Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2009 » Февраль » 24 » 16:03:36

Цыгане «развели» житомирскую пенсионерку на 18 тыс гривен

24.02.2009, 16:03:36 8119 11
Цыгане «развели» житомирскую пенсионерку на 18 тыс гривен

На Житомирщині, схоже, знову з’явилася група гастролюючих теренами Житомирської області ромів. Як повідомляє «Журналу Житомира» Ольга Номерчук, 23 лютого вони засвітилися в Чуднівському районі.

Про їхній візит до с. Кілки дізналися у районному відділку міліції з повідомлення про те, що близько першої години дня до будинку 68-річної місцевої жительки зайшли дві невідомі жінки ромської зовнішності. Звертаючись до господарки, візитерки нічого нового не вигадували, скориставшись лише старою, наче світ, схемою «зняття порчі». Поки одна з них, у повному розумінні слова, «забивала баки» літній жінці, розповідаючи про страшне закляття, що лежить на її будинку та й на усій родині, друга швидким поглядом оглядалась навколо, визначаючись, певно, де знаходиться схованка з грошима.

Так чи інакше, але «добродійки», що завітали до обійстя господині, щоб врятувати нещасну від неминучого лиха, замість «порчі» зняли з неї ще майже 13 тисяч гривень та 600 доларів США грошових збережень. Обдурена жінка навіть схаменутися не встигла, як залишилася сам-на-сам з «порчею» без жодної копійки. Пройдисвітки ж ніби розтанули у повітрі посеред сільської вулиці. А безпорадній господарці нічого не залишалось, як сповістити про своє нещастя до міліції.

Діють пройдисвіти майже завжди однаково, проте відпрацьовані схеми й досі залишаються актуальними та дієвими, не зважаючи на свою популярність. Циганки заходять до помешкання своєї жертви під різними приводами, і тільки-но відкриваються двері, починають викидати фокуси з єдиною метою – відволікти увагу господарів. Мало кому вдавалося відслідкувати, коли саме і яким чином із будинку зникають гроші та цінності. Жодна циганка не видасть свою напарницю.

Як розповідає заступник начальника управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Микола Душенківський, розкрити правоохоронцям скоєнні ромами шахрайства чи крадіжки, а тим більше затримати самих винуватців, доволі важко по ряду об’єктивних причин. І найголовніша з них полягає у тому, що роми сьогодні пересуваються територією як окремої області, так і в цілому країни, чи то своїм автотранспортом, а чи користуються послугами таксі. І якщо їхні прикмети та прикмети автомобіля, на якому вони приїхали до потенціальної жертви, ні потерпілі, ані хто інший з можливих свідків скоєння злочину, не запам’ятають, то відшукати та затримати зловмисників практично неможливо.

Значну роль у розкритті шахрайств, скоєних особами ромської зовнішності, відіграє своєчасне надходження інформації від населення, особливо в сільській місцевості. Негайне інформування міліції про появу в населеному пункті невідомих осіб або транспорту значно збільшує шанси працівників міліції затримати шахраїв.

Шановні громадяни! На жаль, на сьогоднішній день не існує ніякого захисного еліксиру, ані механічних засобів, які б вберегли нас з вами від шахраїв, окрім власної обережності та розсудливості. Головна наша помилка у тому, що ми чомусь починаємо довіряти зовсім незнайомим людям. А тим більше ромам, про яких стільки вже сказано, що вони на сьогоднішній день є найлегендарнішими шахраями.

Щоб не стати жертвою шахраїв, запам’ятайте найпростіші правила:

Ні в якому разі не впускайте до своєї оселі осіб ромської зовнішності та нізащо не встановлюйте з ними контакт. Не реагуйте на будь-які їхні прохання, як от „переповити дитину”, „напитися води”, „зняти порчу”, „поворожити” і таке інше. Не слід забувати, що, відкриваючи двері вашої домівки незнайомцям, ви автоматично наражаєтесь на небезпеку.

Завжди будьте розумнішими за шахраїв. Не дозволяйте втягнути себе у подібні та інші історії.

Якщо на вашій вулиці з’явились незнайомці, поведінка яких викликає у вас підозру, запам’ятайте або запишіть їхні прикмети, марку автомобіля, на якому вони приїхали, а також його колір та номерний знак. Це допоможе правоохоронцям в подальшому відшукати можливих зловмисників.

І ще одна важлива річ: подбавши про те, щоб у вас завжди був зв'язок із батьками, які проживають одиноко у сільській місцевості, не забудьте ввести у телефонну книгу мобільного засобу зв’язку номер телефону міліції, та розкажіть, як ним скористатися.

Схожі новини:


Комментариев: 11
formazon
1 Nickolay (formazon)   • 16:09:28, 24.02.2009 [Материал]

23 лютого вони засвітилися в Чуднівському районі - ???
А то, что они в центре города на улице Московской - никто не знает?
Egor_Goodman
2 Egor_Goodman (Egor_Goodman)   • 16:14:08, 24.02.2009 [Материал]

кстати сегодня первый раз в жизни на московской ко мне пристали цыганки - кризис однако. Раньше шарахались как черт от ладана.
Skywalker
3 Витя (Skywalker)   • 17:03:15, 24.02.2009 [Материал]

на 1 - 100%!
IBM
4 Сергей Палыч (IBM)   • 17:08:02, 24.02.2009 [Материал]

Мусора уроды. Приезжих цыган ловят, а житомирских крышуют
Tata
5 Татьяна (Tata)   • 17:12:09, 24.02.2009 [Материал]

А у моей напарницы 20 грн вытащили, гипнозом владеют неплохо.
Lisa111
6 Роман (Lisa111)   • 17:56:18, 24.02.2009 [Материал]

Самый простой способ пройти сквозь толпу гадалок на Московской: опустить глаза вниз (нивкоем случае не смотреть в глаза) и ускорить шаг. Если хватают за руки, вырывать руку и невступая в перепалку удаляться. Тоесть: НЕсмотреть, НЕразговаривать и НЕостанавливаться! Более сложный вариант: изобразить иностранца "Их фэрштэе ойхъ нихт! Тут мир эс ляйт!" Но это надо чуть актёром быть.
komp03_narod_ru
7 Alex (komp03_narod_ru)   • 18:32:32, 24.02.2009 [Материал]

мне по барабану цыганки-я еще их разведу.
видел как то передо мною ишла парочка(девченка и парень выпивший) по ул Московской.
так вот, парень увидел цыганок и начал напрягать их типа со словами : " Погадайте мне". так цыганки смотрели на его как на НЛО. мне смешно стало. никада меня цыгани не разводили в жизни.
Бывший
8 Слава Славик Вячеславович (Бывший)   • 05:39:57, 25.02.2009 [Материал]

Самый надежный способ от цыган - при их приближении и нападках - идти в атаку, лично я начинаю им предлагать покаяться и принять Бога, дявольское отродье живущее в них, шарахаеться в прямом смысле как черт от ладана. Однако, думаю, что без истинной веры ничего может и не получиться.
Сидели как-то в тонированой машине на московской, стали свидетелями как в соседней пятерке "колхозника" цыганка "прикурила" на пару сотен кровных. Мужик сидел и давал деньги через приспущенное окошко. Нонсенс, что черту платит, что б от него же и откупиться. Ржачь был когда жена вернулась - ее как цыганка заметила - так деру дала, а мужик видимо понял, что наделал и глаза у него стали как у "какающей мышки", так бедняга в сидушку вжался. Хотелось бы посмотреть на "мортал комбат" цыганки и тетеньки мясо-молочной породы за нажитые рублики :)
galapagos
9 Герберт Джордж Уэллс (galapagos)   • 10:34:31, 25.02.2009 [Материал]

Интересно, что милиция прекрасно знает, что вся эта шобла живет в Тетеревке, торгует ширкой, и каждое утро ездит на работу на Московскую.
иноходец
10 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 17:57:02, 25.02.2009 [Материал]

Все все знают и откаты получают. От того и молчат.......

,

1-10 11-11
Оголошення на ЖЖ інфо: