Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Сентябрь » 5 » 18:12:06

В Житомире, при передаче взятки, с поличным пойман директор рынка

05.09.2008, 18:12:06 5841 2
В Житомире, при передаче взятки, с поличным пойман директор рынка

Працівниками управління по боротьбі з організованою злочинністю під час проведення оперативно-розшукових заходів затримано заступника директора одного з кооперативних ринків підприємства обласної споживспілки.

Як повідомили «Журналу Житомира», директор, будучи службовою особою, наділеною організаційно - розпорядчими та адміністративно - господарськими функціями, вимагав та отримував хабарі від приватних підприємців за укладання договорів оренди торгівельних місць на ринку.

На даний час загальна сума отриманих хабарів складає 10 тисяч гривень.

2 вересня службовець був затриманий „на гарячому” під час отримання хабара в сумі 5 тисяч гривень від приватного підприємця за укладання договору оренди торгівельного місця на ринку. Перед цим посадовець попереджав підприємця, що у разі відмови надати йому замовлену суму, він надасть торгове місце іншій особі.

Речові докази у вигляді 5 тисяч гривень, отриманих в якості хабара, а також документи, що підтверджують злочинну діяльність посадовця, вилучені.

Наразі правоохоронцями встановлено ще один факт вимагання та отримання у серпні п.р. заступником директора ринку хабара в розмірі 5 тисяч гривень від іншого приватного підприємця за аналогічні дії.

За словами начальника УБОЗ УМВС України в Житомирській області, Едуарда Федосова, 4 вересня відносно вказаної службової особи прокуратурою порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 (Одержання хабара у великому розмірі) КК України.

Українським законодавством за вчинення подібних дій передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

На даний час працівниками УБОЗ УМВС здійснюється комплекс заходів щодо встановлення інших фактів хабарництва з боку заступника директора ринку.

Схожі новини:


Комментариев: 2
ilya
1 ilya (ilya)   • 19:04:26, 05.09.2008 [Материал]

ждем продолжения. Если не будет, значит откупился.
joryk1
2 Жора (joryk1)   • 20:47:08, 08.09.2008 [Материал]

Это в Коростене взяли зам директора центрального рынка.А самый главный взяточник ГРИЦЕНКО МИКОЛА был в отпуске в это время.Зам директора пешка,просто не поделился вот и здали.Такого беспредела на рынке, как в Коростене нет наверное во всей Украине.Поговаривают что не зря Гриценко ушел в отпуск в это время когда брали зама,он(зам) не делился за что и поплатился.
Оголошення на ЖЖ інфо: