Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2016 » Сентябрь » 21 » 14:39:59

Потрібно передавати функцію управління професійно-технічними закладами в регіони, - Анжеліка Лабунська

21.09.2016, 14:39:59 2166 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Потрібно передавати функцію управління професійно-технічними закладами в регіони, - Анжеліка Лабунська

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська вважає, що в регіони потрібно передавати повноваження щодо реорганізації професійно-технічних училищ. Таку думку вона висловила 20 вересня під час засідання колегії облдержадміністрації  і поставила запитання Міністру освіти та науки Лілії Гриневич, коли це відбудеться.

Про це інформує прес-служба обласної ради.

«Ми не чекали на прийняття закону, і створили відповідну робочу групу, адже є багато питань стосовно перепрофілювання  училищ. Ми залучили центр зайнятості, вивчаємо потребу у професіях, яка існує на території Житомирщини, але ми не маємо юридичних підстав цього робити. І якщо фінансування вже остаточно передано в регіони, тоді треба передавати й функцію управління професійно-технічними закладами, для того, щоб могли ефективно працювати. Адже ми виділяємо кошти, діти навчаються, а після училищ вони йдуть у центри зайнятості, тому що немає потреби в їхніх професіях», - висловила свою думку Анжеліка Лабунська.

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич, відповідаючи на запитання, сказала: «Наша ідея полягає у тому, що ми повинні передати повністю всі майнові комплекси на баланс області чи міст обласного значення, бо інакше управляти професійно-технічною системою не можливо. Але це майно повинно бути оформлено належним чином. Міністерство освіти та науки готове передати всі комплекси, що оформлені, одразу ж після прийняття Державного бюджету 2017 року. Крім того, ми передамо в регіони всі повноваження щодо управління. Ви будете призначати керівників закладів і будете самостійно формувати свою мережу відповідно до регіональних потреб».


Тэги: минобразования, Лабунская, ПТУ

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: