Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2009 » Июль » 10 » 12:42:06

Американский хор дал концерт в Житомирской филармонии

10.07.2009, 12:42:06 4579 1
Американский хор дал концерт в Житомирской филармонии

Американський хор гастролює по Україні. Нещодавно закордонні артисти мали концерт і у Житомирській філармонії.

Колектив представляє твори класичної, духовної музики та спірічуел. Франц Гайдн, Крейг Кортні та роботи  багатьох інших всесвітньо відомих композиторів виконували співаки хору, передає телеканал “ТРК Житомир”.

Хор створили у 1998 році, спеціально, щоб приїжджати в Україну, розповів Деніс Порт – диригент колективу. Тому і співають у ньому як професіонали так і аматори хорового мистецтва.

Денніс Порт, диригент: “Різні люди. Професійні музиканти, які і самі викладають музику. Співають і лікарі і вчителі, бізнесмени і домогосподарки”.

Герберт Джонсон – піаніст має докторську ступінь викладання музики в університеті, в Америці. З Денісом Портом вони є колегами. Загалом хор співає і грає класичну музику. Проте…

Герберт Джонсон, піаніст: “Іноді граємо і джаз та інші стилі. Але ми вважаємо, що саме класична музика це найкраща основа для викладання азів музичного мистецтва”.

Професійний хор у складі 40 співаків під керівництвом доктора музичних наук професора Денніса Порта приїхав з США, штат Мінесота. Запевняють, виступати в Україні, зокрема у Житомирі, їм дуже подобається.

Герберт Джонсон, піаніст: “Для мене велика честь бути частиною цієї команди. А ще я дуже радий, що знаходжусь в місті де народився Ріхтер”.

Як виявилось нашу країну американці вже об`їздили чи не всю.

Герберт Джонсон, піаніст: “Ми були в багатьох містах Ураїни. Це Черкаси, Луцьк, Рівно, Львів, Вінніца. Заключний концерт відбудеться у Києві в Центральній Консерваторії”.

Ігор Жуков – глядач, каже, що дуже сподобалось як американський хор реагував на  українську публіку, яка у свою чергу з теплотою приймала співаків.

На сам кінець американці запевнили, що залюбки будуть виступати для українців,  при будь якій нагоді.

   По матеріалам: ТРК Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 1
bos
1 Bogdan Sak (bos)   • 16:46:50, 10.07.2009 [Материал]

Пардон, а текст хтось читає передтим, як його опублікувати? Враження, що писав учень донецької школи з поглибленим забуванням української мови )
Оголошення на ЖЖ інфо: