Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Світ » 2012 » Май » 6 » 16:16:43

В Житомире от желающих прыгнуть с 40-метрового моста не было отбоя. ВИДЕО

06.05.2012, 16:16:43 3619 0
В Житомире от желающих прыгнуть с 40-метрового моста не было отбоя. ВИДЕО

У Житомирі на пішохідному мосту парку імені Ю. Гагаріна відбулися стрибки над водою, роуп джампінг (англ. rope jumping). Від бажаючих стрибнути не було відбою.

Приблизно із 12 до 19 години вечора житомиряни могли мати змогу відчути вільне падіння. Організаторами цієї події стали гості із Мінська, Республіка Білорусь.

Чотири хлопці із мінської команди екстремального спорту Esc Euthanasia вже не вперше відвідують наше місто.

Приїжджають в Житомир приблизно 2 рази на місяць. На питання «Чому саме Житомир, цей міст?» відповідав Потапчик Олексій, один із найдосвідченіших учасників команди: «У нас, у Мінську (та в Білорусії), немає таких високих мостів. Та й місто таке славетне, люди приємні. Нам подобається сюди повертатись».

 - Скільки вас приїхало цього разу?

- Четверо. Кедо Юрій, Савенко Євген, Воробей Денис та я.

- Скажіть будь ласка, а як ви до цього виду спорту прийшли?

- Ми вчотирьох працюємо в одній те комунікаційній компанії, маємо спільні інтереси, які об’єднують нас. Почалося все із стрибків. Стрибнув. Сподобалося. Захопився. Став займатися. Кожен з нас раніше займався в різних клубах, а познайомившись вирішили організувати свій власний. Я цим займаюся вже 4 роки, хлопці приблизно по 3 роки.

- Назва команди така незвична, в перекладі "уникнути евтаназії”, чому саме така назва?

- Ви можете прочитати одну тему в нашій групі в соціальній мережі і тоді зрозумієте. Двома словами: не дай собі стати однотипним та буденним. Відкрий для себе новий світ, в якому можеш дати собі розрядку, окрім алкоголю чи наркотиків, уникнути цієї повільної евтаназії.

Із подальшої розмови з'ясувалось, що хлопці займаються ще сноубордінгом та пейнтболом. Але якщо для цих видів спорту не треба високі мости, то для стрибків вони вкрай необхідні. Олексій зі своєю командою знайшли вихід – вони використовують високі будівлі та башти антен мобільного зв’язку.

- Існує якась домовленість із власниками цих вишок, адже це приватна територія?

- Ніякої домовленості немає. Просто залазимо і стрибаємо. Максимум, що нам можуть пред’явити, так це проникнення на приватну територію та матеріальні збитки в разі пошкодження апаратури. Штраф за проникнення приблизно 500 грн.

Також Олексій заспокоює всіх, хто сумнівається в міцності системи: «Мотузки купуємо у офіційного дилера, а міняємо через кожні 3-4 заходи. Деякі через півроку, в залежності від ступеня зношеності. Також страхувальні системи дубльовані та мають великий запас міцності».

Наступного разу "втікачі від евтаназії” планують приїхати 9-10 травня разом із ще однією командою з Гомеля (Республіка Білорусь) та представником "Єврорадіо” і спонсорами від ТМ Redbull.

«Можливо навіть будуть роздаватися напої усім учасникам стрибків, – каже Олексій, – а ще ми привеземо із собою відеокамери. Їх чіплятимуть на шолом та руки і буде записуватися весь політ "в процесі”. Буде ще екстремальніше, ніж цього разу. Приходьте, будемо раді вас бачити».

Усі бажаючі можуть долучитися до руху команди через мережу за адресою http://vk.com/team_euthanasia.

автор та фото Ali Zet-to












Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: