Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2008 » Октябрь » 27 » 10:31:10

В Житомирской области школьники нашли снаряд и две мины времен ВОВ. ФОТО

27.10.2008, 10:31:10 4483 0
В Житомирской области школьники нашли снаряд и две мины времен ВОВ. ФОТО

На території колишнього військового хіммістечка виявили снаряд та дві міни. Знайшли вибухонебезпечні предмети два юних мешканця мікрорайону Елінг в Бердичеві (Житомирська обл.).

Хлопці частенько бувають у цьому районі — вони збирають та колекціонують гільзи, яких там чимало. Шукаючи чергові зразки для своєї колекції, натрапили на щось схоже на снаряд, передає ВІК.

Максим, мешканець мікрорайону Елінг: «Думаємо, треба заявити кудись, що тут ці снаряди, бо може ж вибухнути. Трохи раніше знайшли тут міну в кущах. Також гільзи шукали... Ми із другом на вихідних тут іноді прогулюємось. Трохи страшнувато буває, але ж ми їх не чіпаємо. Ось і виходить, що шукаємо гільзи, а знаходимо боєприпаси.»

Метрів за 100 від снаряду хлопці виявили міну, схожу на протипіхотну, трохи далі — ще одну, цього разу протитанкову. Викликали працівників районного управління ГУ МНС. За попередньою інформацією рятувальників, снаряд та одна з мін не являють собою безпеки. Щодо протитанкової міни, то точну відповідь стосовно її небезпечності зможуть надати фахівці-піротехники з Житомира.

Віталій Пилипчук, нач. відділу ДПН Бердичівського РУ ГУ МНС у Житомирській обл.:
«Нами будуть вжиті необхідні заходи для ліквідації даних предметів. Ми подамо заявку для піротехнічної групи ГУ МНС, яка протягом 2-3 днів виїде на місце пригоди і знешкодить ці вибухонебезпечні предмети. Також надішлемо інформацію до правоохоронних органів із метою забезпечення охорони цих предметів до моменту повного їхнього знешкодження.»







Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: