Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2009 » Февраль » 16 » 17:52:09

Предприятие Житомиртранспорт оштрафовано на 20 тыс. грн.

16.02.2009, 17:52:09 4879 0
Предприятие Житомиртранспорт оштрафовано на 20 тыс. грн.

Житомирське відділення АМКУ оштрафувало КП «Житомиртранспорт» на 20 000 грн. та зобов’язало виконком Житомирської міської ради припинити порушення конкуренційного законодавства. Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба АМКУ.

Так, відділенням проведено дослідження ринку послуг з підготовки документів на конкурс по визначенню перевізників на право здійснення пасажирських перевезень в м. Житомирі. Таким правом організатора проведення конкурсів виконком Житомирської міської ради визначив КП «Житомиртранспорт».

КП «Житомиртранспорт» безпідставно стягувало з претендентів плату за участь у конкурсі, яка перевищує розмір 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, встановлений Порядком проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженим постановою КМУ від 29.01.2003 № 139, із змінами, який діяв до 20.12.2008 року. Тобто, плата за участь у конкурсі стягується підприємством з претендентів окремо за кожен графік виставленого на конкурс маршруту, в той час як конкурсний комітет на засіданнях по визначенню перевізників на право здійснення пасажирських перевезень в м. Житомирі не розглядає окремо графік визначеного маршруту, а розглядає маршрут в цілому. Крім того, підприємство не підтвердило обґрунтованість витрат на підготовку матеріалів та проведення конкурсу на перевезення пасажирів.

Також відділенням визнано дії виконавчого комітету Житомирської міської ради, які полягають у не здісненні контролю за порядком стягнення КП «Житомиртранспорт» плати з претендентів за участь у конкурсі порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, що створило умови для підприємства для вчинення порушень конкуренційного законодавства та зобов’язало припинити дані порушення.

читайте также:

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: