Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Сентябрь » 19 » 17:48:16

Жительница Житомира Мария Кузьминская отметила 100-летие. ФОТО

19.09.2008, 17:48:16 5079 1
Жительница Житомира Мария Кузьминская отметила 100-летие. ФОТО

Сьогодні, 19 вересня 100-річний ювілей відзначила житомирянка Марія Павлівна Кузьмінська.

Як повідомили «Журналу Житомира», іменинниця народилася в Білорусії, працювала у колгоспі. У 30-х роках познайомилась з житомирянином Павлом Степановичем Кузьмінським, який приїхав до Білорусії на заробітки. Молоді люди одружилися та переїхали до Житомира.

Марія Павлівна народила 4-х дітей.

Павло Кузьмінський під час Великої Вітчизняної війни був важко поранений. Двоє дітей Марії Кузьмінської померли у малолітньому віці. У 1952 році помер Павло Степанович Кузьмінський, жінка сама виховала двох синів – Бориса та Анатолія. Більшу частину свого трудового життя Марія Павлівна пропрацювала у військовому училищі. Нагороджена у 1977 році медаллю "Ветеран праці".

В день народження ювілярку привітали міський голова Віра Шелудченко та заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Орлов. Від імені Президента України Віктора Ющенка він вручив жінці вітальний лист і матеріальну допомогу. Також Марія Павлівна отримала подарунок від обласної адміністрації – квіти та теплу ковдру.

В свою чергу 100-річна іменинниця розказала, що стежить за політичною ситуацією в країні – дивиться новини та читає газети, шкодує за тим, що в Житомирі вже не працюють такі промислові підприємства, як льонокомбінат та хімволокно. Марія Павлівна побажала всім житомирянам міцного здоров'я, миру та злагоди.

За ювілейним столом Марія Павлівна випила 50 грамів вина та закусила канапкою з червоною ікрою.



Схожі новини:


Комментариев: 1
dimass
1 sdimass (dimass)   • 00:00:14, 20.09.2008 [Материал]

респект бабуле.
Оголошення на ЖЖ інфо: