Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2009 » Ноябрь » 6 » 15:05:14

Беспредел! Гаишники в Житомире отключают светофоры и «косят» штрафы?

06.11.2009, 15:05:14 13906 74
Беспредел! Гаишники в Житомире отключают светофоры и «косят» штрафы?

Мій особистий досвід зустрічей з ДАІ свідчив: якщо не порушуєш, то боятися тобі нема чого. Але згодом, я зрозумів причину класичного автомобілістського невдоволення ДАЇшниками коли потрапив у підготовлену пастку в Житомирі, пише Сергій Лук'янчук.

Я повертався з шиномонтажу у гарному настрої. Їхав максимально коректно: чітко тримав дозволену швидкість і навіть кілька разів пригальмував перед порожніми пішохідними переходами – про всяк випадок.

Попереду – перехрестя. Півтори години тому я проїхав його без жодних проблем, хоча це, зазвичай, напружене місце: тут виїзд з Житомира у південному напрямку.

Тю, а це що таке? Попереду на під’їзді до перехрестя – скупчення машин. Під’їжджаю ближче і бачу: світлофор блимає жовтим кольором, посеред перехрестя – регулювальник, біля узбіччя з трьох сторін – ДАЇшні машини. Незрозуміло, з чого такий переполох, але що робити – чекаю, коли можна буде повертати наліво. Регулювальник пропускає перпендикулярний потік машин, потім дає сигнал рухатися «моїй» вулиці. І в цей момент чорний позашляховик «Туарег», що стоїть за мною, починає сигналити й блимати фарами – мовляв, чого стоїш, їдь...

З фактичної точки зору, я не зробив нічого небезпечного. З увімкненими лівими поворотниками виїхав на перехрестя, пропускаючи зустрічний потік – точнісінько так само, як зробив би на зелене світло світлофора. Але в тому-то й річ, що в регулювальника є окремий жест, що дозволяє рухатися тим, хто повертає наліво. Я про це знав – але відволікся на нахабу ззаду.

Ну й результат – регулювальник жезлом вказує на узбіччя, саме туди, де стоїть одна з ДАІшних машин. Зліва від мене з прискоренням проїжджає той самий «Туарег» - його регулювальник не зупиняє. Зупиняюся, намагаюся пояснити – ви ж бачили, що мене по суті спровокували на порушення, а ви навіть не затримали це авто... Жодної реакції.

А далі – знайома всім автомобілістам неприємна процедура. Протокол, постанова про адміністративне порушення. І штраф – 425 грн за порушення правил дорожного руху – «проїзд на забороняючий жест регулювальника».

Здавалося б, про що тут говорити? Порушення було, все законно. Як би не так.


ДАІ проти світлофорів

«Кажеш, тебе зловили на перехресті Жуйка та Великої Бердичівської», - в голосі знайомого, що добре орієнтується в навколоДАІшній практиці в Житомирі, відчуваються єхидні нотки. – І світлофор не працював, і на всіх вулицях, що відходять від перехрестя, по патрульній машині? Вітаю, ти попав на класичний «розвод», в тому місці це відбувається регулярно. Вони приїжджають на перехрестя, навмисне вимикають світлофор, ставлять регулювальника.

І «косять» штрафи. Злагоджено, як на конвейєрі – порушник відразу потрапляє в руки інспекторів – вони з усіх сторін перехрестя, не проминеш. А що «Туарег» не зупинили – так це зрозуміло. Ти вже попав, тебе будуть обробляти, а зайві машини їм навіщо?»

Експрес-опитування знайомих та друзів, що проживають в Житомирі, підтвердило: так воно і є. Схема проста, безвідмовна і навдивовижу ефективна. Світлофор вимикають, на перехресті виникає напружена ситуація, в якій водії неминуче допускатимуть помилки. Хтось не розбереться й поїде не на той жест, хтось забуде про поворотники чи невчасно зреагує на пішохода. Ось вам і стовідсоткове порушення – і «бригада» ДАІшників за кілька годин може виписати стільки протоколів, які всі вони разом не набрали б і за день.


Я не буду стверджувати, що інспектор взводу ДПС Житомира старший сержант Нагорний Роман Валерійович вкрадливим голосом запросив мене до салону ДАІшної автівки – мовляв, там зручніше – з незаконними намірами. Так само я не скажу, що пан старший сержант вимагав у мене хабаря – цього не було. Ну виписував інспектор Нагорний постанову та протокол вдвічі довше, ніж на це пішов би час у людини, яка більш-менш впевнено володіє ручкою. Ну кидав час від часу репліки на кшталт «Ну от, ви порушили, що ж ви так, тепер штраф заплатите» з тими ж вкрадливими інтонаціями, з якими запрошував до машини.

А от що я буду стверджувати: так це те, що в 90% водіїв, які потрапляють в подібну ситуацію, виникає бажання «домовитися» з інспектором. Дати 150-200 гривень і їхати далі. І буду відвертим: спокуса піти цим шляхом була і в мене. Що ж до опитаних мною житомирян, то вони вважали подібний розвиток подій найбільш вигідним в ситуації, коли сума штрафу становить третину від середньомісячного заробітку більшості з них.

Однак, ще ідучи з інспектором до машини, я прийняв рішення з ним не «домовлятися». А навпаки – спробувати оскаржити постанову про адміністративне порушення на тій підставі, що мене до цього спровокував інший автомобіль, який уникнув не просто покарання, а навіть звичайного попередження.

Тепер я розумію – ідея про оскарження була правильною, але мотиви оскарження мають бути інакші. Якщо виправдовувати свої порушення порушеннями іншого – справа сумнівна (кожен сам відповідає за себе), то СВІДОМЕ СТВОРЕННЯ НАПРУЖЕНОЇ СИТУАЦІЇ НА ДОРОЗІ СПІВРОБІТНИКАМИ ДАІ – це те, чому треба дати найжорсткішу відсіч.


Я переконаний - зумисне вимикання світлофора та організація "конвейєрної пастки", свідком і потерпілим від якої я був, суперечить не лише духові, але й букви Положення про ДАІ. Замість того, щоб підвищувати безпеку на дорозі, співробітники зумисне створюють на найнебезпечнішій її ділянці - перехресті - напружену ситуацію. Підвищена кількість зафіксованих в цей час порушень - однозначне підтвердження того, що це саме так і є.

Зрозуміло, що довести зумисність вимкнення світлофора важко. Однак є питання, на які хотілося б отримати від місцевого ДАІ пояснення. Наприклад: як часто виходять з ладу світлофори на певному перехресті? В чому причина систематичного виходу з ладу і хто виконував ремонт? Чим пояснюється присутність на перехресті не тільки регулювальника, а ще декількох патрульних машин?


P.S.

Старший сержант Нагорний, скажімо, надав мені вичерпну інформацію, за якою адресою мені платити штраф і на який поверх нести квитанцію. Однак він не зміг мені повідомити жодної інформації про те, як можна оскаржити виписану ним адміністративну постанову. Добре, про це ми дізнаємося самостійно. І розповімо читачам.

Цей матеріал відображає виключно думку автора.
Сергій Лук'янчук,
громадський рух «За Україну!»


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/697839615.jpg
Те саме перехрестя в Житомирі, яке ДАІ регулярно перетворює на пастку


Тэги: водители, гаи, Житомир, светофоры, Штрафы
   По матеріалам: За Україну!

Схожі новини:


Комментариев: 71
FBR
1 wolfwwp (FBR)   • 15:14:34, 06.11.2009 [Материал]

Брать взятки и нарушать закон у ДАИшнигов в крови!!!! Они только и требуют что б им давали взятки, пытаются прицепиться даже если не было нарушения!!!!!!
А также они сами умеют классно нарушать ПДД!!!
Iваницький
2 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 15:27:12, 06.11.2009 [Материал]

"Хтось не розбереться й поїде не на той жест"

А как насчет правила подучить? Если какой болван садится за руль, не будучи в состоянии разобраться в сигналах регулировщика - не честно ли он свой штраф заслужил? я б вообще на пересдачу таких отправлял.

P.S. "в регулювальника є окремий жест, що дозволяє рухатися тим, хто повертає наліво. Я про це знав – але відволікся"

Відволікся? И какое ты после этого имеешь право за руль садиться? "Знав" він... типичная обезьяна, из всех навыков вождения в совершенстве овладевшая только искусством "давить на газ"...

P.P.S. К слову - удачная статья: оценки комментариев - чем не тест на водительскую грамотность и элементарную ответственность? ;)

P.P.P.S. а тест таки работает... закачаешься ;)
даже №7 уже в минуса загнали... любезные анонимы, вам самим перед собою не стыдно, что вы просто ленивые и безответственные мудаки? ;)
Добавлено 08.11.09
Всем "минусовщикам" смотреть сюда: http://zhzh.info/news/2009-11-06-6093#ent54497

termit
3 Александр (termit)   • 15:35:57, 06.11.2009 [Материал]

статью не читал, но то что они только бабло косят а не движение регулируют это факт!
Тут еще налево можно подсознательно дернутся, по привычке.
Ведь все знают - хочеш сделать пробку - поставь регулировщика
Iваницький
7 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 15:54:48, 06.11.2009 [Материал]

ПДД учите, это Дорога - не место для "подсознательных дерганий".
IBM
4 Сергей Палыч (IBM)   • 15:42:50, 06.11.2009 [Материал]

Кто-то сможет мне объяснить: за что автору статьи впаяли 425 грн штрафа?
Iваницький
6 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 15:51:49, 06.11.2009 [Материал]

«проїзд на забороняючий жест регулювальника»

Очевидно из текста, что пытался повернуть налево "с лица" регулировщика - типичная ошибка (жест "только прямо и направо" - существенно отличается от "прямо и налево", не так ли?)

IBM
9 Сергей Палыч (IBM)   • 16:08:43, 06.11.2009 [Материал]

Спасибо за пояснения. А как насчет провокации со стороны "Туарега"?
Должны ли гаишники и его оштрафовать?
Iваницький
10 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 16:15:22, 06.11.2009 [Материал]

Ха! Резонный вопрос. Ну? И сами подумайте? Как квалифицировать "провокацию"? Сигналил?.. ;)
Согласитесь, садясь за руль - надо собственную голову на плечах иметь, а не на "провокаторов" списывать свою бестолковость (лично я, к примеру, на подобных "сигнальщиков" просто не обращаю внимания... хотя могу и ответить - если позволит дорожная обстановка... исключительно разъяснением ПДД, не подумайте ничего "такого" :)).
Iваницький
5 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 15:48:58, 06.11.2009 [Материал]

"хотілося б отримати... пояснення. Наприклад: як часто виходять з ладу світлофори на певному перехресті? В чому причина систематичного виходу з ладу і хто виконував ремонт? Чим пояснюється присутність на перехресті не тільки регулювальника, а ще декількох патрульних машин?"

На цьому перехресті постійно ІСНУЄ напружена ситуація, пов'язана із тим, що значна кількість водіїв не дотримується вимог знаку, який обмежує зупинку та стоянку - чим створюють "пробки" в районі зупинки громадського транспорту. Це - перша причина (до якої додають напрягу ще й "свободолюбні" пішоходи - які "голосують" чи не на середині проїзжої частини). Крім того, правий поворот з В.Бердичівської на Жуйка... іншим разом важко зрозуміти, за які дурні гроші ці люди купували права.
Особисто я, щодня там буваючи щонайменше двічі, лише в присутності регулювальника відчуваю відносну безпеку пересікаючи перехрестя - бо лише за цих обставин значно меншає розумників, які й не думають пропускати зустрічний транспорт, здійснюючи лівий поворот с Жуйка на В.Бердичівську (зазвичай більшість намагаться "проскочити").
А патрульна машина тому й стоїть, що регулювальний пост - мобільний (чи регулювальник, на думку автора статті, тролейбусом повинен добиратися?)... ну, і штрафи неукам виписувати - це святе (а їх таки що багато там ловиться - одним екіпажем не обійдешся :)).

Для довідки: не порушуйте - не будуть до вас "чіплятися" (з власного досвіду)

Makedonskii
29 Александр (Makedonskii)   • 18:12:47, 06.11.2009 [Материал]

Я там тоже бываю несколько раз в день. Клянусь, что они своим дирижированием только усложняют все.
Iваницький
8 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 16:04:45, 06.11.2009 [Материал]

"... зумисне створюють на найнебезпечнішій її ділянці - перехресті - напружену ситуацію.Підвищена кількість зафіксованих в цей час порушень - однозначне підтвердження того, що це саме так і є"

Вот уж воистину - с больной головы на здоровую. А как по мне, то це - "однозначне підтвердження того, що" иначе таких вот умников не выловить - чересчур уж привыкли "забивать" на светофор. Так что гайцы в данном случае - молодцы, "это однозначно" ;)

Lukyanchuk
11 Сергій Лук'янчук (Lukyanchuk)   • 16:17:45, 06.11.2009 [Материал]

Я не сподівався, що текст так швидко опиниться на житомирському інтернет-ресурсі. Але це дуже добре. Перед написанням статті я опитав не одного житомирського знайомого і не двох. І переконався - фокус із вимиканням світлофора - це не випадковість, а СИСТЕМА. І чим більше буде уваги громадськості до цього свинства - тим більше шансів, що його вдасться зупинити.

Відповідно, в мене прохання до читачів. Минулої неділі я не встиг сфотографувати процес "косіння штрафів" на перехресті. Незважаючи на те, що навмисне повертався (знайомий говорив, що до двох годин дня штрафували повним ходом). Якщо хтось стане свідком аналогічного процесу (навіть на іншому перехресті) - будь-ласка, сфоткайте хоч на телефон.

Iваницький
12 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 16:29:31, 06.11.2009 [Материал]

Свинством, люб'язний пане Лук'янчук, є ваша безвідповідальна позиція, висловлена у статті, а також безпідставні натяки на адресу інспектора.
Вчіть правила, і дотримуйтесь їх "букви" - це суттєво позначиться на ваших, як водія, взаємовідносинах з ДАІ.

P.S. І не варто дуркувати з "проханнями до читачів": останній місяць таке регулювання на цьому перехресті здійснюється практично щодня - ідіть і фотографуйте (їхати не раджу - за кермом ви очевидно небезпечні).

Кузнечик
36 Кузнечик (Кузнечик)   • 23:37:02, 06.11.2009 [Материал]

Тов. Лукянчук, правила існують не лише для того, щоб їх знати, їх треба ще й виконувати!! А порушив -- плати!!
а то розплакалися, невідомо чого.. вроді й мужик..
Lukyanchuk
13 Сергій Лук'янчук (Lukyanchuk)   • 16:29:58, 06.11.2009 [Материал]

Пану Іваницькому. По-перше, ніякої "напруженої ситуації", змальованої вами, в неділю в 11 ранку на перехресті й близько не було. Коли працював світлофор. А от коли його вимкнули і почали "косити штрафи" - тоді дійсно, напруга виникла.

Щодо "патрульна машина стоїть" - там НЕ патрульна машина стоїть. Точніше, не одна машина. А ПО МАШИНІ НА ТРИ СТОРОНИ ПЕРЕХРЕСТЯ - може, була й четверта, яку я не помітив. Для регулювання руху такої кількості екіпажів не потрібно - а от якщо масово провокувати водіїв на порушення, то тут треба, щоб 1)ніхто не втік 2) всім затриманим виписували протоколи.

Цікаво, що регулювальник, який підійшов до машини першим, збирався мене відпускати. Чому? А тому, що його "партнер" в цей час сидів у машині й обробляв іншого порушника. Задача ж зовсім не в тому, щоб не порушували. Задача в тому, щоб вимкнути світлофор, створити на рівному місці проблему водіям, спровокувати їх на помилку, а потім впаяти штраф.

Iваницький
15 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 16:38:16, 06.11.2009 [Материал]

Пане Лук'янчук. Я не лише щодня маю сумнівне задоволення іздити цим перехрестям, але ще й до того тривалий час займався ситуацією, яка там існує... так би мовити - "на громадських засадах" (зокрема це стосувалося і наведення порядку у розміщенні знаків - ще 2007-го року). І, здається, виклав все, що доречно тут викладати, в достатньому обсязі (див.ком.5).
Що ж стосується кількості необхідних для тих або інших цілей екіпажів - посилайтеся, будь ласка, не на власні припущення, а на хоча б на якісь норми (якщо вони вам відомі, я ж у даному випадку можу лише повторитися: "їх таки що багато там ловиться - одним екіпажем не обійдешся", а ще - процитувати вас: "щоб 1)ніхто не втік 2) всім затриманим виписували протоколи" - абсолютно, на мій погляд, вірно).
І ще раз наголошую: ретельно дотримуйтесь "букви" ПДР - і не матимете підстав скаржитися на "несправедливість". Поважайте Закон - лише тоді матимете право вимагати того ж від інших.
Григорий
28 Егор (Григорий)   • 18:09:05, 06.11.2009 [Материал]

Уважаемый Lukyanchuk, полностю солидарен с Иваницким, с одной стороны нарушили - платите, с другой это не первая и не последняя "кормушка" ДАИшников. И практически каждая кормушка работает по принципу не знания ПДД водителем или его же не внимательностью. В следующий раз будте предельно внимательны на дороге и придерживайтесь правил, ведь из-за малейшей оплошности водителя могут погибнуть люди что не раз подтверждает статистика.
VadiKO
14 Володимирович (VadiKO)   • 16:37:53, 06.11.2009 [Материал]

Хочу додати, що типова ситуація з недавніх часів запроваджена ще на одному не менш резонансному перехресті нашого міста, перехрестя вулиць Ватутіна та Щорса... і так само, на перехресті регулювальник, а по різні боки перехрестя патрульні автомобілі, в той час як біля заправки ВОГ, що за крошнею, сталося ДТП і водіїї не менше півтори години чекали цих "ДАІшників"...
P.S. хочиться відзначити, що така поведінка працівників ДАІ, більшість наших водії влаштовує... адже всі ми чудово знаємо, як відбувається проходження ТО та оформлення автомобілів... І ніхто з ВАС водії, не запитує чому замість одного платежу - податку Вас змушують робити приблизно 5 незрозумілих платежів.
bda
16 ДДД (bda)   • 16:41:21, 06.11.2009 [Материал]

"Туарег", наверное, работал на гаишников. После проезда перекрёстка, разворачивался вдалеке и заезжал с другой стороны, провоцируя следующего))))).
А, вообще - сам водитель, и с Иваницким согласен полностью.
Кузнечик
37 Кузнечик (Кузнечик)   • 23:42:12, 06.11.2009 [Материал]

ага, Туарег - загонщик! )))
1-10 11-20 21-29
Оголошення на ЖЖ інфо: