Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Октябрь » 14 » 10:39:06

По вине Житомиргаза, области выделен «нулевой» лимит газа

14.10.2008, 10:39:06 5841 0
По вине Житомиргаза, области выделен «нулевой» лимит газа

ОАО "Житомиргаз" до конца этой недели обязано решить вопрос с получением лимитов газа для населения области. Такую задачу поставил вчера перед руководством предприятия председатель областной государственной администрации Юрий Забела в ходе совместного совещания с руководителями тепло- и энергоснабжающих предприятий региона.

Житомирщина вошла в список областей, которые получили "нулевой" лимит на газ. Причина в том, что ОАО "Житомиргаз" полностью не рассчиталось с ДК "Газ Украины". "Жителей области не должен волновать вопрос предоставления лимитов.

Если к понедельнику у Вас на руках не будет гарантийных писем, которые свидетельствуют о достижении договоренности с ДК "Газ Украины", мы станем разговаривать иначе", - предупредил руководитель области председателя правления ОАО "Житомиргаз" Валентина Ющенко.

Кроме того, Юрий Забела предостерег руководителей тепло- и энергоснабжающих предприятий, а также руководителей районов от спекуляций на теме теплоснабжения. Глава облгосадминистрации призвал последних сконцентрировать усилия на вопросе упорядочивания тарифов за энергоносители.

На сегодня задолженность области за природный газ составляет около 34 миллионов гривен, в том числе задолженность теплонабжающих предприятий перед ДК "Газ Украины" - 31,3 миллиона гривен.

Доручення даного рішення РНБО: П. 6 Кабінету Міністрів України – забезпечити в установленому порядку недопущення "відновлення НАК "Нафтогаз України", дочірніми компаніями "Укртрансгаз" та "Газ України", обласними підприємствами з газопостачання та газифікації газопостачання суб’єктам господарювання, які виробляють теплову енергію, до повного погашення заборгованості за спожитий цими підприємствами протягом опалювального сезону 2007-2008 років природний газ і послуг з його транспортування і постачання та надання ними передплати... або банківської гарантії щодо повної та вчасної оплати природного газу та послуг з його транспортування та постачання протягом опалювального сезону 2008-2009 років.

"Мешканців області не повинно хвилювати питання надання лімітів. Початок опалювального сезону – означає забезпечення централізованим опаленням осель, які від цього залежать. А це 2015 навчальних закладів, та 1140 лікувальних закладів. Якщо до понеділка у Вас на руках не буде гарантійних листів, котрі свідчать про порозуміння із ДК "Газ Україна", ми почнемо розмовляти інакше", - попередив очільник адміністрації голову правління ВАТ "Житомиргаз" Валентина Ющенка.

На сьогодні заборгованість за природний газ складає суму у 33,7 млн. грн., у тому числі заборгованість теплопостачальних підприємств перед ДК "Газ Україна" – 31,3 млн. грн..

Керівник області застеріг як керівників тепло- та енергопостачальних підприємств регіону, так і керівників районів від спекулювань на темі теплозабезпечення. Закликав Юрій Забела і до концентрації зусиль керівників районів щодо впорядкування тарифів за енергоносії.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: