Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2008 » Ноябрь » 7 » 16:18:27

Жители Житомира протестуют против строительства многоэтажки

07.11.2008, 16:18:27 4756 3
Жители Житомира протестуют против строительства многоэтажки

Жителі вулиці 1 травня в Житомирі обіцяють радикальних заходів проти будівництва нового будинку в густозаселеному районі міста.

Як повідомили «Журналу Житомира», протестувати проти будівництва багатоповерхівки на вулиці 1-го Травня, 63а прийшли до міської ради мешканці сусідніх будинків.

Суть проблеми викладає Зоя Грибок: «Зараз там уже стоїть дві десятиповерхівки, ми живемо у п’ятиповерхівці, у нас осадочні ґрунти. Наш будинок уже дав тріщини. У 1991 році відмінили будівництво. Пройшло 16 років, залишилась та сама територія, про яку Держбуд казав, що там території недостатньо для третього будинку, і вони знову приймають рішення – 13.02.2007 року».

За словами протестувальників, будівельні роботи поки що не ведуться але в разі їх початку вони збираються вдатися до радикальних заходів – наприклад, просто фізично не допустити будівельників на майданчик.

Звернення до міськради, зокрема, до заступника міського голови Ігоря Гундича, бажаного результату не дали. Втім, сам Ігор Гундич особливої проблеми не бачить. По-перше, акцентує заступник мера, за 17 років суттєво змінились будівельні технології.

«Як раніше сваї забивали і як це роблять зараз – це взагалі не порівняльні речі, сьогодні ніхто не б’є й не гупає. Момент наступний – у 91-му році мешканці підняли це питання, уже пройшло 17 років – будинок стоїть» - говорить Гундич.

Питання неодноразово розглядалось в суді, проте у міськраді кажуть – рішення про категоричну заборону будівництва не приймалось, передає "Житомирська хвиля".

«Якщо взяти рішення суду, яке було прийнято, то там не йдеться про заборону будівництва. Рішення говорить про те, щоб вивчити ситуацію, а потім, відповідно до ситуації, приймати рішення. Сьогодні є інша постанова суду. Була створена робоча група згідно розпорядження міського голови. Якщо я не помиляюся, депутат Корольовської районної ради також звертався до суду на стороні мешканців. Але суд після того, як вивчив всі документи, сказав про те, що він не бачить підстав на те, що там не має технічної можливості будувати будинок», – зауважив Ігор Гундич.

Схожі новини:


Комментариев: 3
fox-M
1 Виктор Паскель (fox-M)   • 16:47:28, 07.11.2008 [Материал]

ситуация похожа на строительство торгового здания по ул. московской, напротив ЦУМа. там и так нагрузка на дома из-за трамвая, а еще строительство начали впритык и в одном из домов образовалась трещина, насколько мне известно. но его все-таки построили(там сейчас какието хозтовары и магазин "сова")
Анонимус
2 Аз есьм (Анонимус)   • 17:43:02, 07.11.2008 [Материал]

Блин. Ничего не побъется и не порушиться. Существует инъекционный метод закрепления. Вместо вбивания свай - просто буриться скважина, армируется, и заливается бетоном. Мало того, что это вполне безопасный метод, так и еще укрепляется структура тех самых "осадочных грунтов". Похоже тут дело не в тех. решении...
жЫдобандЕровец
3 Maks (жЫдобандЕровец)   • 03:38:51, 15.11.2008 [Материал]

"Системний дерибан"
Блог про незаконні забудови й опір - http://derybanu.net/
Оголошення на ЖЖ інфо: