Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2014 » Июнь » 3 » 14:45:33

Сухомлин объяснил что будет с кинотеатром им. Франко в Житомире

03.06.2014, 14:45:33 5062 9
Сухомлин объяснил что будет с кинотеатром им. Франко в Житомире

Первый заместитель мэра Житомира Сергей Сухомлин заявил, что детский кинотеатр имени Франко закрывать или приватизировать не будут.

Об этом он сегодня сообщил на брифинге, отвечая на вопросы журналистов о дальнейшей судьбе кинотеатра им. И. Франко.

- Кинотеатр имени Ивана Франко остается детским кинотеатром и на данный момент он уже демонстрирует фильмы в цифровом формате, получая их либо на DVD, либо скачивая со специализированных сайтов с интернета, и таким образом имеет возможность демонстрировать фильмы в цифровом качестве на ряду с другими кинотеатрами, - говорит первый заместитель мэра.

То, что кинотеатр будет продолжать работать как специализированный кинотеатр для детской аудитории города, Сергей Сухомлин заверил и коллектив кинотеатра, во время вчерашней встречи.

Напомним, ранее планировалось выделить более 890 тыс. грн на приобретение оборудование для кинотеатра им. И.Франко. Но сегодня, из-за падения курса гривны, необходимая сумма увеличилась на 50%.

Тэги: Сухомлин, Житомир, кинотеатр

Схожі новини:


Комментариев: 9
Калан
1 Сергей (Калан)   • 14:59:05, 03.06.2014 [Материал]

Всё, правильно, Франко не надо закрывать, пусть будет для детей!
Судья_ДРЕД
2 Денис (Судья_ДРЕД)   • 15:04:12, 03.06.2014 [Материал]

Приятная новость, только не пойму почему писали, что Сухомлин хотел прикрыть этот детский кинотеатр...
TarasS
7 Тарас (TarasS)   • 23:17:44, 03.06.2014 [Материал]

"Приятная новость, только не пойму почему писали, что Сухомлин хотел прикрыть этот детский кинотеатр..."

Тому що комусь дуже треба було обкакати Сухомлина на ЖЖ.
Бушмастер
3 Андрей Юрьевич (Бушмастер)   • 15:09:57, 03.06.2014 [Материал]

Хороший кинотеатр я ещё в детстве с мамой помню туда ходил...
Нежная
4 Людмила Ивановна (Нежная)   • 15:17:41, 03.06.2014 [Материал]

Сухомлин зделал правильное решение - респект!
БандЕрос
5 ЕросБандерос (БандЕрос)   • 15:58:01, 03.06.2014 [Материал]

Кінотетр ім. Франка буде... як "Жовтень" правда виставки там будуть по дитячим товарам...
Dimyand
6 Dimyand (Dimyand)   • 20:13:47, 03.06.2014 [Материал]

"на данный момент он уже демонстрирует фильмы в цифровом формате, получая их либо на DVD, либо скачивая со специализированных сайтов с интернета"

С торрент-трекера что ли ? )))
Кактотак
8 Кактотак (Кактотак)   • 00:35:39, 04.06.2014 [Материал]

На 2.
Судья (Дред) должен уметь читать и анализировать.

Є таке українське прислів"я: На злодієві шапка горить.

А що заступник (хай навіть перший) має право вирішувати, що буде приватизовуватись, а що ні? Я чомусь думав, що по закону, це вирішує міська рада. Ні?

Але мабуть я все-таки помиляюсь. Раз каже, що не буде, значить не буде...сьогодні.

Почитайте рекомендації Кучика http://zhzh.info/news/2014-05-30-19133. Завжди має бути собачка, яка гавкає ( в даному випадку готує рекомендації і ставить підпис): ...доцільність існування...субсидіювання комерційних кінотеатрів...

Просто у нас так багато у місті кінотеатрів, що люди подумали на "Україну". Якщо помилились, то звиняйте пане суддя...
Iваницький
9 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 16:34:26, 05.06.2014 [Материал]

Голові постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту та дотримання законодавства

(на засідання комісії 05.06.2014р.)

У зв’язку з об’єктивною неможливістю особистої присутності на засіданні комісії, прошу Вас врахувати мою особиcту думку при розгляді наступного питання: "Лист заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бочковського О.М. стосовно придбання обладнання для цифрового кінопоказу в структурному підрозділі «Спеціалізований дитячий кінотеатр ім. І.Франка».

Необхідність модернізації обладнання кінотеатру не викликає сумніву з тих причин, що наявна технічна база не відповідає стандартам, за якими працює сучасний комерційний кінопрокат – як за рівнем технічної якості, так і з врахуванням діючих вимог щодо дотримання авторських прав, захисту від несанкціонованого копіювання, контролю кількості та загального періоду показів тощо.
Придбане на даний час кінотеатром обладнання – проектор Panasonic PT-EW630E, - не відповідає переліченим вимогам, бо не є спеціалізованим кінотеатральним, а призначене для проведення високоякісних презентацій тощо на екранах у 3-4 рази меншого розміру, ніж екран кінотеатру ім.І.Франка. Крім того, таке обладнання дозволяє проводити демонстрацію лише некомерційних проектів, реклами тощо – сучасні стандарти кінодистрибуції передбачають використання виключно формату, сертифікованого відповідно стандарту DCI – який зі зрозумілих причин не підтримується вищевказаним обладнанням (прим. - DCP пакети, контейнер MXF, обмеження потоку 250 мегабіт в сек., шифрування), - тобто у даному випадку абсолютно неможливе використання НЕконтрафактного комерційного кінопродукту.

Натомість запропонований до придбання проектор Barco DP2K-10Sx є одним з лінійки відповідного обладнання для професійних кінотеатрів, відповідає усім вищезазначеним вимогам і повністю забезпечує можливі потреби кінотеатру ім.І.Франка для роботи на сучасному рівні, - при тому підтримує всі некомерційні формати, та є функціонально закінченим пристроєм.
Для роботи кінотеатру така модернізація є вкрай необхідною.

Попри те, викликає сумнів розмір запропонованих витрат на ії проведення. Справа у тім, що вартість самого проектора навіть у підприємства, на чиї пропозиції посилається керівництво кінотеатру, складає сьогодні 32320 еврів (мова очевидно йде про техніку із залишку, бо зазвичай таке обладнання постачається за попередньою домовленістю і ціна його, яка постійно ЗНИЖУЄТЬСЯ, визначається на момент придбання):
http://kinosvit-didzhital.prom.ua/p33705307-proektor-barco-dp2k.html
Приблизно аналогічну вартість пропонують і деякі інші постачальники – і то лише за інформацією з відкритих джерел.

Тобто, навіть з врахуванням існуючого курсу гривні до іноземних валют і можливу неповну комплектність (відсутність індексу «х» може свідчити про відсутність інтегрованого медіа серверу – що не є значною проблемою як технічно, так і фінансово), - запропонований розмір витрат виглядає майже УДВІЧІ завищеним.

Попри те, на моє особисте прохання до директора кінотеатру ім.І.Франка про надання мені для ознайомлення відповідних кошторисних розрахунків, я отримав лише загальний рекламно-технічний опис пристрою, призначений для нефахівців.

Враховуючи вищевикладене, прошу рекомендувати питання виділення фінансування на проведення згаданої модернізації кінотеатру погодити лише за умови забезпечення контролю за такою модернізацією з боку незалежних експертів тощо – як у технічному, так і у ціновому сенсі.

P.S. Як мені пояснили, наразі без тендерних процедур розпорядник коштів може витратити не двадцять тисяч, як було колись, - а мільйон двіста тисяч гривень. Розпорядники - кожне окреме комунальне підприємство. Тобто доста вибити фінансування з міського бюджету, і... мільйон сто сорок тисяч, про які йде мова - фактично витрачання цих коштів вже ніхто не контролюватиме. Якщо додати до того об'єктивну некомпетентність у певних специфічних питаннях як депутатів, так і керівництва містом...
Оголошення на ЖЖ інфо: