Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2016 » Май » 21 » 09:50:35

«Підвищення вартості газу - це антинародне рішення влади, яке робить українців ще біднішими», - Юрій Бойко

21.05.2016, 09:55:46 6681 27 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
«Підвищення вартості газу - це антинародне рішення влади, яке робить українців ще біднішими», - Юрій Бойко

20 травня Голова парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко разом з головою Житомирської обласної партійної організації, народним депутатом України Юрієм Павленком під час робочої поїздки на Житомирщину відвідали село Більковці, що у Коростишівському районі, де поспілкувались із представниками місцевих громад.

Розповідаючи про свої проблеми присутні на зустрічі з народними депутатами жителі села Більковці порівнювали прихід нинішньої влади зі стихійним лихом. Під час розмови найбільше люди обурювались оголошеною нещодавно пропозицією віце-прем'єр-міністра Павла Розенка до селян відмовлятися від користування природним газом.

«Під час спілкування з людьми ми ще раз переконалися, що підвищення ціни на газ власного видобутку вдвічі - це антинародне рішення влади. Воно торкнулося кожної людини, у тому числі і в цьому селі. Із недавніх пір вартість газу для населення вже в 10 раз перевищує його собівартість», - підкреслив Юрій Бойко.

Ціна на газ стрімко зростала за останні два роки, а нове підвищення взагалі відкидає більшість українців до стану енергетичної бідності. За 2 роки при владі урядів Яценюка-Гройсмана середній тариф на газ для населення виріс у 8,2 рази (з 840 до 6879 грн за тисячу кубометрів), а тариф на опалення при новій ціні газу зросте за 2 роки орієнтовно в 4,8 рази (з 272 до 1300 грн/Гкал).

Селяни просили передати чиновникам, щоб ті приїхали і пожили на їх місці кілька місяців без газу, спробували пошукати дрова в лісах для опалення. Замість цього селяни замінили б їх в теплих кабінетах Києва.

«Це антидержавна позиція влади, тому що вона ділить людей на жителів міста, які користуються всіма благами, і на селян, яким пропонують жити за принципом «і так протягнете». Саме тому Опозиційний блок виступає за створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, щоб розібратися з антинародним рішенням влади про підвищення вартості газу. Адже згідно з Конституцією, газ належить державі, отже належить всім українцям», - сказав Юрій Бойко.

Жителі села Більковці поскаржилися політикам на високу вартість проїзду та необґрунтовано низькі закупівельні ціни на молоко. Наразі люди платять 10 гривень за те, щоб дістатися до найближчого райцентру Коростишева, а молоко у селян купують лише по 2 грн 80 коп за літр.

«Це - дуже низька ціна, люди не мають коштів, не мають можливості тримати худобу. У селян накопичилося дуже багато питань, але влада їх не чує. Сьогодні фермери найбільше потребують підтримки держави, але держава проблемами села практично не займається. Якщо є фермер в селі - село живее, якщо ні - воно ледь животіє», - резюмував Юрій Бойко.

На запрошення місцевих жителів політики відвідали родину Олександра та Олени Самійлик. Молода сім'я виховує маленького синочка Назарчика, тож особливо хвилюється вже сьогодні за те, як обігріватиме будинок наступної зими. Кажуть, добре, що під час ремонту хоч грубу не встигли розібрати.

Запросила до своєї оселі й їхня сусідка Надія Дмитрівна Яворенко, яка вже на пенсії. Жінка скаржиться, що грошей не вистачає навіть на їжу та ліки, тому про сплату за газ за підвищеними тарифами боїться й думати.

"Багаторазове підвищення тарифів для населення не можна назвати тарифною реформою. У таких умовах влада ставить населення України на межу виживання, адже їх зовсім не цікавить здоров'я дорослих і дітей. Сьогодні майже всі медичні послуги стали платними. Пацієнту навіть доводиться платити за звичайний аналіз крові в поліклініці. Разом з цим, не закуповуються необхідні ліки, зростають ціни в аптеках, закриваються лікарні. А зростання тарифів на комунальні послуги залишає людей без коштів на лікування", - зазначив Юрій Павленко.

Інфляція і девальвація призвели до підвищення цін на медикаменти. До кінця 2015 року у середньому ціна однієї упаковки зарубіжних ліків коштувала в роздріб близько 110 гривень, а вітчизняного виробництва - близько 25 гривень, що більше за 33%, ніж у попередньому році.

"Основне звернення людей до влади: припинити тарифний геноцид, припинити знищувати українське село, припинити знищувати українського фермера. Опозиційний блок чітко визначив свої пріоритети. Ми будемо добиватися мораторію на підвищення тарифів. Ми вимагаємо переглянути рішення щодо розрахунку ринкової ціни за газ для населення. Ціна газу повинна стати доступною для кожної сім'ї. Ми змусимо уряд і змусимо Верховну Раду збільшити мінімальні соціальні стандарти, збільшити прожитковий рівень, щоб молода сім'я чи людина старшого віку мали фінансові ресурси, щоб купити їжу, ліки, одягти й забезпечити своїх дітей, щоб відчувати себе повноцінним громадянином України. Це наш обов'язок. Ми змусимо уряд діяти в інтересах людей, або ж змінимо його", - підсумував Юрій Павленко.

Цього ж дня голова парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко та голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко привітали учасниць Національного форуму «Жінки за Мир», який відбувся в Житомирі за ініціативи народного депутата від Опозиційнрого блоку Наталії Королевської, подякували жінкам, серед яких були депутати, громадські активісти, дружини учасників АТО, за участь у миротворчій місії Форуму "Жінки за мир", за небайдужість до майбутнього держави, за бажання власними руками змінювати життя в Україні на краще, боротися проти свавілля і несправедливості, проти війни, злиднів і руйнації, які стали наслідками діяльності нинішньої влади.


  Підвищення вартості газу - це антинародне рішення влади, яке робить найбідніших українців ще біднішими, - Юрій Бойко

Підвищення вартості газу - це антинародне рішення влади, яке робить найбідніших українців ще біднішими, - Юрій Бойко

Підвищення вартості газу - це антинародне рішення влади, яке робить найбідніших українців ще біднішими, - Юрій Бойко

Підвищення вартості газу - це антинародне рішення влади, яке робить найбідніших українців ще біднішими, - Юрій Бойко


 

Схожі новини:


Комментариев: 27
Timion
1 Artem (Timion)   • 09:57:53, 21.05.2016 [Материал]

Этих "БОЙКО" уж очень много стало)
ОЧЕНЬ
22 Больно_за_родной_город (ОЧЕНЬ)   • 08:55:06, 22.05.2016 [Материал]

Старая политическая проститутка ! Которая кроме БЛА БЛА БЛА ничего не умеет ! Ой да , забыл , умеет денежку пиzдить с бюджета , фактически из наших карманов !
Fedya
2 jose (Fedya)   • 10:33:48, 21.05.2016 [Материал]

Насалик об отказе сел от газа: "Это не шаг назад - это шаг вперед". Особенно для тех, кто газифицировал село за свои тяжко заработанные неофшорные средства.
Однако, развешиванию лапши на уши опоблоком способствует благодатная почва глобального обнищания.
Hoakina
3 Марина (Hoakina)   • 11:20:40, 21.05.2016 [Материал]

може хтось вкаже цим панам напрямок, то я підпишусь
Jew
4 Василий Ивановичь Пупкин (Jew)   • 11:48:23, 21.05.2016 [Материал]

Скоро Вам вкаже народ напрямок в 2004 напригались а в 2009 народ вибір зробив реформатори погризлись й довели тоді країну що обрали того проти кого стояли в 2004,теж буде й зараз Бойко чи Павленко це майбутній Президент.Готуйтесь в майбутньому на вулицях отримувати підсрачники-за Ваші реформи,Европи,тарифи і тд,демайданізація от що чекає країну,на цей раз остаточна.
TarasS
5 Тарас (TarasS)   • 12:03:45, 21.05.2016 [Материал]

"зараз Бойко чи Павленко це майбутній Президент..."

Де Бойко - там і вишка.

"Готуйтесь в майбутньому на вулицях отримувати підсрачники-за Ваші реформи,Европи,тарифи і тд"

Кому це ти погрожуеш, пархате?
Jew
7 Василий Ивановичь Пупкин (Jew)   • 12:11:25, 21.05.2016 [Материал]

Відпочивай,й вчи помилки історії новітньої.Я нікому не погрожую,Народ в майбутньому сам все розсудить й поставить все на місце.Народ мінімум як 51% а не зграя в пару тисяч на Майдані.
Hoakina
10 Марина (Hoakina)   • 15:14:27, 21.05.2016 [Материал]

На 7. Це Ви народ? ну-ну. А щодо того, що народ розбереться, то він вже розібрався. та тільки народ в нас ласкавий, бо колабораціоністів треба не копати ногами на вулиці, а вішати на стовпах. Бо гірше зрадника свого народу нема нічого. І брати-євреї з ними не церемонились - без суду і слідства знищували по всьому світу. Нам треба повчитись у них тому, як боротись з ворогами нації і держави. А Ви зірку Давида прибрали б з аватарки, бо Ви такий єврей, як я балерина.
Jew
15 Василий Ивановичь Пупкин (Jew)   • 18:13:38, 21.05.2016 [Материал]

Не треба вирішувати який Я Еврей Такий чи не такий.Я такий який я є,і в мене своя думка,і я маю право на неї.Деякі Евреї підтримують майдан і так далі а деякі ні.
Jew
16 Василий Ивановичь Пупкин (Jew)   • 21:19:41, 21.05.2016 [Материал]

http://korrespondent.net/world/3418022-vrazhia-krov-polskaia-hruppa-zapysala-antybanderovskuui-pesnui От наприклад Поляки теж деяки проти Бандерівців,а деякі нейтральні а деякі проти.То що,нормальні Поляки тільки Ті які за муйдан і бандуру*?
BIGor
23 Игорь (BIGor)   • 12:18:11, 22.05.2016 [Материал]

Ти все по касапській методичці пишеш. На польських сайтах багато таких як ти, з ольгіно. А по чесному, поляки дуже ненавидять касапів.
Jew
24 Василий Ивановичь Пупкин (Jew)   • 15:01:37, 22.05.2016 [Материал]

Приїдь в Польшу й покричи про Бандеру,побачиш реакцію,реакція буде гірша ніж у Москві.На співбесіді в Польші Українця який отримав карту Поляка й хоче жити далі в Польші запитують про відношення до Упа й Бандери й якщо відповідаєш позитивно то йдеш на х---й.
Jew
25 Василий Ивановичь Пупкин (Jew)   • 15:02:43, 22.05.2016 [Материал]

Ага всі з Ольгіно))))))))Ото Ти відбите,ніяк не можеш змиритись з Тим що не всі Українці а тим паче поляки вважають Бандуру за людину)
Jew
8 Василий Ивановичь Пупкин (Jew)   • 12:40:06, 21.05.2016 [Материал]

А помаранчеві всі святі?Бомжі?Без мільярдів й живуть на прожитковий мінімум?
TarasS
6 Тарас (TarasS)   • 12:07:01, 21.05.2016 [Материал]

"привітали учасниць Національного форуму «Жінки за Мир», який відбувся в Житомирі за ініціативи народного депутата від Опозиційнрого блоку Наталії Королевської"

Нехай ця шпарина лугандонська миротворить у Луганську. Це там війна, а не в Житомирі.
vovik-zt
17 ВовикЬ (vovik-zt)   • 21:52:16, 21.05.2016 [Материал]

Отож! Та вони вже там натворили такого що вже ї самі всрались туди їхати. Ще ї у мирні регіони лізуть своїм жопа-блоком! Їх там виборці обирали, нехаї там і спілкуються з виборцями, вирішують проблеми у Горловці, Донецьку, Луганську... Взагалі не розумію чому вони ще не в тюрмах?!
Brody
9 Brody (Brody)   • 13:27:39, 21.05.2016 [Материал]

Ты смотри,как опблок активизировался.Выборы что ли скоро?Что не день,то в ленте новостей Павленко маячит...
DomA
20 Владимир (DomA)   • 07:02:34, 22.05.2016 [Материал]

лохторат годують) а місцеві журналюшки за пару гривників тиражують це гі..но
Ezh
11 Владимир (Ezh)   • 16:30:14, 21.05.2016 [Материал]

Опоблок чётко и последовательно продолжает играть на руку России. "Надо людям дать дешёвый газ, чтобы они его снова потребляли много, а мы из бюджета платили за него России, которой нужны деньги чтобы посылать на Украину танки."

И кто-то же слушает эту мразь.
Ezh
12 Владимир (Ezh)   • 16:32:57, 21.05.2016 [Материал]

Ещё вот это понравилось: "Якщо є фермер в селі - село живее, якщо ні - воно ледь животіє"

Такое впечатление, что "фермер" - это такое редкое природное явление, которое или есть, или нет. Да каждый первый житель села может взять в аренду землю у десятка соседей и начать что-то делать.
Hoakina
13 Марина (Hoakina)   • 17:03:40, 21.05.2016 [Материал]

На 12. А вони що село бачили? хто в селі робить, то добре живе.
ANB
14 Alexandr (ANB)   • 18:12:47, 21.05.2016 [Материал]

Опа! А про газовидобувні вишки ''Бойка'' чому така тиша? За скільки окупились, скільки газу українському селу дали?
lg2013
18 lg (lg2013)   • 22:57:57, 21.05.2016 [Материал]

Можна подумати, що ці два аферисти й справді про народ турбуються. Хай мільярди награбовані віддадуть, а не лапшу вішають.
ANB
27 Alexandr (ANB)   • 16:46:16, 22.05.2016 [Материал]

Молодий аферист гормонально підгодовує старого афериста, тому і тягають за собою!
luda-zt
19 Ludmila G (luda-zt)   • 01:15:57, 22.05.2016 [Материал]

И не стыдно им так колхозно пиариться? неужели кто-то верит еще этим регионалам.
1-10 11-11
Оголошення на ЖЖ інфо: