 1
Богдан Хмара из Житомира собрал собственноручно мотодельтаплан. ФОТО

Хтось захоплюється автомобілями і швидкісною їздою, комусь до вподоби більш спокійне колекціонування марок. А от житомирянина Богдана Хмару завжди цікавило небо.

Чоловік працює інженером на київському заводі «Аеропракт», що виготовляє надлегкі літаки. А у вільний час літає на своєму мотодельтаплані. І для нього це неймовірне задоволення підніматись у повітрі на легенькому апараті, забуваючи на певний час про всі земні проблеми.

Щоправда, літати не так уже й просто, пише Сергій Роздум.

Велике значення має погода. Підніматись у повітря в дощ чи сильний вітер дуже ризиковано. Але за гарної погоди можна годинами літати територією області. Далі просто немає сенсу: важко і дорого.

Але іноді можна пролетіти і пів України, аби потрапити до друзів у гості.

Богдан – професійний пілот, закінчив Харківський інститут льотчиків. Був військовим пілотом, потім залишив армію. Але не небо. Літає так само вправно. Богдан навіть виграв чемпіонат України по надлегких літальних апаратах у класі дельтапланів.

Хоча літати – задоволення не з дешевих. У середньому мотодельтаплан коштує 20 тисяч євро. Дві тисячі доларів коштує льотне навчання і ще 600 – отримати сертифікат. Щоправда, свій мотодельтаплан Богдан зібрав власноруч і без проблем отримав сертифікат.

Зараз він член житомирського авіаклубу «Авіатік», разом з однодумцями бере участь у різних авіашоу.

ДОВІДКА: Дельтаплан – літальний апарат, важчий повітря, виконаний схемою «безхвостка стріловидним крилом. Керування польотом здійснюється зміщенням центру тяжіння рахунок переміщення пілота щодо підвіски (балансирний планер). Назву дельтаплан отримав за подібність крила перших зразків грецькою буквою дельта. Мотодельтаплан — моторний надлегкий літальний апарат із гнучким крилом і балансуючим управлінням, побудований прикладом дельтаплана. Вага 450 кг.

Схожі новини:


Комментариев: 1
mighty
1 Сергей (mighty)   • 09:21:13, 29.08.2008 [Материал]

Дайте полетать.
Оголошення на ЖЖ інфо: