Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Октябрь » 21 » 10:13:32

«Об’єднання «Самопоміч» застерігає про підготовку фальсифікацій на виборах у Житомирі   PR  

21.10.2015, 10:13:32 3109 1
«Об’єднання «Самопоміч» застерігає про підготовку фальсифікацій на виборах у Житомирі

У Житомирі готуються серйозні фальсифікації на виборах. Про це свідчить той факт, що в певних недобудах у місті прописані громадяни, а ці адреси зафіксовані у тервиборчкомі. 

Кандидат на посаду Житомирського міського голови від “Об’єднання “Самопоміч” Наталія Чиж разом з представниками ЗМІ відвідала декілька таких "будинків-привидів", а також виборчих дільниць, до яких відносяться ці будинки. 

З’ясувалося, що справді є ряд адрес, за якими знаходяться недобуди і де є зареєстровані виборці. В одному з таких будинків записано понад 900 чоловік. 

У ситуації розбирався і народний депутат України Семен Семенченко. Він з Наталією Чиж відвідав Державний реєстр виборців Богунського району в м. Житомирі. Семенченко повідомив, що факти фальсифікацій сьогодні фіксують по всій Україні. Ці методи вже були відпрацьовані напередодні у Чернігові. А тепер фальсифікувати вибори намагаються по всій Україні. На жаль, Житомир не є винятком.

У "Самопомочі" кажуть, що планується масовий вкид бюлетенів. Власні джерела "Самопомочі" повідомили про заплановані порушення. Представники політичної сили оперативно відреагували на інформацію. Проте офіційні особи виборчого процесу знаходять формальні "відмазки", аби зняти з себе відповідальність. Зокрема, представниця державного реєстру виборців повідомила, що питання людей, прописаних в "будинках-привидах", належить до компетенції міграційної служби. Територіальна виборча комісія "переводить стрілки" на реєстр виборців, і так по колу. 

Представники ж дільничних виборчих комісій більш відверто спілкувалися з робочою групою, яка поставили за мету з’ясувати правду про міфічних виборців. Повідомили, що, зокрема, в одному з недобудів справді прописані представники військової частини, які начебто колись мають отримати тут квартири. Довгобуди стоять роками, тут є лише стіни, а на деяких об’єктах закладені лише перші поверхи, тож у таку перспективу важко повірити.

Так, у недобуді на вул. Жукова, 19 (ДВК 181382) прописано 18 людей. На проспекті Миру, 39 (ДВК 181388) у 2012 році прописали 912 людей: як повідомили джерела з військової частини, невідомо, де наразі знаходяться ці виборці, швидш за все це є контрактники, і застерігають від використання у даному випадку адмінресурсу. Крім того, у військоматі на вул. Маршала Рибалка, 21 (ДВК 181392) було прописано 28 людей. Виникає закономірне запитання: як можуть проживати у військоматі? Як повідомили в “Об’єднанні “Самопоміч”, прописали їх у 2012 році. 

Також зафіксовані факти неотримання запрошень виборцям для участі у виборах 25 жовтня 2015 року. Це явище є масовим у Житомирі. 

Одна з дільниць у Богунському районі, яку відвідали активісти "Самопомочі", була просто зачинена, а працівники ще однієї ДВК знаходилися зовсім в іншому місці, що є порушеннями законодавства.
 
“Об’єднання “Самопоміч” відстоює проведення чесних виборів і закликає громадян не бути байдужими й повідомляти про наявні порушення. 

Прес-служба “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі



















Фотографії:
«Об’єднання «Самопоміч» застерігає про підготовку фальсифікацій на виборах у Житомирі

Тэги: Самопоміч, Чиж Наталья, фальсификации, выборы 2015

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: