Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2008 » Сентябрь » 9 » 09:10:31

ВО «Свобода» требует лишить Крым автономии

09.09.2008, 09:10:31 7332 21
ВО «Свобода» требует лишить Крым автономии

У понеділок, 8 вересня, відбулась прес-конференція Житомирської обласної організації ВО «Свобода». Про це «Журналу Житомира» повідомили в прес-службі партії.

У світлі останніх подій на Кавказі, коли на очах у всієї цивілізованої спільноти було фактично сплюндровано омите кров'ю сотен воєн та збройних конфліктів найважливіше досягнення світової геополітики, а саме - право будь-якої країни на територіальну цілісність та недоторканість її кордонів, жодна країна світу відтепер не може почуватися в повній безпеці. Особливо це стосується країн пострадянського простору, які, на жаль, історично опинилися у межах геополітичних інтересів Росії.

Україні, яка за спостереженнями впливових міжнародних спостерігачів та організації, може стати наступною мішенню "найбільшої держави світу" вже сьогодні необхідно приймати активні контрзаходи для недопущення у подальшому навіть можливостей будь-яких провокацій збоку сусідніх держав, які б навіть теоретично загрожували нашій територіальній цілісності. Що ж потрібно у першу чергу зробити нашій владі для того, щоб підсилити слабкі місця безпеки держави?

Бачення розв'язання цієї проблеми під час прес-конференції висловили лідери Житомирської обласної організації ВО "Свобода" - секретар організації Іван Саюк та голова обласної організації Руслан Коцюбинський. Ініціатива молодих політиків полягає у ліквідації автономного статусу Криму через всенародний референдум.

- Заради збереження України у межех її нинішніх кордонів необхідно ліквідувати автономний статус Криму та спеціальний статус міста Севастополя, оскільки в Криму може повторитись Південно-Осетинський сценарій, - говорить Руслан Коцюбинський. - Під приводом захисту російських громадян, Росія може розпочати аналогічну агресію. Тим більше, що саме на півострові розташовані військові бази Російської Федерації. Попередній "дзвіночок" для України вже пролунав, оскільки офіційно підтверджено, що у Криму не один рік усі охочі мали змогу отримати російський поспорт.

З огляду на такі підозрілі кроки "братньої держави" ВО "Свобода" пропонує усім українцям не сидіти склавши руки, а долучитися до ініціативи проведення всенародного референдуму, який має остаточно визначити Крим українською територією, цим самим знявши усі можливості для провокацій як для російських високопосадовців, так і "п'ятої колони" всередині самої України. Доповідне звернення вже подано на розгляд Верховної Ради України. Проте, якщо парламент не візьме до уваги пропозицію українських націоналістів, "Свобода" організовуватиме збір підписів під вимогою призначити всеукраїнський референдум за народною ініціативою (відповідно до ст. 72 Конституції України та ст. 15 Закону України "Про всеукраїнський та місцеві референдуми").

- Якщо статус Криму не змінимо ми, його змінить Росія. Так як це зробила для Абхазії та Південної Осетії, - підсумував ініціативу своєї політичної сили голова Житомирського обласного об'єднання ВО "Свобода" Руслан Коцюбинський, додавши, що вже на днях "Свобода" звернеться до всіх націонал-демократичних партій, громадських організацій області та свідомих українців з проханням підтримати дану ініціативу українських націоналістів.

Схожі новини:


Комментариев: 21
galloz
1 oleg (galloz)   • 10:38:28, 09.09.2008 [Материал]

Лідери Житомирської обласної організації ВО "Свобода" - секретар організації Іван Саюк та голова обласної організації Руслан Коцюбинський,будьте осторожны ,на ЙУХе бродят злые африканские футболисты.
InPuT
2 Митя (InPuT)   • 10:54:11, 09.09.2008 [Материал]

2 oleg (galloz)
))))+
talib
3 talib (talib)   • 10:56:15, 09.09.2008 [Материал]

ВО Свободе нужно больше думать о своём народе,а не строить планы,которые НИКОГДА не сбудутся.......Привлекайте внимание городских властей к наболевшим проблемам,но не стоит строить иллюзий....................Вспомните о своём рейтинге..............Вот,то-то.............
galloz
4 oleg (galloz)   • 11:01:24, 09.09.2008 [Материал]

talib ,НЕ НАДО ,чтобы Свобода думала о своём народе!Пусть лучше занимается трудоустройством африканских футболистов.
abm
5 abm (abm)   • 13:49:25, 09.09.2008 [Материал]

Одно слово : К Л О У Н Ы ! ! !
Korvin
6 Олександр Миколайович Микитенко (Korvin)   • 14:44:52, 09.09.2008 [Материал]

"Заради збереження України у межех її нинішніх кордонів необхідно ліквідувати автономний статус Криму та спеціальний статус міста Севастополя, оскільки в Криму може повторитись Південно-Осетинський сценарій"
як тільки Крим позбавлять статусу автономії - от тоді й почнеться Південно-Осетинський сценарій. Треба бути мудрішими. Питання руба не вирішити.
Головна помилка в тому, що Крим був створений як адміністративно-територіальна автономія, а не етнічна (на базі корінного населення - кримських татар). Тобі ми мали б значно менше проблем і непорозумінь із РФ і самим Кримом
Українець
7 Саша (Українець)   • 22:14:30, 09.09.2008 [Материал]

Слава Україні. Крим був, є та буде Українським.
abm
8 abm (abm)   • 22:18:42, 09.09.2008 [Материал]

Крим був, є та буде Українським. А до того момента как кое-что сделал Никита Сергеевич он чей был?
Korvin
9 Олександр Миколайович Микитенко (Korvin)   • 22:26:40, 09.09.2008 [Материал]

"Крим був, є та буде Українським. А до того момента как кое-что сделал Никита Сергеевич он чей был?"
російським. А до російсько-турецької війни - турецьким. А ще раніше - грецьким. і що?
abm
10 abm (abm)   • 22:31:45, 09.09.2008 [Материал]

№9. Ничего, будет Крым Украинским, будет. Только вот ЧФ выводить ну никак не надо, и "демонизировать" РФ тоже не стоит. У кого-то рейтинг совсем плох, а поднять его очень хочеться, вот и все выдумавают какие-то мифические угрозы от РФ.
1-10 11-20 21-21
Оголошення на ЖЖ інфо: