Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2015 » Июль » 31 » 15:59:03

Дмитро Кропачов: У Житомирі треба впорядкувати ще 2 комунальні приміщення

31.07.2015, 15:59:03 4588 7
Дмитро Кропачов: У Житомирі треба впорядкувати ще 2 комунальні приміщення

Члени постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності вирішили впорядкувати ще два комунальні приміщення, які досі знаходяться на балансі громадської організації.

Про це йшлося на засіданні бюджетної комісії 30 липня.

Мова йде про будівлі на вул. Київська, 74 та майдан Соборний 5/1. Незважаючи на рішення Житомирської обласної ради № 670 від 14.11.2008, громадська організація «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» досі утримує дані приміщення на балансі.

«Якщо за моєю оцінкою на будівлі по Домбровського, 38 ми втрачали 1 млн. грн у рік (і це припущення підтвердилося – зараз підписані договори з орендарями на 1 млн. 61 тис. грн), то за цими двома приміщеннями до бюджету не потрапляють десь півмільйона грн у рік», – розповів голова постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Дмитро Кропачов.

14 листопада 2008 року Житомирська обласна рада прийняла рішення № 670 «Про закріплення приміщень на балансі комунального підприємства по експлуатації амінбудинків Житомирської обласної ради». Відповідно до нього ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» мала передати два приміщення – на вул. Київська, 74 та майдан Соборний 5/1 – на баланс комунального підприємства «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради. Проте рішення обласної ради  не виконане.

З листопада 2010 року відбулося кілька судових засідань в різних судових інстанціях, але останню крапку в даній історії поставив Вищий господарський суд України – він відмовив у задоволенні позову громадської організації «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» (22.08.2011).

Знову «креатив» із назвою громадської організації

Як і назва ГО «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» (вона практично однакова з державною організацією – Житомирським обласним відділенням фонду соціального захисту інвалідів), назва іншої організації теж цікава.

Громадська організація, яка сьогодні займає 2 приміщення в центрі Житомира – називається «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів».

«Дуже цікаво вони зробили шапку на документах ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА, а решта – дрібними літерами. Зрозуміло до Житомирської обласної ради дана громадська організація не має жодного відношення. Іноді людина, яка це читає, могла запросто не звернути увагу на другу частину назви і думати, що це приміщення використовує Житомирська обласна рада», – коментує дану ситуацію Дмитро Кропачов.

Як використовуються 2 комунальні приміщення в центрі міста?

Голова ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» Сергій Віноградов зазначив, що приміщення за адресами вул. Київська, 74 та майдан Соборний, 5/1 використовуються виключно за призначенням, тобто безпосередньо пов’язані із соціальним захистом людей з інвалідністю. Однак у присутніх виникли сумніви щодо вивісок «Адвокат» (майдан Соборний 5/1) та «Двері Білорусі» (вул. Київська, 74).

«Ми з’ясуємо, хто там що орендує і на яких умовах. Наше завдання – впорядкувати комунальні приміщення. Громадська організація повинна передати їх на баланс КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради. Якщо громадська організація займається своєю статутною діяльністю – соціальний захист і реабілітація людей з інвалідністю, вона має право орендувати приміщення за 1 грн/кв. м. Ми вже надали таку можливість організаціями, які знаходяться на Домбровського, 38. Здача комунального приміщення в оренду під комерцію і сплата коштів в приватну кишеню – неприпустимі», – наголосив Дмитро Кропачов.

Члени бюджетної комісії вирішили відправити лист-попередження громадській організації «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» з попередженнями та доручити КП «Агенція з питань регіонального розвитку» укласти договір на охорону даних приміщень.

Прес-служба політичної партії «Сила Людей» у Житомирській області





























 

Тэги: Житомир, Кропачов, Сила людей

Схожі новини:


Комментариев: 7
khrusch
1 Хрущ (khrusch)   • 18:55:51, 31.07.2015 [Материал]

Віноградова давно надо под суд за эти махинации.
HOOLIGAN
2 HOOLIGAN (HOOLIGAN)   • 20:26:32, 31.07.2015 [Материал]

ну раз надо ... делайте!
Cobalt
3 Cobalt (Cobalt)   • 21:58:37, 31.07.2015 [Материал]

Патроны выдать? ;-)
HOOLIGAN
4 HOOLIGAN (HOOLIGAN)   • 23:38:22, 31.07.2015 [Материал]

на3
мне бы шариками от подшипника
Зы: не больше 8мм
Crespito
5 Hernan (Crespito)   • 16:14:04, 01.08.2015 [Материал]

Хорошо так Кропачев взялся, а в зале лица - не самые довольные :)))
Cobalt
6 Cobalt (Cobalt)   • 22:56:00, 01.08.2015 [Материал]

То не лица. Если недовольные, то - еб... хлебалы!
Anatoly
7 Lukashevych Anatoly (Anatoly)   • 08:07:23, 04.10.2015 [Материал]

голова бюджетної комісії - ще не всі гроші роізкрав, з інвалідами типу бореться?
Оголошення на ЖЖ інфо: