Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Сентябрь » 22 » 09:06:56

У Житомирі розпочали підготовку до проведення учнівського кінофестивалю «ЖУК»   PR  

22.09.2015, 09:06:56 2911 11
У Житомирі розпочали підготовку до проведення учнівського кінофестивалю «ЖУК»

Житомирський учнівський кінофестиваль «ЖУК» розширює кордони. Після вдалого старту організатори вирішили, що у цьому навчальному році долучать до участі більшу кількість школярів з усієї області.

«Вирішили в цьому році знову ж таки за підтримки Сергія Сухомлина провести цей фестиваль і зробити його не просто місцевим, а регіональним. В цьому році у нас тема фестивалю  "Я - переможець". Ми хочемо показати цією темою, що кожен з нас має бути переможцем незалежно від того, де ти знаходишся, хто ти є, які у тебе таланти, ти маєш перемагати в першу чергу свій характер, свою лінь, перемагати у своїх талантах, реалізовувати ті дари, які у тебе є», -  каже організатор Житомирського учнівського кінофестивалю «ЖУК» Богдан Яремчук.
 
«Напевно, всі бачили, з якими емоціями діти проходили по цій червоній доріжці, з якими емоціями діти дивилися свої шедеври на великому екрані і з яким задоволенням вони отримували призи як нагороду за свою роботу. Ми говорили тоді, що є плани зробити це всеукраїнським фестивалем, бо подібних фестивалів немає на даний момент в Україні. Але перше завдання - ми проведемо загальнообласний фестиваль. Восени він стартує, навесні будуть підведені підсумки. У чотирьох містах пройдуть покази цих фільмів і сподіваємося, що область з такою ж активністю підключиться до цього фестивалю, як і місто Житомир», - зазначив перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.
 
Відтепер кінофестиваль базуватиметься не лише у Житомирі, але й у Бердичеві, Коростені і Новограді-Волинському. Організатори очікують, що у цьогорічному кінофестивалі візьмуть участь майже півтори тисячі школярів.
 
«Багато хто з нас мріяв знімати своє власне кіно, відчути себе актором або актрисою та зіграти якусь важливу роль в фільмі або написати сценарій показати свою ідею. Це чудова можливість для тих дітей, які ще не встигли себе проявити у сфері кіно і я вважаю, що це найкращий шанс і його не потрібно втратити», - каже переможниця Житомирського учнівського кінофестивалю «ЖУК» Крістіна Грач.

«Це досить гарний початок, а особливо дитячий кінофестиваль, яких зараз загалом мало в Україні і дитячого кіно мало. Ми знаємо, що за 20 років незалежності був знятий перший фільм дитячий "Іван - Сила". І в цьому ракурсі такі фестивалі як "ЖУК" є досить актуальними. І я вважаю, що за ними є певне файне майбутнє», - зазначив викладач Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка Ігор Шурпан

Вже незабаром організатори фестивалю проведуть презентації у школах. До кінця року усі охочі зможуть зареєструватися для участі і відвідати майстер класи. На створення фільмів у школярів буде майже 4 місяці і вже у травні, на фінальну церемонію нагородження запросять авторів найкращих фільмів.

Прес-служба Сергія Сухомлина














Тэги: Сухомлин, Житомир, жук, Кинофестиваль

Схожі новини:


Комментариев: 11
Парейра
1 Себастьян (Парейра)   • 11:14:00, 22.09.2015 [Материал]

Молодцы, супер, и было бы неплохо для города вывести его на всеукраинский уровень.
Ёжка
2 Бабка (Ёжка)   • 11:19:32, 22.09.2015 [Материал]

А можно все то же самое, только без очередного упоминания Сухомлина? Сама новость меркнет на фоне этой постоянно звучащей фамилии. Ну, правда, тошнит уже. Ни читать, ни смотреть не хочется. Куда ни повернись - Сухомлин. Через статью - Сухомлин. В городе - Сухомлин. Это уже явный перебор. Даже как для предстоящих выборов. Делаешь добро - делай по-тихому. А так, полученный эффект - отторжение на клеточном уровне.
Ёжка
3 Бабка (Ёжка)   • 11:23:33, 22.09.2015 [Материал]

А вот альтернативный подход к этому событию на сайте Житомирского городского совета http://zt-rada.gov.ua/news/p5407

Интересный фрагмент оттуда же : "Варто відмітити, що проект “ЖУК” отримав грант Житомирського міського голови для обдарованої молоді на 2015 р. та фінансову підтримку у розмірі 7 тис. 500 грн на реалізацію проекту".
sergeev_val
4 Валентин (sergeev_val)   • 11:28:24, 22.09.2015 [Материал]

Интересное мероприятие. Если взялись, выведут на уровень, я думаю.
garold
6 Кonstantin (garold)   • 17:19:17, 22.09.2015 [Материал]

А если не выведут?
max1e
5 maxim (max1e)   • 12:19:01, 22.09.2015 [Материал]

организаторы конечно молодцы что занялись общественно полезной работой. однако есть большие сомнения в том, что свадебщики могут научить детей снимать что то толковое.
TarasS
7 Тарас (TarasS)   • 23:57:22, 22.09.2015 [Материал]

max1e, я не був, не бачив, нічого не кажу з цього приводу.
Ти не був, не бачив, розкрив рота.

Для чого?
max1e
8 maxim (max1e)   • 00:22:04, 23.09.2015 [Материал]

я посмотрел профиля людей которые проводили "мастер классы". Я ничего не имею против технического мастер класса по вегасу, по режиссуре и актерскому искусству, у нас люди могут. А вот заглянул в профиля к видеографам(боже, ну и слово) - увидел у чуваков свадьбы на вимео. Зайди глянь.

Я не против того, что учить людей нужно. однако есть вероятность что тому кому нечего рассказать - не может научить. пригласить людей из фильм.юа или киностудии довженко не сложно как бы.

--------
у них в группе в ВК, мои знакомые их знатно потролили хроматической субдискретизацией)) улыбает, почитай)
TarasS
10 Тарас (TarasS)   • 08:47:27, 23.09.2015 [Материал]

Ніхто сюди не приїде без хороших особистих контактів і/або без гонорару.

FilmUA проводить тільки платні семінари і тільки в Києві. На Довженка аксакали традиційно квасять, там працює тільки те, що здали в оренду.

Є ще ідеї?
max1e
11 maxim (max1e)   • 09:37:38, 23.09.2015 [Материал]

кому ты рассказываешь)

В стране нормальные люди везде. С тотальным неадекватом в этой области я стыкался очень редко.

Можно в любую студию постучать - попросить людей приехать провести мастер класс. В том же коффипосте, синемоне или постмодерне можно притащить за уши операторов, постановщиков, режиссеров, дизайнеров - без проблем. особенно в коффипосте веселая компания :D они потом яхту в житомире подснимут и со школьниками забухают)

на фильм юа надо идти к администраторам павильонов, они всегда подскажут у кого самые спокойные и адекватные съемки, т.к. повидали много чего, дадут номера там уже персонально надо говорить.

на довженка надо цеплять людей в НЕ сезон. т.е. после нового года, под конец весны или летом-ранней осенью. там загрузка из за каналов большая.

самый нормальный вариант цеплять людей без связей - стучать в личку и показывать чем занимаются в том жуке. Мир полон хороших людей.

К примеру можно стукнуть звезде х-фактора прошлого - ире василенко, она прям кладезь профессий: и мультики озвучивает, и композером(Вроде) в постмодерне работает, и на сцене отлично держалась.

У меня была мысль студию открыть, я бы смог пригнать в житомир толковых спецов на обучение. Но тут ты прав, по знакомству.
Malinovskiy
9 Gregor Sutterlain (Malinovskiy)   • 06:52:35, 23.09.2015 [Материал]

"Вирішили в цьому році знову ж таки за підтримки Сергія Сухомлина" - ну да, знову ж таки, потому что выборы. хуле
Оголошення на ЖЖ інфо: