Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2009 » Январь » 21 » 16:04:36

В Житомире задержали четверых мужчин с бейсбольной битой и оружием

21.01.2009, 16:04:36 6291 1
В Житомире задержали четверых мужчин с бейсбольной битой и оружием

На території Житомирщини міліціонерами порушено 12 кримінальних справ за незаконне поводження зі зброєю. Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомили в ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Починаючи з 16 січня, на Житомирщині тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Зброя і вибухівка». Проведення таких відпрацювань правоохоронці обумовлюють протидією незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, виявленням та перекриттям каналів і джерел їх надходження до злочинного середовища, а в цілому – посиленням громадської безпеки на території нашої області.

За словами начальника управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Сергія Ертуса, вже за п’ять днів проведення вказаних заходів працівниками міліції порушено 12 кримінальних справ за незаконне поводження зі зброєю. Працівники міліції практично кожного дня за місцем проживання громадян виявляють зброю, вибухівку та боєприпаси.

В Житомирі по вул. Московській працівники дорожньо-патрульної служби зупинили автомобіль, в салоні якого знаходилися четверо пасажирів. Під час огляду виявилося, що в багажнику авто знаходиться бейсбольна бита, ніж і саморобний пістолет, призначений для стрільби дрібнокаліберними патронами, та боєприпаси до нього у вигляді патронів калібру 5,6 мм. Водій та пасажири автомобіля виявилися жителями Хмельниччини.

Наразі усі вони затримані. Правоохоронці з’ясовують мету їх приїзду до Житомира та походження вилученої зброї. Порушено кримінальну справу за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

16 січня в с. Іванопіль Чуднівського району в будинку 31-річного місцевого жителя оперативники карного розшуку виявили та вилучили саморобний вогнепальний пристрій у вигляді рушниці з дерев’яним пістолетним прикладом та стволом довжиною у 30 см, пристосований для стрільби дрібнокаліберними патронами.

Як зазначив Сергій Ертус, за період проведення відпрацювання у мешканців Житомирської області вже вилучено близько півсотні боєприпасів.

Так, 19 січня дільничні інспектори міліції в селищі Новоозерянка Олевського району в будинку 33-річного місцевого мешканця виявили та вилучили 22 патрони калібру 5,6 мм.

Дільничними інспекторами Чуднівського району в пенсіонера було виявлено та вилучено штик-ніж з довжиною леза 33 см, який за висновком експертів Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС є холодною зброєю.

Отже, не зайвим буде нагадати громадянам, що чинне законодавство України забороняє пересічним громадянам зберігати вогнепальну зброю, боєприпаси або вибухові речовини, а тим більше використовувати її у будь-яких цілях. За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут) без відповідного дозволу передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Схожі новини:


Комментариев: 1
Admiral8
1 Admiral8 (Admiral8)   • 19:14:28, 21.01.2009 [Материал]

просто замечательные красавчеги
Оголошення на ЖЖ інфо: