Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Світ » 2010 » Ноябрь » 13 » 11:05:42

Инагурация Владимира Дебоя. ФОТО

13.11.2010, 11:13:42 9504 0
Инагурация Владимира Дебоя. ФОТО

В середу,10 листопада, відбулась перша сесія Житомирської міської ради VІ скликання.  Вірніш, це було лише перше пленарне засідання.

В залі засідань зібрались 57 (з 60) нових депутатів, а також численні гості - керівники практично всіх управлінь і підрозділів міської ради та комунальних підприємств.  На сесію завітали і народний депутат Сергій Пашинський від «Батьківщини», губернатор області Сергій Рижук і його заступники  - Ігор Орлов та Микола Олещенко. Вільних місць практично не лишилось, багато людей спостерігали за подіями стоячи.


Перед початком засідання депутати і гості вітались і обговорювали новини в коридорах, де час від часу виникала справжня штовханина і затори.

Кожен депутат отримав папку зі порядком денним, списком депутатів міськради від фракцій і мажоритарних округах, блокнотик і ручку. Все це оформили в патріотичні папки із зображеням біг-бена.

Новообрані депутати поступово займали місця в залі. Ііменних табличок поки не робили, а всіх розсаджували просто за партійною належністю. Було вирішено, що спочатку депутати самі визначаться, де і з ким їм зручно сидіти. Батьківщина і Партія регіонів отримали "квитки" в першому ряду, як і "Рідне місто".
Депутати міськради Стрякіна (Компартія) і Півоварова (рідне місто) вітаються перед початком сесії.


Ігор Іваницький теж став депутатом міської ради. Він балотувався від "Молодіжної партії" Заславського по мажоритарці і партійним спискам. В своєму окрузі він програв своєму головному опоненту - Ігорю Гундичу (Рідне місто). Але якимось чином Іваницькому вдалось переконати Михайла Заславського, що саме він буде найбільш корисним в сесійній залі. Тому його колеги по партї, що були перед ним в списку написали заяви про самовідвід. Молодіжна партія здобула два місця.


В залі справжній хаос - всі намагаються знайти свої місця. Але він тривав всього декілька хвилин.



Микола Савенко (лідер фракції Батьківщина) розсаджує своїх однопартійців по місцях


Віра Шелудченко, поки ще міськийголова Житомира, йде вітатись із своїми однопартійцями. колегами і колишніми конкурентами по боротьбі за крісло міського голови.

Як вже писалось вище, у роботі сесії взяли участь керівники департаментів, відділів і управлінь виконкому міської ради, керівники установ і організацій міста, представники засобів масової інформації міста Житомира. Зацікавленість багатьох з них очевидна, адже сае від нового міського голови залежатиме, чи залишаться вони на своїх посадах.


Народний депутат України Сергій Пашинський, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук і переможець мерських перегонів Володимир Дебой.
Колір цієї сесії - синій. Ті самі блокнотики для депутатів)

Володимр Дебой за кілька хвилин має стати новим міським головю Житомира. Але поки - він просто глядач у залі. З посади заступника голови ОДА його вже звільнили, а міським головою ще не оголошено. Хоча все це - дрібниці...

І нарешті всі зібрали і розсілись по місцях. Сесію відкрила голова Житомирської міської виборчої комісії Олена Дикунець. Вона доповіла про результати виборів міського голови та депутатів до Житомирської міської ради, зачитала списки депутатів, які потрапили до міської ради.
Олена Дикунець готується відкрити сесію міської ради

В залі лунає гімн України. Яскрава і урочиста мить відкриття сесії.

На балконі журналісти і прес-секретарі також завмерли, слухаючи гімн.






Про те, що на виборах на посаду міськоо голови переміг регіонал Володимир Дебой, було зрозуміло ще в перші дні після голосування. Але офіційна зміна влади у місті відбулась лише в середу, 10 листопада.

На першій сесії міськради шостого скликання Володимир Дебой офіційно був оголошений міським голово міста Житомира. Результати волевиявлення зачитала голова міської виборчої комісії Олена Дикунець.

Володимир Дебой зачитав текст присяги і підписав її. Олена Дикунець вручила новому меру колар - символ міської влади. А всі бажаючи змогли засвідчити свою повагу і подарувати Дебою букет квітів.

Після цого вже саме Дебой продовжив сесію.



Олена Дикунець оголосила результати волевиявлення громадян і запросила Володимира Дебоя зайняти місце за трибуною.

Новооголошений міський голова Житомира Володимир Дебой зачитує текст присяги

І підписує її

Вручення квітів)

Приітання і інщі урочистості.

Після всіх формальностей вже офіційно оголошений міський голова Житомира Володимир Дебой продовжив сесію




Перше рішення нового міського голови -  відкласти організаційні питання про призначення заступників, секретаря міської ради до наступному сесії, щоб був час подумаати щодо кандидатур в депутаські групи і комісії і вирішити інші організаційні питання. А перше засідання присвятити урочистостям. Депутати підтримали це рішення.
Губернатор Житомирської області Рижук з вітальним словом виступає перед присутніми на сесії.

Вітальна промова вийшла таки довжелезною. Можна було вдосталь нафотографуватись в залі і ще встигнути піднятись і зробити пару кадрів з балкону.


Рижуку після промови подарували квіти. А він, в свою чергу, подарував їх вже екс-меру Житомира Вірі Шелудченко



Всіх із обранням нового мера привітав і народний депутат Верховної ради Сергій Пашинський від «Батьківщини»





Після того, як Володимир Дебой був офіційно оголошений міським голово міста Житомира і його привітав Рижук та Присяжнюк, депутати перейшли до розгляду порядку денного.

Так, було звільнено з посади секретаря міськради Анатолія Каленського і затверджено робочу групу для підготовки пропозицій щодо створення постійних комісій і регламенту. Було також вирішено не розглядати всі питання, а провести сесію в два етапи.



Олена Дикунець вручає квіти новому меру Житомира Володимиру Дебою на першому пленарному засіданні першої сесії житомирської міської ради шостого скликання. Во як)

Перше голосування депутатів нової каденції. Поки що всі "за"

Серед запрошених в залі - Рижук і Присяжнюк

Серед присутніх гостей був і Сидір Кізін (справа) від Свободи

Перші бажаючі виступити тягнуть руку. Все майже як в школі)



Іваницького і Півоварову було обрано в секретаріат

В залі панує справжня робоча атмосфера

Знову голосування і знову всі "за"

Голова лічильної комісі Стрякіна

Гості вже трохи втомились. Але перше пленарне засідання вже скоро закінчиться.





І всі розійдуться

Засідання продовжиться 18 листопада. До цього часу депутати і новий мер повинні дійти згоди щодо кандидатур заступників міського голови, складу виконавчого комітету і інших питань.
Новоспечений мер теж покидає залу засідань.

Автор и фото Сергей Роздум, Rozdumfoto.blogspot.com

Тэги: Дебой, Житомир, выборы мэра

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: