Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Ноябрь » 18 » 17:16:01

Олександр Вілкул: у влади є п'ять днів, щоб відновити законність

18.11.2014, 17:20:49 1338 0
Олександр Вілкул: у влади є п'ять днів, щоб відновити законність

Про це заявив один з лідерів Опозиційного блоку Олександр Вілкул в ефірі телеканалу «Україна» у вівторок, 11 листопада.

- Не допомогло нічого: ні перемога більш ніж на 10 тисяч голосів, ні кримінальні справи, ні суди. Злочинне угруповання, вбудована у владу за допомогою судової системи, за допомогою підконтрольних батальйонів практично призначила своїх кандидатів. У влади є зараз 5 днів, щоб відновити законність, - сказав О.Вілкул

Політик підкреслив, що європейці теж дуже добре бачать і добре розуміють, що на деяких дільницях була фальсифікація результатів голосування. За його словами, це розуміє і керівник місії ОБСЄ в Україні. Вже пролунали заяви євродепутатів про те, що вибори можуть бути невизнання.

- Якщо влада не відновить законність - вона повинна бути «люстрована». Не тільки ті виконавці, які фальсифікували руками, а й ті посадові керівники, які своїми діями, або бездіяльністю цього потурали. Вони не просто повинні піти зі своїх теплих крісел, але піти на лаву підсудних, - заявив він.

О. Вілкул додав, що Опозиційний блок має намір домагатися правди в судах, якщо українська феміда її не встановили, то опозиціонери будуть звертатися до Європейського суду з прав людини. Нагадаємо, Опозиційний блок вважає, що оголошені результати виборів по округах № 30, 50, 60, 79 стали ганьбою для української демократії.

Таким же ганьбою стане і оголошення фальсифікованого результату голосування в 38 окрузі. Подія в цих округах - прямо протилежно тому, що прийнято називати чесними і прозорими виборами. Вперше в історії українських виборів голова ЦВК апелює до суспільства і повідомляє про погрози і тиск на його адресу. Правоохоронні органи мовчать, ніби це відбувається в іншій країні.

Суди фактично легалізували фальсифікації. Вони дозволяють собі забирати повноваження ЦВК, забороняючи перевіряти протоколи та перераховувати голоси. Подію доводить, що оприлюднена в ЗМІ ще до виборів афера Коломойського-Жванії по підтасовуванні результатів голосування благополучно відбулася. Опозиційний блок не визнає такі результати «виборів».

Ми будемо оскаржувати сфальсифіковані результати в міжнародних судах. Такі результати виборів не приймають і наші виборці, у яких вкрали право вибору. Влада втратила залишки довіри і фактично зрадила громадян України ще в п'яти округах, які не захистивши їх голос і позбавивши їх права на справедливий представництво в Раді.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: