Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Июль » 23 » 15:48:35

На Житомирщині триває проект зі створення робочих місць для людей з інвалідністю     Реклама  

23.07.2015, 15:48:35 5814 1
На Житомирщині триває проект зі створення робочих місць для людей з інвалідністю

Центр з ламінування, ксерокопії та переплетення відкрили на базі Романівської центральної районної лікарні.

Послуги у центрі надаватимуть люди з обмеженими фізичними можливостями. Забезпечити їх робочим місцем вдалося завдяки громадській організації «Молодь. Жінка. Сім’я», яка минулого року виграла грант  на реалізацію проекту «Впровадження соціального підприємництва у Житомирській області» від компанії Монсанто Україна.

Голова обласної  громадської організації «Молодь.Жінка. Сім’я», представник команди партії «Блок Петра Порошенка» на Житомирщині Неля Ковалюк розповіла, що відкриті раніше пілотні майстерні успішно працюють. Після Романова будуть створені іще дві – у Червоноармійську та Черняхові.

«Пілотна майстерня у Романові вже третя за рахунком. Раніше робочими місцями люди з інвалідністю були забезпечені у Чуднівському районі та м. Бердичеві, де спеціалізуються на ремонті техніки та виготовленні виробів з вишивками відповідно. Цього ж разу на грантові кошти у сумі 26 тис. грн. було закуплено ксерокс, принтер з різноманітними функціями, пристрій для ламінування біндерування та ноут-бук. Окрім того наявне підключення до мережі Інтернет», – розповіла Неля Ковалюк.

Як працює техніка присутнім наочно показав голова Романівської громадської організації «Глорія» Олександр Гаврилюк  – відксерив та заламінував документ. Чоловік розповів, на візку вже близько 20 років. Отримав травму після автомобільної аварії. За фахом вчитель, тому працює репетитором з дітьми та готує їх до вступу в ВНЗ. Працювати в майстерні особисто не буде. Каже залучать молоду людину, яка вміє працювати з технікою та любитиме цю справу.

«Для людини, яка сидить у візку, замкнена вдома, слова «іти на роботу» звучать дуже гордо. Ми хочемо підготувати фахівця, також людину на візку, яка буде тут працювати. Вже є багато охочих і ми цьому дуже раді. Думаю вони з радістю будуть сюди приїжджати і працювати», – зазначив Олександр Гаврилюк голова Романівської районної громадської організації «Глорія».

Пілотна майстерня у Романові відкрилася у приміщенні центральної районної лікарні. Там наявний пандус та адаптовані туалетні кімнати для людей на візках. Меблі у центрі виготовлені відповідно до  потреб людей з інвалідністю. Окрім того, у кабінеті зробили підлогу з підігрівом, аби людям на візках, які там працюватимуть було тепло у ноги.

Отримати кабінет у приміщенні лікарні вдалося завдяки співпраці з головним лікарем Наталією Сич. За її словами спільно з представниками місцевої влади та підприємцями Романова, у приміщенні пілотної майстерні вдалося зробити ремонт. На думку представників «Глорії» місце розташування копіцентру дуже вдале. Воно користуватиметься попитом і серед персоналу медичного закладу, і серед пацієнтів. Неподалік знаходиться управління соцзахисту та загалом майстерня розташована у центрі міста, тому, вважають в громадській організації, завжди будуть клієнти.

Брати приклад з людини, яка наполегливо іде до своєї мети, присутнім на відкритті пілотної майстерні представникам громадських організацій, які займаються питаннями інвалідів, порадив депутат Житомирської облради, член партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олег Корх.

«Якби не робота Нелі Ковалюк, якби вона не виграла грант – не відкривалися б такі майстерні. Є таке гасло «Жити по-новому». Так от я думаю, що в ньому вкладається новий зміст – кожна людина повинна для себе зрозуміти, що таке жити по-новому. Не чекати чогось, а працювати. Шукати подібні гранти, вигравати їх для того, щоб створювати нові робочі місця. Бажаю Нелі Дмитрівні побільше таких грантів аби ми мали можливість відкрити ще більше робочих місць для людей з інвалідністю».

Прес-служба Житомирської обласної територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»





































Тэги: Романов, Блок Петра Порошенка, Солідарність

Схожі новини:


Комментариев: 1
Yur4ik61
1 Yurik (Yur4ik61)   • 21:48:16, 23.07.2015 [Материал]

А в Житомире таких проблем нет? Выборы на носу, собирают лекторат.
Оголошення на ЖЖ інфо: