Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Ноябрь » 20 » 17:52:28

Милиция определила наиболее опасные в плане автокраж микрорайоны Житомира

20.11.2008, 17:52:28 5460 0
Милиция определила наиболее опасные в плане автокраж микрорайоны Житомира

На початку листопада житель столиці, проїжджаючи територією Житомирського району, несподівано для себе став жертвою автомобільного злодюжки.

Про це «Журналу Житомира» повідомила Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Чоловік зупинився в с.Березівка на автостоянці одного з придорожніх кафе. І поки власник «Шевроле» пив каву, із його автомобіля, попередньо пошкодивши замок багажника, невідомий зловмисник викрав документи та гроші в сумі понад 3 тисячі гривень.

Інший спосіб вчинення крадіжки з авто – розбиття вікна.

Жертвами зазвичай стають автомобілі, які господарі залишають у дворах будинків та на пустих вулицях. Сигналізація дуже часто злодію не заважає. Поки вона пищить, зловмисник упродовж 30-40 секунд встигає зробити свою справу і втекти. В даному випадку дуже часто страждають іномарки.

Багато з автомобілів іноземного виробництва оснащені такою сигналізацією, яка реагує тільки на зламування замка, а ось якщо злодій розіб’є скло – вона промовчить.

Минулого тижня працівники міліції затримали в обласному центрі 40-річного житомирянина, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні 12 крадіжок з автомобілів. Діяв зловмисник переважно поблизу Сінного ринку, що в м.Житомирі.

Під час затримання у нього вилучено декілька авто магнітол, барсетки та знаряддя для зламування замків автомобілів.

Загалом же злодії полюють не тільки на авто магнітоли, але й прихоплюють разом й інші цінності, які тільки можна забрати із собою. Наприклад, комп’ютерні монітори, ноутбуки, шкіряні куртки, фотоапарати (вже не кажучи про горезвісні мобільні телефони).

Правоохоронці виділяють найбільш небезпечні в плані автокрадіжок мікрорайони обласного центру – території поблизу Сінного та Житнього ринків, стихійні автостоянки поблизу великих маркетів, район вулиць Ватутіна та Котовського, а також наближені до міста села Глибочиця та Іванівка.

За повідомленням Богунського райвідділу міліції м.Житомира, 11 листопада близько 16-ї години по вул. Київській із автомобіля «Шкода-Октавія», яку 29-річний господар залишив «буквально на 5 хвилин», було викрадено майно на загальну суму більше 7 тисяч гривень. Аналогічний випадок стався годиною пізніше, коли за 10 хвилин з автомобіля «Хюндай» зникли речі та гроші 38-річного житомирянина на суму понад 12 тисяч гривень. Обидва потерпілих запевняють, що перевіряли, чи надійно замкнено авто, та вмикали сигналізацію, однак це не завадило злодіям безперешкодно потрапити до салонів.

Працівники міліції вважають, що зловмисники у цих випадках використовували електронні пристрої, що дозволяють нейтралізувати автомобільну сигналізацію, та заздалегідь відслідковують своїх жертв. Наразі тривають оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб зловмисників та їх безпосереднього затримання.

Як уберегтися? В ситуації, коли не допомагає навіть сигналізація на вашому автомобілі, єдиним і найбільш надійним способом уникнути крадіжок буде не залишати цінні речі та значні суми грошей в салоні. Особливо на видному місці. Більшість спонтанних крадіжок скоюється саме через те, що автовласники самі провокують зловмисника. Потенційний злодій завжди помітить на сидінні безпечно залишений мобільний телефон, той самий ноутбук або шкіряну барсетку, в якій напевне таки знаходиться кругленька сума. У громадянина з кримінальними задатками, звичайно ж, спрацює «хапальний рефлекс».

На противагу автозлодіям водіям слід виробити у себе два основні рефлекси – закривати автомобіль, виходячи з нього навіть на півхвилини та ховати або ж забирати із собою цінності з салону.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: