Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2009 » Январь » 2 » 16:44:59

На Житомирщине обнаружена лаборатория по производству фальшивых долларов. ФОТО

02.01.2009, 14:17:59 10717 8
На Житомирщине обнаружена лаборатория по производству фальшивых долларов. ФОТО

У Новограді-Волинському (Житомирська область) працівники міліції викрили лабораторію з виготовлення фальшивої іноземної валюти. Про це «Журналу Житомира» повідомила Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Напередодні Нового року працівники Новоград-Волинського міськвідділу міліції затримали двох місцевих жителів, один з яких займався виготовленням, а другий – розповсюдженням фальшивих купюр американських доларів.

За свідченнями працівників відділу Державної служби з економічними злочинами, упродовж 2008 року на території району та й у самому Новограді-Волинському було зафіксовано декілька випадків збуту фальшивих доларів невстановленими особами. За цими фактами було порушено кримінальні справи.

Як розповів «Журналу Житомира» начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Віктор Прилипко правоохоронці підозрювали, що до вчинення цих злочинів може бути причетна особа, яка в минулому вже була судима за вчинення аналогічних протиправних дій. Відтак, з урахуванням основної версії, працівники міліції провели ряд оперативно-розшукових заходів, в результаті яких в їх поле зору потрапив 28-річний чоловік, що віднедавна звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за збут фальшивих грошей. Як виявилося в подальшому, чоловік для себе належних висновків не зробив.

Підозри правоохоронців знайшли своє цілковите підтвердження 31 грудня, коли вони «на гарячому» затримали чоловіка під час передачі йому ще одним 29-річним жителем райцентру партії фальшивих американських доларів, а саме 1 тисячі 850 доларів США з ознаками підробки. Як з’ясувалося в подальшому, останній виявився безпосереднім фальшивомонетником. Під час проведення огляду за його місцем проживання міліціонерами було вилучено комп’ютерну техніку, за допомогою якої виготовлялася фальшива валюта, а також заготовки грошових купюр номіналом по 50 американських доларів.

За словами затриманого виробника фальшивки, виготовлення партії купюр у нього займало близько півтори години. Зразки доларів він підшукував з інтернету, в електронному варіанті розміщав їх на папері формату А-4, все інше – справа техніки – роздруковував за допомогою звичайнісінького струменевого принтера.

За попередніми даними, за 1 тисячу фальшивих доларів фальшивомонетник отримував 400 справжніх. Щоправда, від істинних фальшиві банкноти можна було відрізнити з легкістю, адже якість їх була доволі низькою (нещільність паперу, відсутність водяних знаків, захисної голограми та магнітної стрічки). Проте зловмисникам вдавалося таки подекуди реалізовувати фальшивку.

Наразі відносно затриманих порушено кримінальну справу за ст. 199 (Виготовлення з метою збуту або збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Слідство має на меті з’ясувати, як довго діяла лабораторія з підробки валюти, та встановити, за яких обставин реалізовувалися фальшиві долари.
 
СПРАВКА: Говоря об этой модели термопринтера как на этом сайте, сразу следует обратить внимание на то, что это новинка, а также аппарат - принтер штрих кодов. Цена принтеров имеющих только термопечать - ниже термотрансферных. Термотрансферный принтер - это тот же принтер прямой термопечати в котором используется красящая лента. Термотрансферный принтер Datamax может поставляться с разрешением печати 200 или 300.
 
 





Тэги: фальшивые деньги

Схожі новини:


Комментариев: 8
Admiral8
1 Admiral8 (Admiral8)   • 21:40:48, 02.01.2009 [Материал]

просто хаха... сруйный принтер :)))
waawz
2 Vlad (waawz)   • 22:00:33, 02.01.2009 [Материал]

Да блин, серьезная лаборатория... интересно где находили лохов которым пихали доллары нарисованые на туалетной бумаге?
Werwolf
3 Werwolf (Werwolf)   • 23:24:36, 02.01.2009 [Материал]

Фигасе, да у меня такой же принтер!
IP 1000
Осталось теперь лишь найти образцы беларусских рублей)))

Вот только такими делами нашим ОВД и заниматься.

Lisa111
4 Роман (Lisa111)   • 11:58:39, 03.01.2009 [Материал]

Реальное подтверждение фразы "Спрос порождает предложение". Ребята решили помочь стране справиться с дифицитом долларов. :-) Хотя такими долларами даже слепого ночью необманешь.
PashaZT
5 Pavel (PashaZT)   • 12:46:07, 03.01.2009 [Материал]

Так сказать фальшивомонетчики любители. Оборудование такое почти у всех у кого дома есть ПК.
BIGor
6 Игорь (BIGor)   • 13:34:17, 03.01.2009 [Материал]

Та принтер - ерунда, сейчас все принтеры хорошо печатают, а вот сделать скан доллара будет сложно...да и бумагу для долларов нужно специальную. Самое простое решение - печатать доллары образца 60-х годов, а потом их мять.
Tata
7 Татьяна (Tata)   • 17:26:44, 03.01.2009 [Материал]

Главное, что можно и срок за это дело отхватить, молодежь про это знает?
Passionar
8 Дмитрий (Passionar)   • 20:17:13, 03.01.2009 [Материал]

Незнание Закона, не освобождает от ответственности.
Оголошення на ЖЖ інфо: