Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2015 » Январь » 27 » 16:57:19

Як вирізнити якісний та натуральний хліб?     Реклама  

27.01.2015, 16:57:27 5866 0
Як вирізнити якісний та натуральний хліб?

Про те, що хліб, - усьому голова, ми  звикли чути з пелюшок. Мабуть, це єдина страва, яка присутня в раціоні більшості культур світу.

Навіть найзавзятіші адепти всіляких дієт покірно схиляють голови, не сміючи заперечувати безперечну користь хліба для організму. Однак мало хто з них знає про те, що навіть найбільш звичний сорт хліба може в один чудовий день стати серйозною загрозою вашому здоров'ю. Що ж ховається за апетитною хлібною шкуринкою і за якими ознаками ми повинні вибирати хліб, щоб забезпечити себе не тільки безпечним, але й корисним продуктом. З питанням «Як вирізнити якісний та натуральний хліб?» ми звернулися до місцевого виробника, експерта з натуральних хлібобулочних виробів хлібзаводу “Золотий коровай” (ТМ “Хліб Житомира”).

Якщо не вдаватися в дієтичні властивості різних хлібобулочних виробів, то основні поради пересічному мешканцю можуть виглядати так:

Перше і основне правило, яке необхідно засвоїти, вживаючи хліб незалежно від його сорту, - НАТУРАЛЬНІСТЬ.

Сучасний хліб виготовляють за двома технологіями. Перша – традиційна, виготовлення у відповідності «ГОСТам» та встановленим нормам України, процес займає багато годин (більшість часу йде на бродіння тіста). Основні інгредієнти лише натуральні - борошно, вода, сіль, дріжджі. Друга – прискорена технологія, хліб виготовляється за пару годин за рахунок додавання у нього «поліпшувачів», але  за прискорений цикл тісто не встигає набрати «бродильний» букет і аромат. Такий хліб, в основному, виробляють дрібні пекарні, які не можуть забезпечити класичну технологію та «мега»-виробники, які намагаються охопити якомога більше ринків реалізації, і для забезпечення розповсюдження своєї продукції на значні відстані від виробництва вдаються до застосування хімії.

Що це означає -  хліб з «поліпшувачами»?

За таємничим словом може ховатися все, що завгодно. Але, що саме підсипав виробник, завжди залишається загадкою, а також і ризиком для здоров’я споживача. Такі «поліпшувачі» можуть навіть спровокувати виникнення онкологічних захворювань. Під «поліпшення» потрапляють навіть традиційні види хліба. «Далекий» виробник вимушений додавати різноманітні консерванти та хімікати для боротьби з пліснявою, аби подовжити термін його зберігання у зв’язку зі значною відстанню між виробництвом та споживачем. Такий хліб однозначно не може потрапити на полиці магазинів теплим та свіжим. І тут вибирайте самі - купувати кота в мішку чи ні.

Як бути?

По перше бути уважним. Свіжість хліба це перший критерій вибору. Однозначно – свіжим, хліб може потрапити на полиці лише з найближчої хлібопекарні. Недарма ще за часів Радянського Союзу кожне місто та містечко мало власну хлібопекарню, аби хліб щонайшвидше потрапив до споживача. Тому довіряйте  місцевому виробнику. На теренах Житомирщини класичним прикладом традиційного місцевого хлібовиробника, який вже десятки років постачає мешканцям Житомирщини лише якісну та 100% натуральну продукцію є хлібзавод ТОВ «Золотий коровай» (ТМ «Хліб Житомира»).

«Виготовлення хліба - складний процес. Тісто має “підійти” та набратися кисню, для цього потрібен певний час. Аби хліб був смачним, корисним та духмяним слід не тільки дотримуватися технології, а й  робити його з душею. Пекарі нашого хлібзаводу майстри своєї справи і вкладають у кожну буханку, кожен виріб частинку своєї душі», - пояснює Науменко Ірина, керівник лабораторії хлібокомбінату «Золотий коровай» (ТМ «Хліб Житомира»).

Основною перевагою ТМ «Хліб Житомира» є те, що вся продукція виробляється за традиційними технологіями: на густих опарах, із застосуванням рідких дріжджів і молочно-кислих заквасок. Це надає властивий хлібу смак і аромат, зберігає його незаперечні якості в порівнянні з хлібом, виробленим за прискореними технологіями на різних «поліпшувачах». Увесь техпроцес випікання хліба здійснюється з дотриманням санітарних норм і правил. Готова продукція ТМ «Хліб Житомира» проходить постійний контроль якості. На етикетках вказана вся необхідна і достовірна інформація для споживача. І що також немало важливо, якість продукції ТМ «Хліб Житомира» підтверджено протоколами досліджень.

І ще кілька порад:
  • Найкраще смакує, звичайно ж, свіжий хліб. Свіжість – перший аргумент якості.
  • Після натискання пальцем добре пропечений хліб швидко відновлює свою форму.
  • При виборі хліба зверніть увагу на дату випуску: вона може бути виправлена або заклеєна!
  • Купуйте хліб у перевірених виробників. Бажано у фірмових точках продажу. Адже ці виробники суворо контролюють процес приготування.
  • Прострочені вироби можуть бути перепаковані, тому краще купувати хліб у фірмовій упаковці.
  • Вивчіть склад продукту. Вас має насторожити присутність різних штучних добавок.
  • Під формулюванням «поліпшувач борошна» можуть ховатися речовини, небезпечні для здоров'я людини.
Це лише кілька  основних ознак, за якими вирізняють якісний, натуральний хліб від «поліпшеного». Тому будьте уважними до продукції, яку споживаєте. І пам`ятайте, що вживання натуральної та якісної продукції дозволить Вам не тільки насолодитися смаком, а й отримати користь від споживання своїх улюблених хлібобулочних виробів.
 
Пресс-служба компанії "Золотий Каравай"


Тэги: Хліб Житомира, Житомир, Золотий каравай, хлібзавод

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: