Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Ноябрь » 7 » 16:30:32

В Житомире презентовали книгу "Україна під булавою Богдана Хмельницького". ФОТО

07.11.2008, 16:30:32 6712 5
В Житомире презентовали книгу

Сьогодні 7 листопада, історик Сергій Коваленко, презентував у Житомирі свою книгу "Україна під булавою Богдана Хмельницького", де відображено відмінний від "офіційного" погляд на історію України у XVII столітті.

Як повідомили «Журналу Житомира», презентація проходила в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича о 12:00.

За словами автора, книга є упорядкованим узагальненням відомостей про державу Війська Запорозького, що стосуються 1648-57 років. Усі відомості у книзі пов'язані з місцевостями, які належали цій державі, та з діячами, які цій державі служили. Видання є своєрідним енциклопедичним довідником про історію України епохи Богдана Хмельницького. Як стверджує історик, йому знадобилося приблизно 40 років для створення такої книги.

За твердженням Сергія Коваленка, який є членом ВО "Свобода", офіційний погляд на історію України XVI-XVII століття є часто неправдивим і таким, що наслідує те, що "нав'язане нам із Москви".

Пан Коваленко розповів, що його тритомник є своєрідною "географічною енциклопедією". У ній жителі різних населених пунктів України зможуть дізнатися про події навколо свого міста чи села за часів Хмельниччини. У книгах вміщено інформацію про історичних постатей України XVII століття.

На презентації також виступив голова Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Руслан Коцюбинський, який зазначив у своєму виступі, що дана книга є дуже важливою і актуальною у висвітленні даної історичної епохи. "Україна під булавою Богдана Хмельницького" покликана формувати в читачів об'єктивний погляд на історію України.

Книга отримала схвальні відгуки від присутніх, серед яких були представники ВНЗ м.Житомира та викладачі області.

За сприяння Житомирської обласної організації ВО "Свобода", примірники комплектів даної книги будуть передані у кожну міську та районну бібліотеку області. На даний час книги вже отримали бібліотеки міст Малина, Новоград-Волинського, Володар-Волинського та Романіва.














Схожі новини:


Комментариев: 5
Palgor
1 Pavel (Palgor)   • 22:03:14, 07.11.2008 [Материал]

А есть ли в книге упоминание о еврейских погромах и повешении тысяч евреев, учиненных с одобрения Хмельницкого? Ведь такая точка зрения тоже отличается от "московской". Да и "нацсвидомым" упоминание этого факта невыгодно.
Passionar
2 Дмитрий (Passionar)   • 22:07:00, 07.11.2008 [Материал]

Лучше спросить у поляков, они красочно расскажут о "правдивой истории", изложенной свидомыми.
Українець
3 Саша (Українець)   • 10:05:54, 08.11.2008 [Материал]

Дмитрий, це тобто як кріпацтво вони ввели в Україну і мордували наших дідів на панщині?
Radiaciy
4 Sergey (Radiaciy)   • 10:23:31, 08.11.2008 [Материал]

Еще один горе-историк.
galloz
5 oleg (galloz)   • 10:57:29, 08.11.2008 [Материал]

Кто-то читал? Меня чего-то не тянет ,литра под шапкой Свободы.

Такой банальный вопрос к представителям Свободы ,что там про ровесника Житомира ,город Путивль ? Саша (Українець),всё прочёл ,поведай неучам.

Оголошення на ЖЖ інфо: