Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Сентябрь » 25 » 07:20:46

У новому опалювальному році у 4-х навчальних закладах Житомира запрацюють котельні на твердому паливі. ФОТО   PR  

25.09.2015, 07:20:46 3592 8
У новому опалювальному році у 4-х навчальних закладах Житомира запрацюють котельні на твердому паливі. ФОТО

На подвір’ї дитсадка №10 з понеділка працює техніка. Тут готуються до опалювального сезону і встановлюють новеньку котельню. 

Вона працює на твердому паливі і дозволить не лише відмовитися від дорогого газу, але й допоможе зекономити на опаленні бюджетні кошти.

Заощадило місто і на придбанні котелень, адже практично усі витрати покрив проект ООН. До настання холодів у Житомирі з’явиться чотири таких котельні, до кожної безкоштовно нададуть 30 тонн. палива.

«За цією програмою ООН фінансує будівництво 10-ти котелень в Україні. Так склалося, що завдяки нашій активності місто Житомир отримує 4 котельні. Одну котельню отримав Агроекологічний університет і три - школа та дитсадки міста Житомира. Це нові котельні, які працюють в абсолютно автономному режимі, працюють котельні на пелетах, в них можна застосовувати солом'яні пелети. Це важливий момент, тому що дуже мало обладнання в Україні взагалі і може працювати на солом'яних пелетах, які в середньому на 30% дешевше ніж пелети з деревини. І це знову ж таки питання економії для нашого міського бюджету», - каже перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

У дитячому садочку задоволені, адже у рамках проекту за кошти міського бюджету у приміщенні замінили усі старі вікна та двері. Тому навіть у найлютіші морози у групах буде тепло.

«Наші діти, наші батьки, наш персонал дякують нашій міській раді, Сергію Івановичу Сухомлину за таку програму. Ця котельня нам дає тепло і в дошкільному навчальному закладі це найголовніше, бо це діти, це їх здоров'я, це турбота про дітей. Дуже дякуємо», - каже завідуюча ДНЗ №10 Тетяна Шелюк

Такі котельні у навчальних закладах – це лише початок, каже Сергій Сухомлин. У Житомирі планують і надалі впроваджувати енергозберігаючі технології.

«Для нас це така перша ластівка, далі ми плануємо відхід від газу. Для цього в «Теплокомуненерго» є розроблена ціла стратегія щодо укрупнення районних котелень і будівництва міських теплових електростанцій. З одного боку ми на альтернативному паливі можемо виробляти дешеве тепло і не залежати від газу. З іншого боку паралельно виробляємо електроенергію для наших комунальних підприємств. Влітку частина енергії піде на виробництво електричної енергії, і частина теплової енергії залишиться для виробництва гарячої води. Гаряча вода, яку житомиряни не можуть отримувати влітку, при реалізації проекту ми зможемо дати житомирянам гарячу воду», - розповідає Сергій Сухомлин.

Прес-служба Сергія Сухомлина





























Тэги: отопительный сезон, Сухомлин, Житомир, выборы 2015

Схожі новини:


Комментариев: 8
Voice
1 soon2017 (Voice)   • 08:15:34, 25.09.2015 [Материал]

"За цією програмою ООН фінансує будівництво..",
но все одно, дякуємо мы "нашій міській раді, Сергію Івановичу "
за то , что он ходит на работу, выполняет ее, получает зарплату с бюджета...
как можно жить(еще воспитывать детей)с такой РАБСКОЙ философией.Картина "счастья" выглядела бы завершенной,если бы рядом стояли дети с портретами сехомлина,а сама Тетяна Шелюк со словами благодарности бросилась к барину целовать руки
Stiven30
4 Дмитрий (Stiven30)   • 10:58:18, 25.09.2015 [Материал]

"если бы рядом стояли дети с портретами сехомлина,а сама Тетяна Шелюк со словами благодарности бросилась к барину целовать руки "

не они кричали БАРИН ПРИЕХАЛ! :)))))
Voice
6 soon2017 (Voice)   • 12:06:22, 25.09.2015 [Материал]

принимается!!
..,а сама Тетяна Шелюк со словами благодарности
БАРИН ПРИЕХАЛ,бросилась целовать руки
ahoolimne
2 ahoolimne (ahoolimne)   • 09:19:45, 25.09.2015 [Материал]

деткам теперь хоть будет чем дышать и городу тоже
ahoolimne
3 ahoolimne (ahoolimne)   • 09:20:37, 25.09.2015 [Материал]

кто-то отчитаешавлся, что подготовка уже завершена, не ты Сережа, не???
Snumsmumrik
5 Serge (Snumsmumrik)   • 11:58:01, 25.09.2015 [Материал]

Тільки мене вже задовбав цей передвиборчий піар?
А де всі ці "герої" весь інший час?
Cobalt
7 Cobalt (Cobalt)   • 16:53:50, 27.09.2015 [Материал]

"...А де всі ці "герої" весь інший час?..."

Как где? После выборов они все впадают в послевыборную спячку!
Cobalt
8 Cobalt (Cobalt)   • 16:56:57, 27.09.2015 [Материал]

"...Тут готуються до опалювального сезону і встановлюють новеньку котельню..."

Судя по тому, что до отопительного сезона осталось две недели, то о качестве аврального строительства говорить не приходится...
Оголошення на ЖЖ інфо: