Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Январь » 13 » 19:01:34

Вілкул: Впровадження грузинського досвіду реформ залишається тільки на рівні декларацій

13.01.2015, 19:03:56 1908 0
Вілкул: Впровадження грузинського досвіду реформ залишається тільки на рівні декларацій

- Все частіше звучить питання - чому вже рік в Україні не реалізується грузинський досвід реформ?

Тому що політики в Грузії і в Україні, йшли з різними цілями до влади.

У Грузії вони були зацікавлені в розвитку країни - були зроблені реальні реформи, проведена боротьба з корупцією та кадрове підсилення держапарату, в тому числі - правоохоронних органів, створені умови для інвестицій.

А нинішній український уряд і провладні партії навпаки, загрузли в корупційних скандалах і спробах переділу власності.

Тому немає реформ, немає реальних дій у боротьбі з корупцією, збільшений податковий пресинг на населення та бізнес, йдуть спекуляції з курсом національної валюти, яка вже впала у два рази, ліквідовані податкові пільги для інвесторів у пріоритетних галузях - наприклад, судно- та літакобудуванні.

Тому заяви нинішньої української влади про впровадження грузинського досвіду реформ вже рік, як і раніше, залишаються тільки на рівні красивих декларацій і популістських висловлювань.

А в реальності ми бачимо збільшення кількості безробітних, зростання заборгованості із зарплати, зменшення обсягів промислового виробництва, - сказав Олександр Вілкул, один з лідерів Опозиційного блоку, на зустрічі з делегацією депутатів грузинського парламенту.
Народний депутат підкреслив, що Опозиційний блок відкритий для співпраці з парламентськими партіями Грузії для розвитку відносин між нашими країнами і впровадження законопроектів, які вже забезпечили розвиток Грузії.

- Реформи потрібно починати з подолання бідності та корупції, а основа всього - підтримка вітчизняної промисловості, спрощення умов для ведення бізнесу та реальне підвищення ефективності роботи державного апарату, - сказав Вілкул.

У 2013 році Олександр Вілкул як віце-прем'єр-міністр України і глава міжурядової комісії з Грузією підписав низку договорів з грузинським віце-прем'єром Кахою Каладзе про розвиток відносин між країнами. Зокрема, були укладені стратегічні угоди з Грузією за спільним проектом комбінованих перевезень між Чорним і Балтійським морем «Вікінг», які дозволяли ефективно використовувати логістичні можливості наших країн; угоди у сфері енергетики і машинобудування, у сільському господарстві.

- Грузія розглядає Україну не тільки як дружню країну, але і як стратегічного партнера. Ми відкриті для співпраці. У тому числі між нашими парламентами, - сказав Посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба.

У 2013 році було досягнуто зростання товарообігу між країнами майже на 5%, але вже 2014 товарообіг між Грузією і Україною впав більш ніж на 10%.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: