Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2016 » Май » 12 » 09:50:10

Які питання депутати Житомирської облради готують до розгляду на сесії 19 травня

12.05.2016, 09:50:10 2983 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Які питання депутати Житомирської облради готують до розгляду на сесії 19 травня

Депутатський корпус Житомирської обласної  ради проводить розгляд питань у постійних комісіях, які будуть винесені на найближчу сесію - 19 травня.

Вчора, 11 травня, перелік питань опрацювали дві депутатські комісії. Про це "Журналу Житомира" повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради. На засіданні постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності депутати розглянули та погодили пропозиції щодо внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік. На другому пленарному засіданні 4 сесії обласної ради планується розподіл вільних залишків коштів загального фонду обласного бюджету на суму 4 млн. 281 тис. грн .

Зокрема, за пропозиціями облдержадміністрації та обласної ради 1 млн. 104 тис. грн планується направити на регіональну комплексну цільову Програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2013-2017 роки. Пропозиції фракцій обласної ради  (БПП «Солідарність», народна Партія, Українське об’єднання патріотів «Укроп» ) складають суму у розмірі 3 млн. 173 тис. грн.

Також депутати підтримали проект звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо вирішення проблем військовослужбовців, які перебували в полоні або були пораненими та проект звернення до Верховної Ради України щодо ухвалення закону про вибори народних депутатів України за відкритими списками.

Загалом члени комісії опрацювали майже 20 питань порядку денного. Вів засідання голова постійної комісії Сидір Кізін. У роботі комісії взяла участь заступник голови обласної ради Наталія Рибак.

Також учора пройшло засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.  У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Анжеліка Лабунська, перший заступник та заступник голови Володимир Ширма та Наталія Рибак, а також заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Депутатська комісія опрацювала понад 30 питань порядку денного. Зокрема, в основному погодили зміни до обласного бюджету та комплексну програму проведення року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи на Житомирщині на 2016 рік, але з подальшим доопрацюванням.

Окрім цього, депутати розглянули низку кадрових питань. Зокрема, переукладання контрактів та звільнення керівників закладів медичної галузі.

Серед іншого, члени постійної комісії заслухали інформації керівників установ та підприємств обласної ради в галузі соціального захисту та охорони здоров’я про результати контрольних заходів, проведених Державною фінансовою інспекцією в області.

Також заслухано та взято до відома інформацію управління охорони здоров’я облдержадміністрації  щодо розробки Положення про використання і функціонування магнітно-резонансного томографа в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, згідно з яким послуги за направленням лікаря мають надаватися безкоштовно.






Тэги: облсовет, депутаты, сессия облсовета

Схожі новини:


Комментариев: 1
garold
1 Кonstantin (garold)   • 11:32:21, 12.05.2016 [Материал]

Давайте угадаю,перечисление очередной зарплаты главы облсовета?
Оголошення на ЖЖ інфо: