Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Октябрь » 19 » 16:46:53

У Житомирі більше 80 шахістів позмагалися за кубок Солідарності   PR  

19.10.2015, 16:46:53 2398 2
У Житомирі більше 80 шахістів позмагалися за кубок Солідарності

У Житомирській науковій бібліотеці імені Ольжича напружена тиша: понад 80 шахістів змагаються за кубок Солідарності з шахів. 

60-річні шахісти-ветерани та 6-річні діти, відомі гросмейстери та юні вихованці спортивних шкіл, всі вони прийшли продемонструвати свою майстерність у цьому виді спорту.

Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин побажав учасникам успіху та зробив перший хід у турнірі.
 
«Я завжди, чесно кажучи, заздрив людям, які на хорошому рівні вміють грати в шахи. Це свідчить про рівень інтелекту набагато вище за середній. Цей вид спорту наразі фінансується на недостатньо підтримується на міському рівні. Наступного року ми переходимо від фінансування спорту у вигляді грамот та кубків до реального фінансування. Ми будемо підтримувати шахи, тому що це інтелект нації. Це інтелектуальний потенціал, який дійсно потрібен і Житомиру, і країні», - наголосив Сергій Сухомлин.
 
Олександр Рабінович додає: у шахи грає з дитинства і не з чуток знає про користь цього виду спорту.
 
«Я сам граю у шахи практично щодня. Я зареєструвався на сайті і граю з усім світом. В дитинстві я займався шахами, недовго, але це дуже цікава гра. Я вважаю, що діти мають займатися шахами. Моя особиста думка, що шахи дуже сильно розганяють мозок, це дуже корисний вид спорту практично кожній людині», - каже Олександр Рабінович.

Григорій Ратнір привів на турнір трьох своїх дітей, кожен з них має спортивний розряд з шахів і рішуче налаштований на перемогу. Батько розповідає: турніри такого рівня рідкість у Житомирі.
 
«І для того, щоб діти розвивалися недостатньо однієї тільки тренерської діяльності, має бути якийсь компонент гри з більш сильними суперниками, системної гри з прорахунком рейтингу, що безумовно дасть дітям можливість посилитись. І за такі зусилля Сергія Івановича можна сказати спасибі», - каже Григорій Ратнір.
 
Тренер з шахів дитячо-юнацької спортивної школи Роман Хитрич додає: у місті багато талановитих шахістів, і маючи достатнє фінансування, Житомирщина може показувати на всеукраїнських змаганнях високі результати.
 
«Порівнювати бюджети різних областей, особливо такий серйозних як Київська, Львівська, Вінницька, звісно, незмірно. Це в десятки разів більше за фінансування нашої області. Думаю, що з приходом таких ініціативних людей ситуація покращиться. Ми будемо на це сподіватись», - розповідає Роман Хитрич.
 
Одним з переможців турніру став 10-річний Ярослав Новицький. Хлопець розповідає: ці змагання у нього вже далеко не перші, тож у перемозі був впевнений.
 
«Ну, мені подобається. За 6 років я цього всього досяг. Я шестикратний чемпіон області і чемпіон багатьох змагань. Я хочу стати чемпіоном України, а потім, можливо, поїхати на чемпіонат світу», - каже хлопець.
 
Організатори кажуть: надалі такі турніри проводитимуть регулярно, наступний змагання планують провести напередодні Нового року.

Прес-служба Сергія Сухомлина




















Тэги: Сухомлин, солидарность, выборы 2015, шахматы

Схожі новини:


Комментариев: 2
garold
1 Кonstantin (garold)   • 18:27:23, 19.10.2015 [Материал]

Сегрей Остап-Сулейман-Берта-Мария-Бендер-бей?
Парейра
2 Себастьян (Парейра)   • 10:27:49, 20.10.2015 [Материал]

Побольше шахмат, поменьше детской преступности!
Оголошення на ЖЖ інфо: