Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2016 » Сентябрь » 16 » 14:04:52

Ігор Гундич: Ми задоволені результатами першого року роботи об’єднаних громад

16.09.2016, 14:10:52 3168 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Ігор Гундич: Ми задоволені результатами першого року роботи об’єднаних громад

Аби не на словах, а на конкретних прикладах показати, які результати реформи децентралізації ми маємо на Житомирщині, сьогодні, 16 вересня, відбулася виїзна прес-конференція у Тетерівську ОТГ.

Поспілкувалися з журналістами та оглянули перші досягнення громади т.в.о. голови облдержадміністрації Ігор Гундич, координатор регіонального офісу реформ (Центру розвитку місцевого самоврядування) Василь Невмержицький та голова Тетерівської ОТГ Валентина Ільницька.

«Всі повинні зрозуміти – ця реформа робиться не для того, щоб отримати субвенцію з державного бюджету. Першочергова мета цієї реформи – це якісні послуги для людей: медицина, освіта, адміністративні послуги», – наголосив Ігор Гундич.

Він також представив керівника офісу реформ на Житомирщині Василя Невмержицького. «На офіси реформ покладені дуже важливі завдання, серед яких – навчання спеціалістів, які будуть працювати у виконавчих комітетах громад, допомога у розробці проектів розвитку громад», – розповів координатор офісу реформ.

Ігор Гундич наголосив, що на сьогодні пріоритетом для громад має бути розвиток та орієнтованість на майбутнє: «Власні доходи всіх 10 громад, які утворені в області, збільшилися у 2,5-3 рази. Це говорить про те, що коли люди стають господарями на своїй території, вони зацікавлені у збільшенні надходжень до громади». Крім власних доходів, ОТГ отримують ще і субвенції та дотації із державного бюджету. Тому в цілому доходи об’єднаних громад вже за 1 рік зросли у 7 разів.

 «Ми задоволені результатами першого року роботи тих громад, які маємо на сьогодні. Уже підготовлені та подані до Уряду і ЦВК документи ще 22 громад, які виявили бажання об’єднатися. Впевнений, що Житомирщина буде на перших місцях серед регіонів України за створенням ОТГ. Результати усіх 10 громад сьогодні показують, що у них все добре. А люди бачать перспективу та готові брати відповідальність на себе», – підсумував Ігор Гундич.

Голова Тетерівської ОТГ Валентина Ільницька розповіла про результати роботи після об’єднання та показала об’єкти соціальної інфраструктури, які дають якісні послуги населенню. Про це читайте згодом на нашому сайті.

 

2

 

4

 

5


Тэги: Житомирская ОГА, Гундич

Схожі новини:


Комментариев: 2
Олена2807
1 Олена (Олена2807)   • 14:30:13, 16.09.2016 [Материал]

Блін, що цей Гундіч жере, шо його так багато?
GuyFawkes
2 Гай Фокс (GuyFawkes)   • 17:26:28, 19.09.2016 [Материал]

Скорее не что, а сколько?
Оголошення на ЖЖ інфо: