Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2016 » Май » 27 » 08:52:47

Анжеліка Лабунська підбила підсумки піврічної роботи на посаді голови обласної ради. ВІДЕО

27.05.2016, 08:52:47 3322 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Анжеліка Лабунська підбила підсумки піврічної роботи на посаді голови обласної ради. ВІДЕО

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська 26 травня провела підсумкову прес-конференцію, на якій поінформувала журналістів про проведену роботу за півроку перебування на посаді.

Насамперед Анжеліка Лабунська подякувала депутатському корпусу та облдержадміністрації за спільну та злагоджену роботу, завдяки чому вдається вирішувати нагальні проблеми та приймати важливі для області рішення.

Також голова обласної ради привітала усіх присутніх зі звільненням Надії Савченко – незламної української душі і висловила думку, що України тепер точно переможе у цій нелегкий боротьбі і стане справжньою європейською державою.

Очільник депутатського корпусу поінформувала присутніх журналістів про показники обласного бюджету на 2016 рік. Зокрема, обсяг обласного бюджету за видатками станом на 23 травня цього року по загальному фонду складає понад 4,6 млрд. грн. З них на утримання 165 бюджетних установ та фінансування програм, затверджених обласною радою передбачено більше 1,2 млрд. грн.

Продовжуючи тему бюджетних установ, голова обласної ради зазначила, що у структуру виконавчого апарату обласної ради вводиться три посади аудиторів, які перевірятимуть фінансову діяльність комунальних закладів.

«На жаль,  сьогодні законодавча база побудована таким чином, що, утримуючи 165  бюджетних установ, ми не можемо перевірити використання ними коштів обласного бюджету. Наразі вже накопичилося достатньо багато питань до установ, які, отримуючи бюджетні кошти, ще й заробляють на людях», - наголосила вона.

Зупинилася Анжеліка Лабунська й на резонансних питаннях, які неодноразово порушувала громадськість. Зокрема, стосовно Бази спеціального медичного постачання, магнітно-резонансного томографа, ситуації навколо керівника Бердичівського медичного коледжу тощо.

Розповіла голова обласної ради і про прийняте на останній сесії рішення про створення Наглядових рад, які контролюватимуть діяльність комунальних закладів.

Також очільник депутатського корпусу звернула увагу журналістів на спільне розпорядження голови обласної ради та голови облдержадміністрації про прозоре та ефективне використання коштів обласного бюджету.

«Розпорядження узгоджувалося впродовж двох місяців і цей документ необхідний для того, аби забезпечити прозоре використання коштів і знати, де у нас проблемні місця. І тепер при формуванні бюджету кожна комунальна установа буде звітувати, починаючи зі штатного розпису», - повідомила вона.

У ході спілкування Анжеліка Лабунська надала ґрунтовні відповіді на всі запитання, що поставили журналісти.

Підсумовуючи прес-конференцію, голова обласної ради Анжеліка Лабунська звернулася до журналістів з проханням дотримуватися журналістських стандартів і об'єктивно висвітлювати події з урахуванням думок усіх сторін. 
 






Тэги: облсовет, Лабунская, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 3
nvvetal
1 Ololo (nvvetal)   • 09:35:31, 27.05.2016 [Материал]

я ничево не сделала (ц) лабунська
Нокиан
2 Житомир (Нокиан)   • 11:27:20, 27.05.2016 [Материал]

"Вода мокрая, масло масляное, а я так много сделала, что и не знаю что сказать" - сказала лабунская
"Пойду дальше деньги воровать да вопросы решать" - про себя подумала лабунская.
AlexIvanov
3 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 12:34:38, 27.05.2016 [Материал]

Магнитно резонансный томограф простаивает без работы точка. а это преступление. Кто получает от частных МРТ взятки? Именно они переживают, что заработает бесплатный МРТ.и они потеряют прибыль. И Машковский, и Лабунская, и Дмытренко будут нести ответственность. Гниды есть гниды.
Оголошення на ЖЖ інфо: