Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2014 » Декабрь » 16 » 15:19:56

«Житомир-Ресурс» дає поради: Як правильно вибрати цемент?

16.12.2014, 15:26:56 4825 0
«Житомир-Ресурс» дає поради: Як правильно вибрати цемент?

на правах реклами

Цемент є найважливішим складовим при будівельних роботах. На сьогоднішній день доступна маса різновидів цього будівельного матеріалу, кожен з яких має своє, конкретне призначення.

Наприклад, є цемент, що більше підходить для заливки фундаментів, інший більше підійде для кладочних робіт, інший для стяжки і т.д. Через таке різноманіття, підбір потрібного цементу ускладнюється, адже й помилитися з якістю не хочеться.

У цьому випадку вам просто необхідно дізнатися той мінімум про цемент, який дозволить вибрати найбільш підходящий і не прогадати з покупкою.

Які критерії вибору необхідно враховувати до покупки цементу?

Перед покупкою цементу ви повинні чітко розуміти, для яких цілей ви його купуєте. Виходячи з цього, вам буде простіше вибрати потрібну марку цементу. Наприклад, цемент М400 використовується для заливки фундаменту, при виготовлення перекриттів або залізобетонних конструкцій. Якщо будується об'єкт на ділянці підвищеної небезпеки, тоді буде потрібен цемент марки М500, який має більшу міцність. А для особливо підвищеної довговічності зведених конструкцій придбайте цемент М600.

На мішках з цементом, в основному, зазначається літерний код, що позначає міцність цементу: спочатку йде буква М, за якою слідує цифрове позначення міцності (наприклад, М500 - це марка цементу, яка витримує навантаження 500 кг/см2).

Якщо вам потрібен цемент для декоративних робіт - тоді вам потрібен білий цемент, який застосовують для виготовлення колон, скульптур, а також для реставраційних робіт. Білий цемент не тільки сприяє довговічності і міцності виробів, а й виконує значну естетичну функцію.

Також, крім марки, на упаковці може вказуватися наявність в цементі будь-яких домішок. Тоді маркування може бути наступним, наприклад, Д20: де Д - позначає добавки, а число – їх відсоток. Добавки потрібні, наприклад, щоб надати цементу особливі властивості - морозостійкість, швидке застигання, можливість твердіння у воді, стійкість до корозії і т.д.

Потім зверніть увагу на дату розфасовки. Довгий час зберігання цементу на складі може призвести до зниження його якості та корисних характеристик. Також перевіряйте термін придатності цементу. Можливо це видається дивним, але і цемент має свій термін придатності. Найкращими характеристиками володіє цемент, якому не більше 6 місяців з дати його виготовлення. По закінченню цього терміну він звичайно ж буде придатний до експлуатації, але його міцність вже буде помітно знижена.

Наступним важливим критерієм вибору є вартість цементу. Вибираючи більш дешеві марки врахуйте, що від цього може постраждати якість будівельного матеріалу, а витрата цементу може значно збільшитися і потягти за собою додаткові витрати.

Вже перед покупкою поцікавтеся у продавця наявністю сертифікатів якості та дозвільних документів.

Компанія ТОВ «Житомир-Ресурс» реалізує тільки якісний і перевірений цемент за найвигіднішими цінами.

Наша адреса: м Житомир вул. Ватутіна, 75.
Телефони: (0412) 41-27-61, (063) 791-07-87, (097) 89-85-870


Тэги: строительство, Житомир, цемент

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: