Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Сентябрь » 18 » 12:02:37

Земляки сдали в милицию своего односельчанина, который варил самогон

18.09.2008, 12:02:37 6688 3
Земляки сдали в милицию своего односельчанина, который варил самогон

На території Житомирської області тривають оперативно-профілактичні заходи, направлені на боротьбу з пияцтвом та самогоноварінням.

Як повідомили «Журналу Житомира» , інспектори здійснюють подвірні обходи на території обслуговування з метою виявлення підпільних ґуралень, а також проводять профілактичні бесіди з мешканцями населених пунктів.

До речі, люди й самі не бажають залишатися осторонь від проблем, які викликає це соціальне зло. А тому звертаються безпосередньо до правоохоронних органів, щоб його зупинити.

Так сталося й у Барановському районі. Жителі селища Першотравенськ самі повідомили до міліції, що в їхньому населеному пункті процвітає самогоноваріння, а від розповсюджувачів горілки домашнього виробництва страждають не тільки місцеві чоловіки, а й подекуди молоді люди.

15 вересня до селища прибули працівники управління громадської безпеки. Результатом їх роботи стало виявлення двох ґуралень.

Літня жінка, в підсобному приміщенні домогосподарства якої правоохоронці виявили декілька діжок із самогонною закваскою, не так злякалася, як зраділа, що правоохоронці знищили їх вміст. Виявляється, самогоноварінням займався її чоловік, теж пенсіонер. Як не вмовляла його дружина, як не просила покинути цю справу, чим вже не лякала старого. Навіть син, що живе неподалік батьків із власною сім’єю, час від часу сварив батька за виготовлення самогону. Проте літній господар й слухати нікого не хотів. Словом, як у народному  прислів’ї: доки грім не вдарить – мужик не перехреститься.

Коли ж все-таки загриміла ґуральня порожніми діжками та вилученим самогоном, господар, напевне, був єдиним зі своєї родини, хто з жалем дивився на своє «добро». Натомість його син та дружина щиро подякували працівникам міліції за те, що вони припинили незаконну діяльність літнього господаря. В свою чергу, чоловік таки перехрестився: пообіцяв родині та правоохоронцям більше не порушувати закон і не створювати ґуральню заново.

В той же день міліціонери загасили ще одне вогнище самогоноваріння у тому ж таки Першотравенську. Тут ґуральнею завідувала сама господарка, теж пенсіонерка.

За словами старшого інспектора УГБ УМВС України в Житомирській області Миколи Пархомчука, загалом з двох домогосподарств правоохоронці вилучили 11 літрів самогону, 2 самогонних апарати і знищили 460 літрів самогонної закваски.

На ґуральників складено протоколи за ст. 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення та притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу по 170 гривень кожному.

Схожі новини:


Комментариев: 3
SerG
1 SerG (SerG)   • 12:46:48, 18.09.2008 [Материал]

Правильно! Пейте только лицензионную водку!
Korvin
2 Корвін (Korvin)   • 13:26:10, 18.09.2008 [Материал]

Та ти шо! Це ж суперечить нашій ментальності! Ми ж "піратська" країна ))
galloz
3 oleg (galloz)   • 11:07:58, 20.09.2008 [Материал]

Зрадники.
Оголошення на ЖЖ інфо: