Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Ноябрь » 19 » 18:02:48

Бронислав Консевич намерен судиться с врачами житомирской горбольницы

19.11.2008, 18:02:48 6117 10
Бронислав Консевич намерен судиться с врачами житомирской горбольницы

Шістдесятирічна житомирянка Алла Консевич пішла з життя через недбальство лікарів, – вважає її чоловік, Броніслав Іванович, і має намір подавати на медиків до суду. Про це повідомила родичка покійної – Нарциза Кухар.

Швидка забрала Аллу Консевич ще 20 вересня. В той день чергувала карета швидкої допомоги центральної міської лікарні, а тому хвору, мешканку проспекту Миру забрали саме туди.

Як зазначає газеті «20 хвилин» Броніслав Консевич, чоловік хворої, близько години довелося чекати, доки медичний персонал наважився прийняти хвору. Оглянувши хвору, лікар поставила діагноз: «легка форма інсульту». По цих словах жінку поклали у відділення інтенсивної терапії.

У суботу, 27 вересня, стан пацієнтки погіршився.

Вона просила її підвести, проте, зрозуміло, що без лікаря ніхто з рідних не ризикував цього робити. «Ми не знали, чи можна це робити, чи ні, – пояснила Нарциза Іванівна, – а тому вирішили порадитися з медсестрою». Остання категорично заборонила навіть ворушити хвору. Мовляв, у понеділок (аж через два дні) прийде невропатолог, тоді скаже, чи можна. А до понеділка хай хвора почекає, поки лікарі відпочивають…» Тільки за наполяганням рідних хворої, медсестра була змушена привести нарешті лікаря.

Жінка-лікар, яка прийшла на наполягання відвідувачів спитала: «Ви її перевертаєте?» «Ні, – в один голос мовили чоловік хворої та його сестра, – лікарі не дозволяють». «Треба, бо чого доброго, ще буде запалення легенів, а потім – остеохондроз». І – до дверей. Рідні хворої – за нею. То що робити, мовляв? На що їм знову сказали: чекайте понеділка…

«Проте довгоочікуваного понеділкового «пришестя» лікарів Аллі Консевич дочекатися вже не довелося. У неділю, 28 вересня, вона померла. Патологоанатом, який з’ясовував причину смерті, у висновку вказав: інсульт разом з інфарктом та (!) внутрішня інфекція сепсис», – говорить Нарциза Кухар.


З винуватими в смерті пацієнтки розберуться. Про це зазначив головний лікар Центральної міської лікарні №1 Анатолій Вусик.

«Цей випадок не робить честі лікарні. Сьогодні мені особисто, як керівнику медичної установи, в якій трапився інцидент, важко сказати, хто правий, а хто винний. Натомість своїм наказом я створив комісію (яку, до речі, передбачає і медичне законодавство), яка має зробити свої висновки. Це буде незаангажована комісія, адже до неї крім наших фахівців увійдуть також спеціалісти області та патологоанатоми. Найближчим часом – у наступну п’ятницю – висновки цієї комісії має бути представлено, – зазначив Анатолій Іванович. Поки що ж, за його словами, він має намір зустрітися з чоловіком покійної. Адже, отримав листа від родичів загиблої. А коли комісія встановить, хто винний – тоді будемо робити висновки. Така практика зі створення спеціальної комісії не нова і існує в Європі вже досить давно, – сказав Анатолій Вусик.

Схожі новини:


Комментариев: 10
Репортер
1 Серый волк (Репортер)   • 23:23:20, 19.11.2008 [Материал]

Та до сраки ті їхні комісії. Кругова порука і корпоративна відповідальність. Незалежні лікарі і патологоанатоми - знайомі, друзі і куми тих, хто занедбав людину. Нічого крім брехні вони ніколи не видадуть, більше того, заметуть усі сліди і обіллють лайном родичів загиблої людини, які справедливо вимагають справедливості. Да і головному лікареві при всі повазі до нього, невигідно реальне покарання своїх "халатних" бездушних співробітників, адже в такому разі він сам відповідатиме своїм теплим кріслом.

Лікарі міської лікарні дуже хваляться своїм пологовим будинком, як там все гарно і по-родинному затишно. Воно то так... А все тому, що Верка Тимофеевна туди трохи грошей влупила, адже піар на дітях вважається найбільш ефективним. Декілька разів на рік мерка відвідує роддоми і щось там дарує новонародженим. Не буде ж вона щеголяти перед телекамерами в пологовому на фоні обдертих стінок. Ось і гроші туди і йдуть. Але все ж це справа благородна, навіть якщо й заради піару...

Питання в іншому: Чому практично зовсім не фінансується з міського бюджету і не висвітлюється діяльність того ж самого "непоказового" відділення інтесивної теравпії, де людей замість того, щоб рятувати просто прирікають на смерть. Відношення лікарів до своїх пацієнтів зайвий раз підтверджує матеріал журналіста "20 хвилин" (Сумніватися у свідчення родичів загиблої, я вважаю недоречним). Ось куди треба дивитися нашій владі, а не влаштовувати дешеві спектаклі в роддомах. Підніміться в тій же самій лікарні вище по сходах в інші менш показові відділення, і ви побачите всю "правду життя" і те в яких умовах житомиряни лікують свої недуги. І після цього не треба дивуватися, що рівень смертності у місті перевищує народжуваність... Допомагати треба не лише тим, хто народжується, а в першу чергу й тим, хто бореться за власне життя...

talib
2 talib (talib)   • 08:56:29, 20.11.2008 [Материал]

Полностью согласен с предыдущим комментарием......Дожились....Но все уже давно знают,что самое страшное в наше время - это заболеть.......Клятва Гиппократа - осталась в памяти тех,кого сейчас "мазурик" и его прихвостни поливают грязью.....У нынешних врачей, один бог - это денежные знаки.......
mighty
3 Сергей (mighty)   • 11:46:11, 20.11.2008 [Материал]

Мне далеко за примером далеко ходить не надо, сижу с больным ребенком. Началось с растройства желудка. Я своего годовалого ребенка обвозил по всему Житомиру, по всем врачам, сдавал кучу анализов. Закормили ребенка лекарствами (лечили даже ангину, которой, как оказалось, небыло), так, что через три недели он отказался от приёма пищи вообще, началась рвота и поднялась температура, испортил почки и еще бог знает как надорвал своё здоровье, но благо оказался в реанимации с несбиваемой температурой 39. А то б еще лекарств понавыписывали. Оказалось, что все выписаные лекарства (потратил около 400 грн) были абсолютно ни к чему и лечили не то что надо, т.е вообще не лечили, а только портили здоровье. Мне на ребёнка денег не жалко, жалко что детский организм напичкали химией...

Так что анекдот про врачей: Будем лечить, или пусть живёт? - совсем не шутка.

Skywalker
4 Витя (Skywalker)   • 12:05:26, 20.11.2008 [Материал]

просто ужасно...
А как вам продажные больничные? Сейчас такса в среднем 15-20 грн день...
sax
5 sax (sax)   • 12:47:50, 20.11.2008 [Материал]

Витя где найти доктора, ты такого знаешь,нужен больничный на пару дней?дам25грив.Скинь Фамилию в личку.
Skywalker
6 Витя (Skywalker)   • 13:00:44, 20.11.2008 [Материал]

ну
sax
7 sax (sax)   • 13:13:06, 20.11.2008 [Материал]

Витя Обс. одна .баба .сказала.
Skywalker
8 Витя (Skywalker)   • 13:32:49, 20.11.2008 [Материал]

"Витя Обс. одна .баба .сказала."
что т я не понял суть выражения сего)
Читатель
9 Дмитрий (Читатель)   • 18:33:20, 20.11.2008 [Материал]

В нашей небольшой стране ежегодно делают четыре тысячи операций на сердце/аорто-коронарное шунтирование/ и много/точных данных у меня нет/ по замене клапана, множество лечебных ангиографий. Когда я жил в Житомире,то только делал ЭКГ, хотя нуждался в нормальном обследовании и лечении. Когда у моего отца в 1977г случился инсульт,то вызванная скорая помощь заявила,что в таком возрасте/73г/ в больницу они таких больных не отвозят,хотя при нормальном лечении он мог бы еще пожить. Пришлось приватно искать невропатолога и за каждое посещение платить,при полном отсутствии системного лечения. Еще помню,что в поликлинике моей/по месту жительства/ все время менялись кардиологи и при каждом визите приходилось все объяснять,как в первый раз.
Skywalker
10 Витя (Skywalker)   • 20:35:35, 20.11.2008 [Материал]

Дмитрий, а сейчас скорая едет больше часа
Оголошення на ЖЖ інфо: