Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2009 » Август » 6 » 11:09:59

В Житомирской области 3-летняя девочка находится в коме после отравления грибами

06.08.2009, 11:09:59 5023 2
В Житомирской области 3-летняя девочка находится в коме после отравления грибами

У Бердичеві (Житомирська обл.) зафіксовано перший випадок отруєння сім’ї грибами. За попереднім обстеженням лікарі зробили висновок, що це отруєння — наслідок вживання у їжу блідої поганки.

«Сім’я: дідусь, бабуся, мама і трирічна дитина після вживання грибів, які вони зібрали у районі Цукрового заводу, отруїлися. Через добу після вживання поступили до реанімації. Ознаки отруєння: нудота, загальна слабкість. На даний момент стан дорослих значно покращився, а дитина в критичному стані, знаходиться в комі.» - розповідає Олександр Самолюк, завідуючий відділенням анастезіології та інтенсивної терапії.

Клінічний перебіг отруєння для дорослих значно легший, ніж для дітей, зауважує Олександр Самолюк, тож прогнози щодо подальшого стану трирічної дитини досить погані, каже він.

Зі слів завідуючого анастезіології та інтенсивної терапії, перші прояви отруєння блідою поганкою можуть наступити як через шість годин після вживання, так і через добу. Не обов’язково з’їсти отруйний гриб, щоб потрапити до реанімації, стверджує Олександр Самолюк. Навіть якщо вони просто проварилися з іншими грибами, все одно токсичні речовини отруїли і їстівні. Завідуючий відділенням анастезіології та інтенсивної терапії попереджає усіх любителів грибів, аби вони купували лише ті, які добре знають, або ж впевнені у грибникові. Віктор Колосінський уже 17 років займається грибами. Щороку збирає їх і продає на базарі, при чому зауважує, що бере лише відомі йому гриби.

Віктор Колосінський, грибник: «Що не знаю, то не беру. Беру лише білі, краснюки, бабки. Сироїжки не бажано брати, то я їх і не збираю.»

Серед покупців думка щодо грибів досить відрізняється. Є такі, що не бояться їх купувати, як наприклад Людмила Лукошкіна. Сама вона добре розбирається в грибах і із задоволенням їх готує.

Людмила Лукошкіна, пенсіонерка: «На базарі я все-таки беру гриби, які знаю. Ну а взагалі, частіше купляю шампіньйони. У моїй сім’ї випадків отруєння не було.»

А от бердичівлянка Майя Крупська майже 6 років не вживає гриби, колись її ледве врятували лікарі після отруєння.

Майя Крупська, пенсіонерка: «Не купую гриби, бо боюся їх. Купила колись на базарі і отруїлася — ледве врятували мене. Зараз навіть не дивлюся в їхню сторону.»

Якщо вже хочеться поласувати свіжими грибочками, завжди потрібно знати, які брати до свого кошика і як їх готувати, щоб не потрапити на лікарняне ліжко. Дітям лікарі взагалі не рекомендують давати гриби, навіть якщо Ви впевнені, що вони їстівні.

Тэги: поганки, грибы, отравление
   По матеріалам: ТРК ВІК

Схожі новини:


Комментариев: 2
vasiliy_shk
1 Василий (vasiliy_shk)   • 13:03:27, 06.08.2009 [Материал]

каким местом думали те бабушка с дедушкой когда кормили грибами 3-х летнего ребенка!!!! Нет слов просто!
sebast
2 SerG (sebast)   • 18:40:01, 08.08.2009 [Материал]

Детям до 6 лет грибы ни в каком виде давать нельзя.
Оголошення на ЖЖ інфо: