Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2016 » Январь » 19 » 19:14:04

Житомиряни можуть залишитися без гемодіалізу

19.01.2016, 19:19:04 3067 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Житомиряни можуть залишитися без гемодіалізу

13 січня поточного року за скаргою однієї з фірм-постачальників гемодіалізної продукції, Антимонопольний комітет України призупинив у Житомирській області торги із закупівлі медзасобів для процедур гемодіалізу на загальну суму понад 31 млн. грн. Таке рішення АМКУ прийняв на основі скарги ТОВ «Діалсервіс».

Зазначений тендер напередодні був оголошений "Обласною базою спеціального медичного постачання", як це відбувається завжди, і мав відбутися вже 18 січня. Саме на цю дату планувалося розкриття тендерних пропозицій учасників.

Сьогодні ж тендерна процедура заблокована, і коли АМКУ вирішить її розблокувати - не відомо. При цьому залишків медичних засобів для гемодіалізу у Житомирської обласні клінічній лікарні вистачить лише на 1 місяць, максимум на півтора. Таку інформацію повідомив журналістам головний лікар обласної лікарні Микола Прилипко.

Тобто, якщо тендер не буде розблоковано, пацієнти які хворіють на ниркову недостатність і не можуть жити без процедури гемодіалізу, будуть змушені купувати вартісне лікування за свій рахунок, або ж помирати, якщо коштів на медзасоби у них немає.

Як пояснив голова Обласної бази спеціального медичного постачання Володимир Гришковець, ТОВ «Діалсервіс» не вперше своїми скаргами начебто на порушення законодавства блокує тендери. Загалом, дана фірма робить це постійно і не лише у Житомирі. Переконатися в цьому легко, ознайомившись із даними Вісника державних закупівель.

Як правило це робиться з метою, аби інші потенційні учасники тендерної закупівлі прийшли домовлятися… Аби не дати у потрібні строки закупити обладнання та ліки, та змусити владу – організатора торгів – піти на поступки і, наприклад, змінити умови торгів тощо. Варіантів безліч: та всі вони, звичайно, що не мають жодного відношення до інтересів пацієнтів і важкохворих українців, життя яких без перебільшення залежить від того, як вчасно та якої якості місцева влада закупить медичні засобі і ліки.

За даними Бюро громадських експертиз, http://gromex.com.ua/ua/novyny/288-94-mln-grn-vidilenih.html ТОВ «Діалсервіс» до всього є ще й фігурантом кримінальних проваджень, через завищення цін на свою продукцію. А журналісти «Наші гроші» http://nashigroshi.org/2015/01/21/hroshi-na-krovi-dializni-monopoliji/ виявили, що ТОВ «Діалсервіс» має пряме відношення до офшорної компанії.

Так, вони зазначають, що «ТОВ "Румед", ТОВ "Діалсервіс" та ТОВ "Гамбрамед" сидять на поставках від однієї чеської фірми "IMIC International Medical Investment Corporation s.r.o.", заведеної на кіпрську "Castleward trading (cyprus) limited".

Разом з тим, в Україну постачають медзасоби для гемодіаліз дуже низької якості китайського та індійського виробництва. Безумовно, це має негативний вплив на якість медичних процедур, що отримують хворі. І у Києві, розхідники наприкінці минулого року розривалися. Люди втрачали багато крові і навіть опинялися у реанімації. При цьому, як зазначають самі пацієнти, постачальник тоді не взяв на себе жодних зобов’язань і за наслідки розривів діалізних систем ніхто відповідальності так і не поніс.

Як повідомила голова громадської організації «Нефро Надія» Тетяна Ольховик, київські пацієнти самостійно оплачували собі лікування у реанімаціях.

Виходить, що офшорна прокладка сьогодні робить усе, аби залишити житомирян без належного лікування та потрібного медичного забезпечення.

Як відомо, за даними видання "Наші гроші" , ТОВ "Діалсервіс" належить Леоніду Файнблату.

Схожі новини:


Комментариев: 2
Voice
1 soon2017 (Voice)   • 19:44:37, 19.01.2016 [Материал]

этим должен заниматься антимонопольный комитет. Пока на поле будут только два монополиста, так все и будет продолжаться до бесконечности Надо запускать на поле и других "игроков",тогда конкуренция урегулирует ценовой вопрос и решит проблему. а если этого не делается,значит есть заинтересованные лица,что бы все это имело продолжение под названием "бег по кругу" .
Нет закона ! а если и есть , то не работает и тогда живем по приципу-"Пилите ,Шура,пилите.."
doctor-nick
2 Док (doctor-nick)   • 19:52:11, 19.01.2016 [Материал]

"головний лікар обласної лікарні Микола Прилипко".?головний лікар-Леськів Б.Б.,чи ми щось пропустили?
Оголошення на ЖЖ інфо: