Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Декабрь » 18 » 18:34:17

Вілкул: Для недопущення загибелі мирних жителів із зони конфлікту в держбюджеті-2015 має бути передбачена виплата їм пенсій і соціальних доп

18.12.2014, 18:37:17 1528 0
Вілкул: Для недопущення загибелі мирних жителів із зони конфлікту в держбюджеті-2015 має бути передбачена виплата їм пенсій і соціальних доп

- Опозиційний блок послідовно виступає на захист мільйонів мирних жителів із зони конфлікту, яких ця влада прирекла на голодну смерть, зупинивши виплати пенсій, соціальних допомог матерям, інвалідам, малозабезпеченим сім'ям і припинивши фінансування лікарень, шкіл і садочків.

Ми вже подали звернення до Конституційного суду про скасування відповідного Указу президента та постанови уряду. Але це тільки частина рішення. Ми вимагаємо, щоб для недопущення загибелі мирних жителів із зони конфлікту в держбюджеті на 2015 рік повинна бути передбачена виплата їм пенсій та соціальних допомог, - сказав Олександр Вілкул, один з лідерів Опозиційного блоку.

3 грудня Олександр Вілкул подав звернення до Конституційного Суду України про невідповідність Указу Президента від 14 листопада 2014 № 875/214 «Про решение Заради национальной безпека й оборона України от 4 листопада 2014 року" Про невідкладні заходь относительно стабілізації соціально-економічної ситуации в ДОНЕЦЬКІЙ та Луганській областях »та Постанови Уряду № 595 від 7 листопада 2014« Про деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей »положенням Конституції.

Це звернення підписали 40 депутатів Верховної ради від Опозиційного блоку і 9 позафракційних депутатів.

Вілкул також підкреслив, що «Опозиційний Блок виступив різко проти програми дій уряду, за яку проголосувала коаліція. У цій програмі повністю проігноровані інтереси кількох мільйонів громадян України, які позбавлені елементарних засобів до існування і медичної допомоги .. Якщо в держбюджеті-2015 нічого очікувати передбачено відповідне фінансування, то Опозиційний блок, безумовно, не буде голосувати за голодну смерть пенсіонерів та інвалідів, а продовжить боротьбу за їхні права ».

Зокрема, пенсіонерами з Донецька подані позови до судів проти рішення президента України та уряду. Проте суди всіляко затягують процес розгляду позовів.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: