Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Июнь » 16 » 16:54:58

Володимир Кропивницький: За три місяці ситуація в Житомирі стала гіршою

16.06.2014, 16:54:58 4738 13
Володимир Кропивницький: За три місяці ситуація в Житомирі стала гіршою

Пройшло більше трьох місяців як владу у Житомирі взяла в свої руки нова команда.

Що змінилось після відставки колишнього мера та які настрої зараз у депутатському корпусі, ми запитали у депутата міської ради Володимира Кропивницького.

- Прошло вже більше трьох місяців як депутати висловили недовіру меру міста Володимиру Дебою, в міську владу прийшла інша команда. Як змінилась ситуація в Житомирі? На краще чи навпаки?

- На мою думку, тоді, три місяці тому, депутати ухвалили вірне рішення. За більше ніж три роки роботи Володимир Дебой так і не зміг створити свою команду, яка б суттєво змінила життя в Житомирі і всі ми, житомиряни, були заручниками цієї ситуації. Для того, щоб такий великий механізм як наше місто нормально функціонував – однієї людини недостатньо. Володимир Дебой приймав важливі рішення одноосібно, хоча поруч були люди, які турбуються про місто і можуть для нього багато зробити. До того ж він так і не зміг знайти спільної мови та налагодити роботу з депутатським корпусом, а це перше, що повинен зробити міський голова. Я також голосував за відставку мера. На той момент ситуація була патова і зміна влади була єдиним виходом.

Єдине, що було у Володимира Дебоя – це певна системність роботи. Нажаль, у команди яка прийшла керувати містом зараз немає ні команди, ні системності.

- Тобто ситуація погіршилась?

- Думаю, що так. Це видно і по роботі деяких комунальних підприємств. І по тому, що відбувається в депутатському корпусі. Раніше Володимир Дебой, не маючи підтримки міської ради місяць-два не проводив сесії. А зараз сесій фактично не було три місяці. Наступна буде 18 червня, але чи буде кворум і як вона пройде невідомо. Що стосується деяких керівників комунальних підприємств або керівників житлового управління, то там залишились старі кадри, які вдало руйнували комуналку і при Володимирі Дебої і продовжують це робити зараз. І взагалі, про яку системну роботу можна говорити, якщо немає профільних заступників міського голови?

- Чому, на вашу думку, виникла кадрова проблема в новій команді? Чому досі немає профільних заступників?

- На мій погляд, це страх перед сильними, амбіційними людьми та конкуренцією. Але довго так продовжуватись не може. Кимось вони все ж таки змушені будуть закрити вакантні посади. Питання - ким. Місто повинно працювати, інакше через кілька місяців ми прийдемо до стану соціальної напруги.

- Ви працювали заступником міського голови, чому пішли з посади, адже вашої відставки ніхто не вимагав?

- Піти з посади я вирішив ще за два тижні до тої сесії, коли у відставку відправили Володимира Дебоя. У нас були серйозні непорозуміння в роботі. Він порушив всі наші домовленості. Коли я йшов на цю посаду, то зовсім не розраховував, що мер дасть мені і то не в повному обсязі лише функцію контролю і блокуватиме процес управління та реформ. Мені не дали змінювати кадрову політику в моєму секторі, втілювати інноваційні розробки, вводити контроль та облік. Зрозумівши, що міському голові це не цікаво, і він надалі не даватиме мені працювати, я підійшов до нього, подав заяву про звільнення і попередив, що буду голосувати за його відставку, оскільки в його особі не бачу перспективу для розвитку міста.

- Кого ви вважаєте зараз було ви найкраще поставити на управління «комуналкою»?

- Хто би не прийшов я готовий надати свої напрацювання цій людині. На цю посаду, думаю, можна розглядати декілька претендентів. Я би говорив про Миколу Савенка та Едуарда Кругляка. Вони обидва професіонали. Особисто я вважаю, що на цій посаді найкраще працюватиме Микола Савенко. Він більш системний керівник. Невідомо, яка ситуація буде восени, а він, на мою думку, краще може працювати в кризових умовах.

- Яка перспектива розв’язання кризи з міською радою, адже сесії все ж потрібно проводити?

- Одразу після відставки Володимира Дебоя, я пропонував секретарю міської ради Любові Цимбалюк створити коаліцію депутатів. По суті, після відставки міського голови – міська рада єдиний представницький орган і його вплив на політику в місті мав би посилитись. Саме коаліція, на мою думку мала би вирішити і кадрові питання. Але, нажаль, у нинішньої влади були свої плани. Першого заступника міського голови призначили без коаліції і це створює проблеми не тільки в його роботі.

- Ваше прізвище згадували у зв’язку із скандалом, коли в дитячі садочки замість масла постачали спред. Яке відношення ви маєте до фірми постачальника «Продцентр»?

- В цьому підприємстві я акціонер. Таким як і фонд Держмайна в особі обласної ради. У мене там близько 20% акцій, на роботу підприємства я не впливаю, не маю з нього прибутку, жодного разу я не отримував дивіденди. В той період, коли виник скандал, я саме намагався внести суттєві новації в роботу комунальної структури міста і були люди, яким це не подобалось. Саме тому сюди прив’язали моє ім’я. А оскільки мене в цьому контексті згадали, я хочу ініціювати в міській раді створення депутатської комісії, яка розставить крапки, хто винен, що у садочки замість масла потрапив спред.

- Наступного року місцеві вибори. Житомиряни матимуть можливість обрати міського голову і новий депутатський корпус. Чи будете ви балотуватись на посаду мера?

- Поки що можу сказати, що мені пропонували балотуватись. У мене є однодумці і в депутатському корпусі і у міській владі, які мене підтримують. І я знаю, що можу зробити місто кращим, знаю, як це зробити, маю кого запросити в команду. Але я є людиною команди – тих же однодумців, і якщо буде вирішено, що від команди має йти хтось інший, більш достойний, то я готовий відкласти власні амбіції та допомагати цій людині.

Схожі новини:


Комментариев: 13
Majestry
1 Max (Majestry)   • 17:04:57, 16.06.2014 [Материал]

>>У мене там близько 20% акцій, на роботу підприємства я не впливаю, не маю з нього прибутку, жодного разу я не отримував дивіденди.
-----------------------
Ох, не верю.
RomanDavydenko
3 Роман Давиденко (RomanDavydenko)   • 17:32:36, 16.06.2014 [Материал]

Так навіщо було його створювати і приймати участь в сумнівних постачаннях спреду замість якісних продуктів? Коли це все відбувалось Держмайно не поставило до відома, що буде робити оборудку?
Majestry
6 Max (Majestry)   • 17:58:06, 16.06.2014 [Материал]

1. Почему вы считаете, что именно он создал это предприятие?
2. Согласитесь, что иметь немалую долю акций предприятий и при этом не знать что там просходит - как-то глупо.
Jabber
13 Вася (Jabber)   • 14:30:52, 17.06.2014 [Материал]

Кропивницкий иуда. Чего стоили его танцы и радость когда Дэбоя сняли, но как он поменялся в лице когда и его убрали))))
Это жлоб и тварь, которая продает даже своих друзей!
Генрих
2 Емельян (Генрих)   • 17:22:31, 16.06.2014 [Материал]

Скоро всё узнаем. Насколько известно, помимо милиции этим делом заинтересовались не только депутаты, входящие в комиссию, но и мурчащие братья из народного исполкома. Вот кто-кто, а эти товарищи до истины докапаются. Самборский от них уже даже не плачет, а дико воет. Очередь за КП "Реклама", вот и спрэдами займутся. Так что ждёмс!
mermaid
4 Владислава (mermaid)   • 17:39:25, 16.06.2014 [Материал]

Якась заказна статейка....
RapidDuck
5 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 17:49:33, 16.06.2014 [Материал]

Что он несет.
Дебой - ничто.
Баянист - казнокрад!

На нары!
HOUSE
7 Sergey (HOUSE)   • 20:59:13, 16.06.2014 [Материал]

Поздно пить борджоми когда почки отказали.... Раньше надо было думать... Не умеете руководить, не лезьте на руководящие должности! А то что стало хуже, спросите у тех кто голосовал за отставку мера. И почему до сих пор г. Житомир без главы?
Генрих
9 Емельян (Генрих)   • 21:29:18, 16.06.2014 [Материал]

Как без головы? А Цимбалюк? Чем не голова или по Дебою, этому хапуге ностальгируете? Город живёт и развивается. Не так быстро, но всё же лучше чем при мэрдебое.
Читатель
8 Дмитрий (Читатель)   • 21:16:34, 16.06.2014 [Материал]

"системний керівник"- звучит очень впечатляюще.
А в целом, бедный город, который отдан на откуп таким самоучкам-демагогам.
khrusch
10 Хрущ (khrusch)   • 21:51:37, 16.06.2014 [Материал]

КРОПИВНИЦКОМУ СРОЧНО : То есть по натуре, по хформе ну, по телу, как водится. Но по уму, по образованности, мы уже не та хформа. Не тот центр. Тяжести.(За двома зайцями).
фюрер
11 фюрер (фюрер)   • 22:39:41, 16.06.2014 [Материал]

Понятно-комерсу в реалиях Украины надо прикрывать бизнес властью!Ну не тяните Вы на политика г-н Кропивницкий(наймите публику поспособней)))) От кого Вы там в миськ раду прошли от социалистов по моему....
TarasS
12 Тарас (TarasS)   • 22:50:16, 16.06.2014 [Материал]

Перекладаю людською мовою.

Я сиджу в міськраді чотири роки. Ніхуа не робив для міста як при старій владі, так і при новій.
Але здається мені, за останні три місяці стало трохи гірше...
Оголошення на ЖЖ інфо: