Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Сентябрь » 25 » 08:32:42

Житомирська «Самопоміч» написала заяву в міліцію за наклеп в місцевій газеті   PR  

25.09.2015, 08:32:42 3646 0
Житомирська «Самопоміч» написала заяву в міліцію за наклеп в місцевій газеті

Об'єднання «Самопоміч» у місті Житомирі заявила в міліцію на місцеву газету «Патріот» за наклеп.

Наталія Чиж звернулась особисто із заявою на ім'я начальника УМВС України в Житомирській області полковника міліції Валерія Рудика.

«Вказані у статті відомості не відповідають дійсності і принижують мою ділову репутацію, честь та гідність», - зазначає Наталія Чиж.
 
Заява про вчинене кримінальне правопорушення

У газеті «плюс Патріот плюс» на 1 сторінці надруковано статтю під назвою: «Самопоміч плює на закон! А міліція з прокуратурою їх покривають…», № 18 (18) від 25.09.2015р. (засновник і видавець газети: Сербін Сергій Миколайович, свідоцтво серії ЖТ № 224/601ПР від 21.05.2015р., адреса редакції: м. Житомир, вул. Кафедральна, 5А), в якій йдеться про те, що стосовно лідера та членів ГО «Об’єднання «САМОПОМІЧ» порушено кримінальне провадження за начебто перешкоджання в проведенні мирного зібрання, хуліганські дії, погрози вбивством, при цьому зазначено, що Житомирська міліція та прокуратура, порушуючи закон, довго покривали протиправні дії лідера та членів ГО «Об’єднання «САМОПОМІЧ».

Вказані у статті відомості не відповідають дійсності і принижують мою ділову репутацію, честь та гідність.
Згідно частин першої, другої статті 383 КК України завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу досудового розслідування про вчинення злочину - карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років. 

Ті самі дії, поєднані з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині або із штучним створенням доказів обвинувачення, а також вчинені з корисливих мотивів, - караються обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Відповідно до частини першої статті 384 КК України завідомо неправдиве показання свідка чи потерпілого під час провадження досудового розслідування, - караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. 

Згідно частини другої цієї статті ті самі дії, поєднані з обвинуваченням у тяжкому чи особливо тяжкому злочині, або зі штучним створенням доказів обвинувачення чи захисту, а також вчинені з корисливих мотивів,- караються виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

В зв’язку з викладеним та на підставі частини першої статті 214 КПК України внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Прес-служба «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі 
Фотографії:
Житомирська «Самопоміч» написала заяву в міліцію за наклеп в місцевій газеті Житомирська «Самопоміч» написала заяву в міліцію за наклеп в місцевій газеті

Тэги: клевета, Самопоміч, Житомир, газета «Патріот»

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: