Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2009 » Февраль » 19 » 16:27:19

Милиция опровергла слухи о появлении маньяка в городе Житомире

19.02.2009, 16:27:19 9004 0
Милиция опровергла слухи о появлении маньяка в городе Житомире

Якось так вже повелося з того часу, коли на безжального вбивцю Онопрієнка влаштовувались міліцейські облави, що декілька, так би мовити, «зайвих» нарядів міліції у громадських місцях тепер викликають усілякі підозри, які з шепоту переростають у голосний репет про те, що в місті знову з’явився кровожерливий маніяк.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Але, по-перше, наперекір загальноприйнятому судженню, відмітимо, що нарядів міліції ніколи не буває забагато, особливо у наш непростий, насичений кримінальними явищами час і в умовах нестабільної ситуації в державі. А по-друге, поспішаємо завірити громадян: жодної душероздираючої події кримінального характеру в нашому місті не трапилося, а міліції стало кількісно більше як раз для того, щоб нічого подібно і не сталося.

Детальніше про заходи, що сьогодні тривають на вулицях міста, ми розпитали заступника начальника управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Юрія Дем’яненка:

– Дійсно, керівництвом УМВС було прийнято рішення про проведення заходів з активізації боротьби з вуличною злочинністю і протидії злочинам майнового характеру. Тобто мається на увазі профілактика розбійних нападів, грабежів, крадіжок усіх форм власності, шахрайства і т.п. обумовлене таке рішення тим, що ми почали фіксувати значний ріст перерахованих протиправних діянь вже на початку цього року, особливо на території обласного центру.

Скажемо так, міліціонерів така безрадісна ситуація зовсім не перелякала. Деяке погіршення криміногенної ситуації і, як наслідок, сплеск вуличної злочинності керівництво правоохоронних органів прогнозували ще під кінець минулого року на спільних з органами влади колегіях. Тепер же, щоб протистояти хвилі хуліганства, грабежів та інших порушень громадського порядку, викликаних безробіттям, працівники міліції й вийшли на патрулювання житомирських вулиць. Кожен конкретний наряд оснащений засобами зв’язку та озброєний спецзасобами.

– Починаючи з 11 лютого, щоденно в Житомирі безпосередньо на вулиці несуть службу близько 150 міліціонерів, - продовжує Юрій Дем’яненко. – Це не тільки працівники тих підрозділів, в обов’язки яких входить охорона громадського порядку, – батальйон патрульної служби, спецпідрозділ «Беркут» - але й інших служб органів внутрішніх справ, у т.ч. й оперативних. І заступають вони на службу після основного робочого дня за рахунок власного часу.

Зрозуміло, що від проведення подібних заходів очікуються позитивні результати. Чи можна вже про них говорити? Безсумнівно, вважають правоохоронці.

12 лютого в Богунський райвідділ міліції надійшло повідомлення від місцевої жительки, яка розповіла про те, що з півгодини тому невідомий зловмисник вирвав з її рук сумочку, в якій знаходилися особисті речі заявниці та мобільний телефон. За «гарячими слідами» вдалося розшукати та затримати підозрюваного двом дільничним інспекторам Богунського райвідділу, які патрулювали за маршрутом, де трапилась подія. У відділку, куди його доставили, затриманий усіляко відмовлявся визнати свою провину, але явним доказом, що свідчив проти нього стало вилучення жіночої сумочки та її вмісту, викраденої у заявниці. Між тим за плечима 19-річного зловмисника вже водилися деякі грішки, пов’язані із законом – він був раніше судимий за скоєння крадіжки.

Окрім того, того ж таки дня на території Богунського району в Житомирі було успішно розкрито ще два грабежі, що сталися раніше, а підозрювані у їх скоєнні затримані.

Значну роль присутність на вулицях людей у форменому одязі відіграє і для профілактики злочинних проявів. Адже, погодьтеся, хто ж насмілиться реалізувати свій злочинний задум, знаючи, що зовсім поруч знаходиться міліціонер? Звичайно, на кожному кутку працівників міліції не розставиш, тут вже ніякого особового складу не вистачить, проте хоча б ось такі тимчасові заходи можуть значно убезпечити наших громадян вже сьогодні.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: