Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Сентябрь » 14 » 19:03:34

Олена Галагуза про ситуацію у Товщанській школі на Житомирщині: Не робіть політики на дітях!

14.09.2016, 19:03:34 4170 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Олена Галагуза про ситуацію у Товщанській школі на Житомирщині: Не робіть політики на дітях!

Депутат обласної ради, голова гуманітарної депутатської комісії Олена Галагуза закликає не робити політики на дітях та негайно припинити «піаритись» на болючому питанні по ситуації з реорганізацією школи с. Товща, Романівського району Житомирської області.
 
Сьогодні, 14 вересня у приміщенні обласної ради представники влади зустрілися з журналістами з приводу цієї теми
 
- Ми зібрались тут для інформування, щоби громада не орієнтувалась на чутки. Відповідно до чинного законодавства та планів у області відбувається процес оптимізації малокомплектних шкіл. Причина у фінансуванні та якості освіти. У таких маленьких школах не може йти мова про нормальний спортзал, комп’ютерний клас, нормальне опалення. Тому прийнята схема організації опорних шкіл. Вони отримали відповідне фінансування і більшість з них покращили свою матеріальну базу, забезпечення кабінетів спецобладнанням, проведена термосанація. Малокомплектні школи у селах по області ми переводимо у школи першого ступеня для маленьких дітей, - розповів про ситуацію заступник голови Житомирської ОДА, Ярослав Лагута.
 
 За планом Товщанська школа стала однією з 4 філій Романівської гімназії, котра в свою чергу, має хорошу матеріальну базу, колектив, та дає високу підготовку учнів. До 1 вересня у Товщанській школі навчалось 18 учнів.  Сьогодні для них організовано підвіз. Але громада протестує. Працівники пенсійного віку пішли на пенсію, четверо працевлаштовані у вже школі першого ступеню. Інші вчителі відмовились від запропонованих посад.
 
Голова гуманітарної депутатської комісії обласної ради, Олена Галагуза заявила:
 
-  Йде масштабна брехлива політична кампанія довкола цього села. Днями туди поїде Юрій Бойко від “Опоблоку” зі ЗМІ, і вони будуть підбурювати людей щодо закриття школи, про яке взагалі не йдеться. Я закликаю усіх не робити політики на дітях та освіті. Школа не закривається – вона працюватиме для дітей молодшої школи. А старшокласники забезпечені підвозом та харчуванням. Це потрібно припинити, - наголосила депутат обласної ради. - Ми хочемо максимального порозуміння, закликаю мешканців села сісти за круглий стіл
 
 Вадим Калінін, начальник управління освіти Житомирської ОДА розповідає: Я зустрічався з мешканцями і пояснював, що найкращий варіант для цієї школи – навчально-виховний комплекс (НВК). Це дитячий садок, після якого діти йдуть у початкову школу. Усім дітям було запропоновано на вибір 3 школи з підвозом до них, але вони відмовились від усіх.
 
За словами чиновників на переобладнання першого поверху школи під садок піде, ймовірно, цілий рік.
 
Перший заступник голови обласної ради Ширма: - Як батько, я все розумію. Але ситуація в країні грає не на нашу користь. Перш за все оптимізації не хочуть вчителі, бо їм це не цікаво, вони пенсіонери, а нам важлива якість освіти. Це - абсолютно політичний піар. Діти мають навчатись у гарних умовах, де є здорова конкуренція.
 
На прес-конференції її спікери погодились, що результат сьогоднішніх подій, це і не проведена належним чином роз’яснювальна робота серед мешканців села.
 
Нагадаємо, як повідомлялося, на днях мешканці села Товща перекрили дорогу в знак протесту проти реорганізації школи.






 

Тэги: Романовский район, школа, Житомирская область, Галагуза

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: