Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2009 » Февраль » 26 » 17:45:38

Історія про колишнього директора, який не може жити без крісла

26.02.2009, 17:45:38 5904 12
Історія про колишнього директора, який не може жити без крісла

®
Про ситуацію на заводі мінераловатних виробів у Житомирі не знає хіба що лінивий.

Чи не щодня з’являються публікації, у яких розповідається як колишній директор заводу Йосип Запольський «бореться» з «рейдерами». Насправді, усе банально як життя. Колишній директор ніяк не може розпрощатися зі своїм кріслом і будь-якими засобами намагається здійснити план справжніх рейдерів, які стоять за його спиною.

Кілька місяців Йосип Запольський веде подвійну гру. То просить робочий колектив, який висловив йому недовіру, повернути його на тепленьке директорське крісло. То поливає колектив брудом і зневажливими висловами. Приклад, який не довелося довго шукати. Старожил заводу різноробочий Василь Сікач розповів нам, як одного вечора йому зателефонував колишній директор Йосип Запольський і попросив зустрітися з ним у домашній обстановці. Василь Анатолійович від зустрічі не відмовився.

Пізно ввечері на автівці з невідомим людьми колишній директор заводу з’явився біля будинку Василя Сікача. Попросився зайти разом з компанією у квартиру. Та Василь Анатолійович вирішив незнайомих людей не пускати до себе у помешкання, дозволив увійти лише колишнього керівника. Мета візиту була передбачувана. Йосип Запольський просився залишити його на директорській посаді і підтримати перед іншими членами колективу.

Нагадаємо, завод мінераловатних виробів – має форму колективного підприємства і долю заводу вирішують колективно. Рішенням правління заводу було висловлено недовіру Йосипу Запольському, який на той час був директором заводу і звільнено із займаної посади. Причиною недовіри людей було те, що Йосипп Запольський став маріонеткою у руках тих, хто хотів привласнити завод. Тоді робилося усе, щоб трудовий колектив повірив, підприємство не може самостійно працювати. Продукція не реалізовувалася. Завод практично зупинився. Та робочі вирішили не здавати завод рейдерам і об’єдналися проти загарбницьких планів Запольського і компанії. Ухвалою Корольовського районного суду м.Житомира було скасовано і визнане неправомірним поновлення виконавчого впровадження про відновлення Запольського Й.І. на посаді директора.

Рішенням правління заводу директором підприємства було призначено Миколу Пащенко. Новий керівник знайшов нові ринку збуту продукції заводу. Підприємство тепер не простоює. Люди працюють і отримують заробітню платню у середньому півтори тисячі гривень у місяць.

Запольський і компанія намагаються роз’єднати трудовий колектив заводу розповсюджуючи різні плітки і наклепи про підкуп окремих посадовців заводу, яких нібито обдарили новими автівками і квартирами. Та це ціна Запольського, за яку він продався нечистим на руку ділкам і тепер намагається будь-що виконати замовлення.

Робочі заводу вирішили подарувати колишньому директору Йосипу Запольському його улюблену іграшку - директорське крісло, у надії на те, що він врешті залишить завод і трудовий робочий колектив у спокої від намагань будь-якою ціною повернутися на тепленьке директорське місце.

Схожі новини:


Комментариев: 12
woland
1 WolanD (woland)   • 18:10:47, 26.02.2009 [Материал]

1. Хто автор матеріалу?
2. А хто захищав інтереси робочого класу у суді?
3. І який суддя прийняв рішення?
4. Я не розбирався у темі, але рейдери - це, як правило, нові "власники", "акціонери", "члени правління" тощо , а не вже існуючий директор.
Ответ: Все вопросы к администрации сайта сюда http://zhzh.info/index/0-3
Svoboda
2 Виктор Свобода (Svoboda)   • 19:14:42, 26.02.2009 [Материал]

Кто бы не хапнул "свечной заводик",трудовой рабочий коллектив как был в ж..., так там и останется.
woland
3 WolanD (woland)   • 22:24:21, 26.02.2009 [Материал]

Пане Адмін, я адресував це автору матеріалу, а не адміністрації сайту :-)
Значок ® говорить про те, що це матераіл ....ем-м, рекламного характеру.
woland
4 WolanD (woland)   • 23:04:29, 26.02.2009 [Материал]

№2, в принципі - згоден.
Sloun
5 Руслан (Sloun)   • 00:02:09, 27.02.2009 [Материал]

Ну якщо суд визнав незаконним провадження, значить рейдер Запольський й компанія.
woland
6 WolanD (woland)   • 12:32:33, 27.02.2009 [Материал]

:-)))))
Руслане, а Ви хоч раз стикались з судами в Україні?
Бывший
7 Слава Славик Вячеславович (Бывший)   • 09:25:24, 28.02.2009 [Материал]

Материал явно заказной, но как подметил "воланд" за знак "реклама" респект - такого ржача я давно не видел.
talib
8 talib (talib)   • 09:49:44, 28.02.2009 [Материал]

1) WolanD,а чего это ты так засуетился? Разве ты не принадлежишь к той "кагорте",которые "или украли,или помогали украсть,или помогали донести украденное".....Расскажи лучше о том,как город будет выживать? Донеси до житомирян,какие шаги предпринимает "твой любимый мэр"..........
woland
9 WolanD (woland)   • 15:31:46, 28.02.2009 [Материал]

таліпчик, викиньте штампік. на ньому вже давно висохли чорнила. я - журналіст.

Виживати буде не лише місто, а й вся країна (і по великому рахунку - весь світ).
Мій (і ваш, таліп) мер, на відміну від того ж Києва, до прикладу, підтримує малий та середній бізнес, знижуючи на 20-30% орендну плату на комунальне майно. Бо є розуміння, що якщо впаде бізнес, то платити податки буде просто нікому.

А взагалі, можете самі поставити питання на сайті міськради (чи у штабних БЮТівців він у бані?)

Я б з задоволенням хотів би поставити аналогічне питання про виживання вашій білосердечній шефині, тільки боюсь, що почую набір гасел і популістичних вигуків, а не системне бачення.

либерти
10 либерти (либерти)   • 18:59:56, 28.02.2009 [Материал]

№ 9 Полагаю, что ко мне? Во что значит- молва человеческая! Так точно,только что приехал (правда из сауны,она мне больше подходит) Системне бачення у меня одно - штабной - нештабной,а в выходные сауна - обязательно! Не,определенно надо что-то делать со своей знаменитостью...Премию что-ли в "штабе" попросить...Или интервью Воланду дать?.. Готуйте питання - отвечу похлеще чем Пашинский и Портнов вместе взятые (первую страницу с фотографией минимум 6 на 9 гарантируете?..)
1-10 11-12
Оголошення на ЖЖ інфо: