Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2013 » Июнь » 13 » 11:10:04

В Управлении Пенсионного фонда в Житомире ответили на критику в СМИ

13.06.2013, 11:10:04 4371 1
В Управлении Пенсионного фонда в Житомире ответили на критику в СМИ

Начальник Управления Пенсионного фонда Украины Н.В.Макшаева прокомментировала критические замечания в СМИ.

В связи с изложенной информацией Пенсионный фонд сообщает следующее:

Управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі в  своїй роботі керується нормативними документами, які регулюють питання  пенсійного забезпечення, зокрема Законом  України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” (далі Закон) та Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.

Строки призначення (перерахунку) та виплати пенсій чітко врегульовані ст. 45 Закону, відповідно до якої :

 пенсія за віком призначається з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку, якщо звернення за пенсією відбулося не пізніше трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку; пенсія по інвалідності призначається з дня встановлення інвалідності, якщо звернення за пенсією відбулося не пізніше трьох місяців з дня встановлення інвалідності; пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається з дня, що настає за днем смерті годувальника, якщо звернення про призначення такого виду пенсії надійшло протягом 12 місяців з дня смерті годувальника.

Перерахунок призначеної  пенсії провадиться в такі строки: у разі виникнення права на підвищення пенсії - з першого числа місяця, в якому пенсіонер звернувся за перерахунком пенсії, якщо відповідну заяву з усіма необхідними документами подано ним до 15 числа включно, і з першого числа наступного місяця, якщо заяву з усіма необхідними документами подано ним після 15 числа.

Крім того на фото, яке  розміщене біля статті, зображено не приміщення управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі.

Управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі за відсутності одного приміщення, розташоване  у двох. Прийом громадян з питань пенсійного забезпечення здійснюється за адресою м. Житомир площа Польова,8. В статті вказано юридичну адресу управління.

Відповідно до п.1 вищезазначеного  Порядку заява про призначення пенсії працюючим громадянам і членам їх сімей (у зв'язку з втратою годувальника) подається працівником (членом його сім'ї у зв'язку з втратою годувальника) до управління Пенсійного фонду України у районах, містах і районах у містах (далі - орган, що призначає пенсію) через уповноважену посадову особу підприємства, установи, організації (далі - посадова особа). За бажанням особи така заява може бути подана особисто за місцем проживання (реєстрації).

Для забезпечення своєчасної підготовки та подання документів для  призначення пенсій управлінням  Пенсійного фонду в м. Житомирі  інформація про осіб, яким виповнюється пенсійний вік та пам'ятка майбутнього пенсіонера, з переліком необхідних документів для призначення пенсії щоквартально передається до підприємств, установ та організацій через відповідальних осіб страхувальника.

Тому висновок  в  статті, що "чиновники просто економят деньги, затягивая  прийом документов на оформление пенсии”  не відповідає дійсності.

Начальник управління Н.В.Макшаєва

Схожі новини:


Комментариев: 1
RapidDuck
1 Михаил Коммунист (RapidDuck)   • 11:17:21, 13.06.2013 [Материал]

del
Оголошення на ЖЖ інфо: